Etsi levyn käyttöalueita Windowsissa

Ensimmäinen vaihe levyn käyttöön liittyvän ongelman selvittämisessä on löytää, missä sisältöä käytetään. Tämän avulla voit poistaa tarpeetonta sisältöä (kuten vanhoja varmuuskopioita) ja tehdä muutoksia ongelman toistumisen estämiseksi. Windows -käyttäjillä on monia vaihtoehtoja levyn käytön tutkimiseen. Haluamme käyttää WinDirStatia, koska se käyttää hyvin vähän levytilaa ja tarjoaa hyödyllisen käytön erittelyn.

Varoitus: Jos et tiedä tiedoston tai kansion tarkoitusta, älä poista sitä. Järjestelmätiedostojen tai hakemistojen poistaminen on peruuttamatonta ja saattaa rikkoa palvelimen (viedä kaikki sivustot toimintaan).
  1. Ota käyttöön järjestelmänvalvojan oikeudet sukupolven 3 tai 4 palvelimellesi, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Muodosta yhteys Windows -palvelimeesi käyttämällä etätyöpöytää (RDC) .
  3. Lataa WinDirStat -asennusohjelma ja asenna ohjelmisto.
  4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ohjelmakuvaketta ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana .
  5. Valitse käynnistyksen yhteydessä tutkittava asema tai Kaikki paikalliset asemat.
  6. Kun tarkistus on suoritettu loppuun, voit laajentaa hakemistoja tulosnäkymän poluilla etsiäksesi suuria tiedostoja ja kansioita:

7. Avaa Windowsin Resurssienhallinta työpöydältäsi ja poista kaikki ei -toivottu sisältö.

Etkö voi asentaa WinDirStatia?

Jos levykäyttö on 100%, et ehkä voi asentaa ohjelmistoa. Jos voit muodostaa yhteyden palvelimeen etätyöpöydällä, seuraavien ohjeiden avulla voit vapauttaa tarpeeksi tilaa WinDirStat -sovelluksen käyttämistä varten:

Poista Windows- ja Plesk -temp -tiedostot.
  1. Avaa Windowsin Resurssienhallinta palvelimesi työpöydältä
  2. Tyhjennä seuraavien hakemistojen sisältö manuaalisesti:
    - c: \ Windows \ Temp
    - c: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Lataa
    - c: \%plesk_dir%\ PrivateTemp
Poista tarpeettomat ohjelmistot.
  1. Avaa ohjauspaneeli palvelimesi työpöydältä
  2. Valitse Poista ohjelman asennus .
  3. Poista ohjelmat, joita et käytä.
Käytä sisäänrakennettua Windows Disk Cleanup -apuohjelmaa:
    Avaa Suorita -valintaikkuna käyttämällä pikanäppäintä Windows + R
  1. Kirjoita cleanmgr.exe ja valitse OK .
  2. Jos siivota järjestelmätiedostot on käytettävissä, muista valita se, jotta Windows Update -sovelluksen asennuksen poistajat voidaan poistaa turvallisesti.

3. Huomautus: Jos cleanmgr.exe ei ole saatavilla, se täytyy ehkä asentaa. Sitä ei ole oletuksena asennettu Windows Server 2012: een tai vanhempaan. Voit ottaa apuohjelman käyttöön asentamalla Windows Desktop Experience -palvelimen Server Managerin kautta. Asennusohjeet löytyvät täältä .

Levytilan tyhjentämisen jälkeen on hyvä käynnistää palvelin uudelleen varmistaaksesi, että kaikki tarvittavat palvelut käynnistetään uudelleen kunnolla.