Ajanvaraus verkossa -palveluiden lisääminen

Ajanvaraus verkossa on näppärä keino saada asiakkaat varaamaan aika sinulta ja henkilökunnaltasi kaikille sopivaan aikaan. Varaa aika yrityksesi tiloihin, asiakkaan valitsemaan paikkaan, verkko-/virtuaalitapaamiseen tai mihin tahansa muuhun haluamaasi paikkaan.

1. Siirry GoDaddy-osioosi tuotesivu.
  2. Vieritä alaspäin kohtaan Website Builder ja valitse Hallitse sen sivuston kohdalla, jota haluat muuttaa.
  3. Valitse Koontinäytöllä Tapaamiset ja valitse sitten valikosta Palvelut. (Voit siirtyä Koontinäytölle verkkosivustoeditorista valitsemalla vasemman yläkulman Kotisivukone-valikosta Koontinäyttö.)
  4. Valitse Lisää palvelu.
  5. Valitse jokin kolmesta tapaamistyypistä:
    Kolme tapaamistyyppiä: Tapaamiset, Kertaluonteinen tapahtuma ja Toistuva tapahtuma
    • Tapaamiset avaa yleisiä aikajaksoja kalenterisi perusteella. Sinä määrittelet yksityiskohdat, ja asiakkaat valitsevat ajankohdan, joka sopii heille parhaiten.
    • Kertaluonteinen tapahtuma on erityinen tapahtuma, joka tapahtuu vain kerran.
    • Toistuvat tapahtumat avaavat säännöllisesti toistuvan ajan oppitunnille tai tapahtumalle. Kun luot toistuvan tapahtuman, asiakkaidesi tarvitsee silti rekisteröityä erikseen jokaiseen sarjan tapaamiseen.
  6. Täytä kaikki punaisella asteriskilla (*) merkityt pakolliset tiedot valitsemasi tapaamistyypin mukaisesti. Muista lisätä kuva – asiakkaat sitoutuvat paremmin kuvallisiin tapaamisiin.
  7. Aseta hinnoittelu ja haluttu maksutapa.
    • Ilmainen: Maksujen hyväksyntä -kenttää ei näytetä, sillä mitään maksettavaa ei ole.
    • Summa: Aseta hinta palvelullesi tai tapahtumallesi. Muista määrittää verkkomaksu (saatavilla Australiassa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa), jos aiot käyttää täyttä maksua tai ennakkoa. Voit hyväksyä maksut seuraavilla kolmella eri tavalla:
      • Täysi maksu vaaditaan: Rekisteröityvän henkilön on suoritettava täysi maksu verkossa.
      • Ennakko vaaditaan: Rekisteröityvä henkilö voi maksaa osan etukäteen (vähintään 1 $ tai vastaava summa omassa valuutassasi) ja loput myöhemmin.
      • Henkilökohtaisesti: Rekisteröityvä henkilö ei maksa verkossa, joten hän voi maksaa käteisellä, shekillä tai kortilla sinut tavatessaan.
    • Mukautettu: Tällä vaihtoehdolla voit antaa maksun määräksi tekstiä numeron sijasta. Esimerkiksi ”Saat arvion soittamalla”, ”Hinta vaihtelee” tai jotain vastaavaa.
  8. Valitse Palvelun sijainnista haluamasi tapaamispaikka.
    • Internet/virtuaalinen: tämän valinnan avulla voit määrittää verkkotapaamisen paikan ja lyhyen tekstikentän, jossa annetaan PIN-koodi tai muita tietoja. Luo yhteys Zoomiin tässä tai hallintapaneelisi kautta kohdassa Maksu > Sovellukset. Tällä tavoin voit luoda yksilöllisen kokouslinkin jokaista varattua aikaa varten. Jos valitset Käytä omaa linkkiäni, voit lisätä oman kokouslinkkisi (esimerkiksi Google Hangouts tai muu vastaava palvelu) ja liittää mukaan tarvittavat ohjeet (kokoustunnus, PIN-koodi jne.).
    • Yrityksen sijainti: tämä on yrityksesi sijainti. (Jos haluat muuttaa sitä, siirry hallintapaneeliisi ja valitse Asetukset. Valitse sitten Ajanvaraukset-kohdassa Yritys.)
    • Asiakkaan sijainti: tämän asetuksen avulla asiakas voi määritellä paikan ajanvarauksen tehtyään. (Valittavissa vain Tapaamiset-tyypille, ei Kertaluonteisille tai Toistuville tapahtumille.)
    • Muu: tämä on kenttä vapaamuotoista tekstiä, esimerkiksi osoitteiden tai paikkojen kirjaamista varten.
  9. Kun olet valmis, valitse Tallenna. Tapaamisesi päivittyvät automaattisesti verkkosivustollesi, eikä sinun tarvitse julkaista sivustoasi.
  10. Huomautus: Kun tapaaminen on tallennettu, muokkaukset muuttavat ainoastaan tulevia tapaamisia. Nykyiset ja menneet tapaamiset eivät muutu. Myöskään paikkaa ei voi vaihtaa, mutta sen sijaan voit toimia seuraavasti.