CNAME-tietueen lisääminen

Voit lisätä CNAME (alias) -tietueen, jos haluat käyttää verkkotunnuksen etuliitettä, kuten blog, jonka avulla verkkotunnuksesi osoitetaan johonkin toiseen verkkotunnukseen tai URL-osoitteeseen verkkotunnuksesi käyttäessä GoDaddy-nimipalvelimia. Jos haluat lisätä verkkotunnuksen etuliitteen, joka osoittaa IP-osoitteeseen, lisää sen sijaan aliverkkotunnus. Yleisin CNAME on www, jolloin @-merkki syötetään Arvo-kenttään. Tämä merkitsee, että www.mycoolnewbusiness.com latautuu samaan verkkosivuun kuin juuriverkkotunnus, mycoolnewbusiness.com.

1. Kirjaudu GoDaddy-palvelun verkkotunnusten hallintakeskukseen. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Siirry Verkkotunnuksen asetukset -sivulle valitsemalla verkkotunnuksesi.
    valitse verkkotunnus
  3. Valitse Hallitse DNS: ää kohdassa Lisäasetukset .
  4. Lisää uusi tietue valitsemalla Lisää.
    valitse lisää uusi tietue
  5. Valitse CNAME-vaihtoehto Tyyppi-valikosta.
  6. Anna uuden CNAME-tietueesi tiedot:
    • Nimi: Isäntänimi tai etuliite, jolle CNAME-tietue määritetään. Voit lisätä pisteen (.), mutta et ensimmäiseksi tai viimeiseksi merkiksi. Peräkkäiset pisteet (...) eivät ole sallittuja, eikä isäntä voi ylittää 63 merkkiä tai olla @-symboli. Et voi käyttää isäntää, jolle on jo määritetty olemassa oleva A-tietue, TXT-tietue tai MX-tietue.
    • Arvo: URL-osoite, jonka määrität kohteeksi isännälle. Osoita suoraan pääverkkotunnukseesi kirjoittamalla @.
    • TTL: Kuinka pitkäksi aikaa palvelin tallentaa tiedot välimuistiin. Oletusasetus on 1 tunti.
  7. Tallenna uusi CNAME-tietue valitsemalla Lisää tietue.

Useimmat DNS -päivitykset tulevat voimaan tunnin sisällä, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.