VPS & omat palvelimet (verkkohotellihallintakeskus) Ohje

DNS-nimipalvelimen määrittäminen cPanelilla / WebHost Managerilla

cPanelin WebHost Manager® (WHM) mahdollistaa oman verkkotunnuksen käyttämisen nimipalvelimena niille verkkosivustoille, joiden verkkohotelli on palvelimellasi. Sinun on ensin määritettävä WHM-tili verkkotunnuksellesi, jotta voit käyttää sitä. Lisätietoja on kohdassa Tilien luominen cPanelissa / WebHost Managerissa.

DNS-nimipalvelimen määrittäminen cPanelilla/WHM:lla

1. Kirjaudu sisään WebHost Manageriin. Käyttäjänimi on root ja salasana on sama kuin palvelimella https://palvelimeniposoite:2087, jossa palvelimeniposoite tarkoittaa palvelimesi IP-osoitetta.
  2. Valitse DNS Functions (DNS-toiminnot).
  3. Valitse Muokkaa DNS-vyöhykettä.
  4. Valitse verkkotunnus, jota haluat käyttää, ja valitse sitten Edit (Muokkaa).
  5. Muokkaa kahdella rivillä, joiden kohdalla valikossa lukee NS (Nimipalvelin), viimeisenä oikealla olevien sarakkeiden tekstiksi ns1.verkkotunnuksesi. ja ns2.verkkotunnuksesi.

HUOMAUTUS: Nimipalvelimen nimen jälkeen on kirjoitettava "."-merkki, jotta DNS toimii oikein.

6. Tee seuraavat toimenpiteet ensimmäisen rivin kenttiin Add New Entries Below this Line (Lisää uudet merkinnät tämän viivan alle) -kohdan jälkeen:
    • Ensimmäinen kenttä: Kirjoita ns1.
    • Toinen kenttä: Kirjoita 14400.
    • Kolmas kenttä: Valitse A.
    • Neljäs kenttä: Kirjoita palvelimesi IP-osoite.
    Tee sitten toisen rivin kenttiin seuraavat toimenpiteet:
    • Ensimmäinen kenttä: Kirjoita ns2.
    • Toinen kenttä: Kirjoita 14400.
    • Kolmas kenttä: Valitse A.
    • Neljäs kenttä: Kirjoita palvelimesi IP-osoite.
  7. Napsauta Tallenna.

HUOMAUTUS:DNS-muutoksien käyttöönotto voi kestää 24–48 tuntia.

Seuraavaksi on suoritettava seuraavat vaiheet, jotta voit käyttää verkkotunnustasi nimipalvelimena:

• (jos haluat käyttää verkkotunnustasi nimipalvelimena).
  • Vaihda verkkotunnusteni nimipalvelimia (jos haluat käyttää verkkotunnustasi nimipalvelimena verkkotunnukselle, jonka verkkohotellipalvelu on palvelimellasi).