4. sukupolven VPS + omat palvelimet Ohje

Yritimme kääntää tämän sivun puolestasi. Englanninkielinen sivu on myös saatavilla.

Etsi SPAM -lähettäjiä Postfixin ja SSH: n avulla

Postfix on viestinsiirtoagentti (MTA), joka on asennettu Plesk Linux -palvelimiemme kanssa välittämään sähköpostia. Postfixin lokien analysoiminen on vaikeaa sen selvittämiseksi, tuleeko roskapostia haitallisesta komentosarjasta vai sähköpostin käyttäjältä. Seuraavat vaiheet auttavat määrittämään, onko sähköpostitilin/postilaatikon käyttäjä lähettänyt roskapostia.

1. Ota käyttöön järjestelmänvalvojan oikeudet sukupolven 3 tai 4 palvelimellesi, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Palvelinyhteyden muodostaminen SSH:lla (Secure Shell).
  3. Vaihda pääkäyttäjäksi .
  4. Suorita tämä komento nähdäksesi, mitä sähköpostitilejä on käytetty eniten sähköpostin lähettämistä varten. Jos et löydä liikaa käyttävää sähköpostitiliä, todennäköisesti komentosarja on vastuussa siitä.

[root@server ~]# zgrep -h 'sasl_method'/var/log/maillog* | leikkaa -d '' -f9 | leikkaus -d = -f2 | lajittele | uniq -c | lajittele -nr 10457 info@coolexample.com 22 jane@coolexample.com 14 richard@coolexample.com 10 PLAIN, 3 spot@coolexample.com