cPanel-verkkotunnuksen DNS-määrityksien tekeminen

Olet rakentanut Linux-verkkohotellissa sivuston, joka on valmis julkaistavaksi. Jotta sivustosi olisi käytettävissä verkossa, sinun on varmistettava, että DNS on määritetty oikein. Yleensä DNS-muutokset pystytään levittämään muutamassa tunnissa, mutta kaiken datan levittämisessä koko Internetin laajuisesti voi kestää enimmillään 48 tuntia.

Varoitus: tämä artikkeli koskee edistyneitä teknisiä taitoja koskevaa aihetta. Jos vaiheet suoritetaan väärin, sivustoosi saatetaan tehdä ei-toivottuja muutoksia. Ennen kuin teet muutoksia, suosittelemme sinua viemään DNS-tietosi järjestelmästä tai ottamaan varmuuden vuoksi kuvakaappauksen DNS-tietueistasi. Tutustu tukea koskevaan ilmoitukseen, jos haluat lisätietoja GoDaddy-tuotteiden ja -palveluiden tuesta.

1: Etsi nimipalvelimesi ja paikka, jossa hallitset DNS-järjestelmää

Ennen kuin teet mitään muutoksia, tarkista nimipalvelimesi varmistaaksesi, että päivität DNS:n oikeassa paikassa. Nimipalvelimesi ilmaisevat verkkohotellipalvelun, jota sinun tulee käyttää verkkotunnuksesi DNS:n hallintaan.

• GoDaddy-palvelussa rekisteröidyt verkkotunnukset: tarkastele nimipalvelimiasi GoDaddy-tililläsi.
  • Muualla rekisteröidyt verkkotunnukset: pyydä lisätietoja ottamalla yhteyttä verkkotunnuksesi rekisterinpitäjään.

2. Verkkohotellin DNS

Siirry DNS-isännän palveluun ja varmista, että nämä tietueet on kohdistettu oikein, jotta Linux-verkkohotellisivustosi on käytettävissä verkon kautta.

TyyppiNimiTieto
A@Linux-verkkohotellisi IP-osoite
CNAMEwwwVerkkotunnuksesi nimi (esimerkkicoolexample.com)
Huomautus: DNS-isäntien merkinnät ja muotoilu voivat vaihdella. Suosittelemme ottamaan yhteyttä DNS-isäntään, jos et ole varma, miten edetä siinä tapauksessa, että kyseisen isännän vaatimukset näyttävät erilaisilta kuin nämä esimerkkitietueet.

3. (Valinnainen) sähköpostin DNS

Jos aiot isännöidä sähköpostia Linux-verkkohotellisi kautta, varmista, että nämä tietueet on osoitettu asianmukaisesti DNS-isäntääsi.

TyyppiNimiTieto
AmailLinux-verkkohotellisi IP-osoite
MX@mail.[omanverkkotunnuksesi nimi] (esimerkki: mail.coolexample.com)
TXT@v=spf1 include:secureserver.net -all
TXTadminv=spf1 include:secureserver.net -all
CNAMEverkkosähköpostiVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)

3. (Valinnainen) muut DNS-tiedot

Näiden tietueiden lisääminen DNS-isäntään voi auttaa tiettyjen Linux-verkkohotelliominaisuuksien toiminnassa, mutta niitä ei tarvita normaaleita verkko- ja sähköpostipalveluita varten.

TyyppiNimiTieto
AadminLinux-verkkohotellisi IP-osoite
CNAMEautoconfigVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEautoconfig.adminVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEautodiscoverVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEautodiscover.adminVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEcPanelVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEftpVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEwebdiskVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEwebdisk.adminVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEwhmVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAMEwww.adminVerkkotunnuksesi nimi (esimerkki: coolexample.com)
CNAME_domainconnect_domainconnect.gd.domaincontrol.com.
TyyppiPalveluProtokollaNimiPrioriteettiPainoPorttiArvo
SRV_autodiscover_tcp@0.0.443cpanelemaildiscovery.cpanel.net
SRV_autodiscover_tcpadmin0.0.443cpanelemaildiscovery.cpanel.net

4. Ristiriitaisten DNS-tietojen poistaminen

Jos sinulla on DNS-tietueita, joiden tyyppi- ja nimiyhdistelmät ovat samat kuin Linux-verkkohotellissasi, suosittelemme näiden ristiriitojen poistamista. Esimerkki:

TyyppiNimiTietoToiminto
A@Linux-verkkohotellisi IP-osoiteLisää tämä tietue
A@Eri IP-osoitePoista tämä tietue