CNAME-tietueen lisääminen

CNAME-tietueet käyttävät verkkotunnuksen etuliitettä, kuten blog tai shop, yhdistämään verkkotunnus toiseen verkkotunnukseen. Jos haluat lisätä verkkotunnuksen etuliitteen, joka on yhdistetty IP-osoitteeseen, lisää sen sijaan aliverkkotunnus.

Esimerkki: Yleisin CNAME on www, jolloin @-merkki syötetään Arvo-kenttään. Tämä merkitsee, että www.mycoolnewbusiness.com latautuu samaan verkkosivuun kuin juuriverkkotunnus mycoolnewbusiness.com.

1. Kirjaudu GoDaddy-verkkotunnuksen portfolioon. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Valitse yksittäinen verkkotunnus päästäksesi Verkkotunnuksen asetukset -sivulle.
    valitse yksi verkkotunnus
  3. Valitse DNS nähdäksesi DNS -tietueesi.
    valitse dns -välilehti
  4. Valitse Lisää uusi tietue ja valitse sitten Tyyppi-valikosta CNAME.
  5. Anna uuden CNAME-tietueesi tiedot.
    • Nimi: Tietueen isäntänimi tai etuliite ilman verkkotunnusta, kuten blog tai shop. Nimi-kentän sisällön on noudatettava seuraavia sääntöjä:
      • Pisteet (.) sallitaan, mutta ei ensimmäiseksi tai viimeiseksi merkiksi.
      • Peräkkäiset pisteet (…) eivät ole sallittuja.
      • Ei voi olla yli 63 merkkiä pitkä.
      • Ei voi olla @-merkki.
      • Ei ole jo käytössä A-tietueessa, TXT-tietueessa tai MX-tietueessa.
    • Arvo: URL-osoite, jonka määrität kohteeksi isännälle. Osoita suoraan pääverkkotunnukseesi kirjoittamalla @.
    • TTL (Time to Live, aikaa julkaisuun): Palvelimen tietojen tallentamiseen välimuistiin käyttämä aika ennen päivittämistä. Oletusasetus on 1 tunti.
  6. (Valinnainen) Lisää useita DNS-tietueita samanaikaisesti valitsemalla Lisää muita tietueita. Jos muutat mielesi, voit poistaa vielä tallentamattomat tietueet valitsemalla näyttökuva dns-tietueen poistamisen kuvakkeesta Poista.
  7. Lisää uusi tietue valitsemalla Tallenna . Jos lisäsit useita tietueita samanaikaisesti, valitse Tallenna kaikki tietueet .
    • Jos verkkotunnuksessasi on käytössä verkkotunnussuojaus, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Jos kaksivaiheinen todennus (2SV) on ollut kytkettynä päälle vähintään 24 tunnin ajan, anna tekstiviestitse lähettämämme koodi tai todennussovelluksen näyttämä koodi. Muussa tapauksessa anna rekisteröijän sähköpostiosoitteeseen lähettämämme kertakäyttöinen salasana.

Useimmat DNS -muutokset tulevat voimaan tunnin sisällä, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.