FTP: Tiedostojen lataaminen palvelimeen

Ennen kuin aloitat

Jotta voit käyttää FTP:tä, tarvitset seuraavat resurssit ja tiedot:

• FTP-asiakasohjelma (esim. FileZilla, Dreamweaver)
  • Sinun on tiedettävä oman verkkohotellitilisi tyyppi‌‌. Tällä tavoin voit käyttää oma verkkohotellisi tyyppiä (esim. cPanel, Plesk jne.) vastaavia oikeita ohjeita.
  • Sinun on varmistettava, että kyseinen tili on määritetty (cPanel / Plesk / Perinteinen verkkohotelli & Klassikko)
  • Verkkohotellitilisi (FTP) isäntänimi, käyttäjänimi ja salasana

Tämän oppaan avulla löydät tiedot, jotka tarvitset käyttääksesi FTP:tä sivustosi kanssa.

Jos käytät WordPress-hallintaa, tutustu tämän sijasta sFTP:n käyttöoppaaseemme.

Omien FTP-asetustesi paikantaminen

Jos haluat käyttää FTP:tä verkkohotellisi kanssa, tarvitset seuraavat verkkohotellitilisi asetukset.

Asetus Tarvitsemasi tiedot
Isäntä Verkkotunnuksesi nimi tai tilisi IP-osoite (cPanel / Plesk / Perinteinen verkkohotelli & Klassikko)
Käyttäjänimi
Salasana Vaihda FTP:n salasanasi (cPanel / Plesk / Perinteinen verkkohotelli & Klassikko)

Verkkosivustosi tiedostojen siirtäminen palvelimeen FTP:n avulla

Vaikka me suosittelemme FileZilla-ohjelmistoa FTP:n käyttöön, on olemassa myös monia muita ohjelmia ja sivustojen suunnittelutyökaluja, jotka käyttävät FTP:tä. Näiden ohjeiden avulla voit ladata sivustosi tiedostot FTP:n avulla haluamaasi ohjelmaa käyttäen.

FTP-menetelmä Ohjeet
FileZilla (suositellaan) Yhteyden muodostaminen verkkohotelliisi FileZilla-sovelluksella (FTP)
Dreamweaver Julkaise sivustosi Dreamweaverin avulla (CS4 / CS5 / CS6)
Adobe Muse
iWeb
Microsoft Expression Web