MySQL-tietokannan vieminen SSH:n avulla

Tietokannan SQL-varmuuskopiotiedoston voi viedä Secure Shell (SSH) -yhteydellä phpMyAdminin sijaan. Kyseessä on edistynyt menetelmä, josta voi olla apua suurten SQL-tiedostojen viemisessä, ja se voi olla tarpeen käytettäessä itse hallittua VPS:ää tai omia palvelimia, sillä niihin ei ole asennettu phpMyAdminia.

Note: If your site is hosted on one of the Managed WordPress hosting plans, you must use WP-CLI instead of SSH.
Required: You'll need the following to complete these steps:
  • SSH -sovellus. Suosittelemme PuTTY -versiota Windowsille tai terminaalia macOS -käyttöjärjestelmälle.
  • FTP-tiedot. Jos ne eivät ole jo tiedossa, tarvitset FTP-isännän osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan:
  • Tietokantasi tiedot. Jos ne eivät ole jo tiedossa, tarvitset tietokannan nimen, käyttäjätunnuksen, isäntänimen ja salasanan:
  1. Yhdistä verkkohotellitiliini SSH: lla (Secure Shell).
  2. Komennolla ls saat luettelon tiedostoista ja kansioista. Komennoilla cd ja ../ voit siirtyä hakemistoissa, kunnes pääset siihen hakemistoon, johon haluat tallentaa varmuuskopion.
  3. Luo yhteys MySQL-järjestelmään käyttämällä seuraavaa komentoa:
     mysqldump -h hostname -P port -u username -p database > backup.sql
    Huomautus: Jos käytät isäntänä localhostia, jätä komennosta pois osa –h hostname. Jos käytössä on vakioportti (3306), voit jättää pois osan –P port.
    • Korvaa edellä mainittuun komentoon seuraavat tiedot omilla tiedoillasi:
      • Korvaa hostname omalla isäntänimelläsi.
      • Korvaa port MySQL-portin numerollasi. Ellei verkkohotellitililläsi ole toisin mainittu, porttisi on 3306.
      • Korvaa username tämän tietokannan käyttäjänimelläsi.
      • Korvaa database sen tietokannan nimellä, jonka haluat viedä.
      • Korvaa backup.sql nimellä, jonka haluat antaa varmuuskopiotiedostolle.
  4. Paina näppäimistön Enter-näppäintä.
  5. Kun Enter password: -kehote tulee näkyviin, anna salasanasi kyseiselle tietokannan käyttäjälle.
    Huomautus: Turvallisuuden vuoksi salasana ei tule näkyviin, joten et näe mitään, kun kirjoitat tai liität tekstiä.
  6. Paina näppäimistön Enter-näppäintä.

Your database is exported to the SQL file you named in Step 4 and is ready for you to download to your local computer.