Etsi levyn käyttöalueita SSH: n avulla

Ensimmäinen vaihe levyn käyttöön liittyvän ongelman selvittämisessä on selvittää, missä sisältöä kulutetaan. Tämän avulla voit poistaa tarpeetonta sisältöä (kuten vanhoja varmuuskopioita) ja tehdä muutoksia ongelman toistumisen estämiseksi. Jos SSH: n käyttö palvelimessasi on mukava, voit etsiä suuria tiedostoja ja hakemistoja ja poistaa ne komentoriviltä.

Varoitus: Jos et tiedä tiedoston tai kansion tarkoitusta, älä poista sitä. Järjestelmätiedostojen tai hakemistojen poistaminen on peruuttamatonta ja saattaa rikkoa palvelimen (viedä kaikki sivustot toimintaan).
  1. Ota käyttöön järjestelmänvalvojan oikeudet sukupolven 3 tai 4 palvelimellesi, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Palvelinyhteyden muodostaminen SSH:lla (Secure Shell).
  3. Vaihda pääkäyttäjäksi .
  4. Saat yleiskatsauksen levyn käytöstä palvelimessa käyttämällä komentoa df -h . Esimerkissä näet, että 35G 40G -palvelimestamme on käytössä.

[root@server ~]# df -h Tiedostojärjestelmän koko Käytetty Saatavuus Käytä% Asennettu devtmpfs 909M 0 909M 0% /dev tmpfs 919M 0 919M 0% /dev /shm tmpfs 919M 17M 903M 2% /run tmpfs 919M 0 919M 0% /sys/fs/cgroup/dev/sda1 40G 35G 5.7G 86%//dev/loop0 1.8G 2.9M 1.7G 1%/tmp tmpfs 184M 0 184M 0%/ajo/käyttäjä/1000

Etsi suuria tiedostoja

Usein on olemassa yksi iso tiedosto tai muutama iso tiedosto, jotka aiheuttavat ongelmia. Löydät ne etsimällä palvelimelta tiedostoja, jotka ovat kooltaan yli 500 Mt, ja lajittelemalla sitten luettelon, jossa on suurimmat tiedostot lopussa.

etsi / -type f -size +500M -exec du -h{} + 2 >/dev /null | lajittele -h

Meidän tapauksessamme tunnistettiin suuri error_log -tiedosto ja joitakin varmuuskopiotiedostoja:

root@server ~]# find / -type f -size +500M -exec du -h{} + 2 >/dev /null | sort -h 5.1G /home/onecool/public_html/wp-content/backups/coolexample_backup_1.tar.gz 5.1G /home/onecool/public_html/wp-content/backups/coolexample_backup_2.tar.gz 11G/home/onecool/public_html /error_log

Kaikki suuret tiedostot voidaan sitten poistaa rm -komennolla ja vahvistaa kirjoittamalla y (kyllä).

root@server ~]# rm/home/onecool/public_html/error_log rm: poistaako tavallinen tiedosto '/home/onecool/public_html/error_log'? y [root@palvelin ~]#

Löydä suuria hakemistoja

Voit paikantaa suuria hakemistoja (ei vain yksittäisiä tiedostoja) käyttämällä du -komennon muunnelmia. Voit listata hakemistojen koot palvelimen juuresta (koon mukaan lajiteltuna) käyttämällä seuraavia komentoja:

1. Vaihda hakemistoon /
  2. root@palvelin ~]# cd /
  3. Tarkista levyn käyttö
  4. [root@palvelin /]# du -sh *
  5. Voit listata 10 suurinta hakemistoa ja kokoa (mukaan lukien piilotetut hakemistot) nykyiseen hakemistoon käyttämällä tätä komentoa:
  6. [root@server /]# du -sh. [!.] * * | lajittele -h | häntä -10
  7. Voit etsiä koko palvelimen 10 suurinta hakemistoa (ilman alihakemistoja) käyttämällä tätä komentoa:
  8. [root@server /]# du -Sh / | lajittele -h | häntä -10
Kun olet tunnistanut suuren hakemiston, voit siirtyä siihen, tarkastella sen sisältöä ja poistaa kaikki tarpeettomat tiedostot.

Huomautus: Levytilan tyhjentämisen jälkeen kannattaa käynnistää palvelin uudelleen varmistaaksesi, että kaikki tarvittavat palvelut käynnistetään uudelleen kunnolla.