Suojaa WordPress -sivustoni

Mikään yksittäinen tietoturvatuote ei voi suojata sivustoasi 100%: lla. Käytä sen sijaan useita suojaustasoja sivuston pitämiseksi turvassa. Vaikka sinulla olisi pieni sivusto, varmista, että se on asianmukaisesti suojattu, koska hyökkäyksiä tekevät usein botit, jotka valitsevat sivustot satunnaisesti.

Käytä suojattua salasanaa ja vaihda se säännöllisesti

Käytä monimutkaista salasanaa, jota on vaikea arvailla, äläkä käytä samaa salasanaa eri tileillä.

Aseta myös muistutus salasanan vaihtamisesta säännöllisesti - vähintään kerran kuukaudessa. Jos sivustollasi on lisää järjestelmänvalvojan käyttäjiä, kehota heitä myös vaihtamaan salasanansa.

Limit sign in inyritykset

Toinen tapa estää sivustosi ei -toivottu käyttö on kirjautumisyritysten rajoittaminen . Tämä estää WordPress -kirjautumissivun tietyntyyppisen epäonnistuneen kirjautumisyrityksen jälkeen, mikä tekee huonoista toimijoista vaikeamman arvata käyttäjänimesi ja salasanasi.

Pidä sivustosi ajan tasalla

Varmista, että päivität WordPressin , laajennukset ja teemat säännöllisesti. Vanhentuneet ohjelmistot voivat tehdä sivustostasi haavoittuvan, koska tietoturvaparannukset on listattu muutosluettelossa uuden version julkaisemisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että aiempien versioiden tiedot heikoista kohdista ovat julkisesti saatavilla ja että niitä voidaan käyttää hyökkäyksissä.

Poista teemoja ja laajennuksia, joita et käytä

Suosittelemme poistamaan laajennukset ja teemat, joita et käytä. Tarpeettomat ohjelmistot voivat tehdä sivustostasi haavoittuvamman, varsinkin jos unohdat päivittää sitä säännöllisesti.

Käytä suojauslaajennusta

Tietoturvalaajennuksen käyttäminen lisää sivustollesi lisäkerroksia. On olemassa monia ilmaisia ja premium -luokan WordPress -laajennuksia, ja suosittelemme Sucuri Security -laajennusta .

Määritä palomuuri

Palomuuri toimii puoliläpäisevänä kalvona sivustosi ympärillä ja se suodattaa pois haitallisen liikenteen. Kun määrität palomuurin, huonot näyttelijät eivät voi läpäistä sivustoasi ja vaarantaa sen.

Hanki SSL -varmenne

SSL -varmenteen saaminen on välttämätöntä sivustosi turvallisuuden ja uskottavuuden varmistamiseksi, etenkin jos myyt palveluja tai tavaroita verkossa. Lisäksi se on yksi tekijöistä, jotka vaikuttavat sijoitukseesi hakukoneissa, joten se on hyödyllinen hakukoneoptimoinnille.

Varo odottamattomia muutoksia sivustollasi

Vaikka ehkäisy on avainasemassa WordPress -tietoturvassa, on myös tärkeää tietää, mitä on syytä harkita siltä varalta, että huonot toimijat pääsevät sivustoosi. Tietoturvalaajennuksen lähettämien ilmoitusten lisäksi muita merkkejä siitä, että sivustosi saattaa vaarantua, ovat äkillinen liikenteen lisääntyminen ja/tai odottamattomat muutokset tiedostokokoon.

Voit havaita äkillisen liikenteen muutoksen yhdistämällä sivustosi Google Analyticsiin ja seuraamalla tietoja.

Varmista sivustosi koko WordPress -koontinäytöltä varmistaaksesi, että tiedostokoko ei kasva yllättäen. Jos vertaat tuloksia säännöllisesti, voit havaita jotain epäilyttävää ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Varmuuskopioi sivustosi säännöllisesti

Jos sivustosi vaarantuu, viimeaikainen puhdas varmuuskopiointi voi pelastaa päivän, koska voit palauttaa sivustosi puhtaan version. WordPressissä voit käyttää ilmaista laajennusta automaattisten varmuuskopiointien ajoitukseen, joten sinun ei tarvitse tehdä sitä manuaalisesti.