GoDaddy-sähköpostimarkkinointi Ohje

Kaikki automaattisista vastaustoiminnoista

Mikä on automaattinen vastaustoiminto?

Nämä kampanjat toimivat loistavana työkaluna useiden sähköpostien lähettämiseen tietyin aikavälein automaattisesti vastaanottajille, jotka on lisätty tiettyyn tilaajaluetteloon. Ne sopivat erinomaisesti tervetuloviestien, seurantaviestien tai tiettyä aihetta käsittelevän sähköpostisarjan lähettämiseen.

Automaattinen vastaustoiminto koostuu luomistasi sähköposteista. Niille asetetaan järjestys ja aikaväli, jolla ne lähetetään. Voit aktivoida automaattisen vastaustoiminnon minkä tahansa ruudun yläosassa olevassa Lisäosat-valikossa. Valitse Lisää enemmän ja etsi sitten automaattisen vastaustoiminnon vaihtoehto.

Miksi automaattisia vastaustoimintoja kannattaa käyttää?

Automaattinen vastaustoiminto eroaa tavallisesta sähköpostista, sillä se on automaattinen viestisarja. Kun olet kerran määrittänyt sen, kaikki kyseiseen luetteloon lisätyt henkilöt alkavat automaattisesti saada kampanjaviestejäsi.

Säännölliseksi asetettu sähköposti on vain yksittäinen viesti, jonka lähetät luettelon henkilöille tietyllä päivämäärällä. Sen sijaan automaattinen vastaustoiminto lähettää viestit sarjana oikeassa järjestyksessä ja määrittämälläsi tiheydellä tilaajien rekisteröitymisestä alkaen. Suunnittelet itse sen toiminnan, eikä sitä tarvitse sen jälkeen säätää!

Koska toiminto on automatisoitu ja ennalta määritetty, se sopii täydellisesti seuraaviin:

• automaattiset tervetuloviestit, kun joku rekisteröityy vastaanottamaan sisältöäsi
  • rekisteröitymislahjalatauksen lähettäminen
  • oppisuunnitelma tai ohjesähköpostien sarja
  • lainaus- tai mietesarja
  • herätteet, muistutukset tai päivitykset tilaajillesi
  1. Kirjaudu GoDaddy Email Marketing -tilillesi, ellet jo ole kirjautunut. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa?)
  2. Aktivoi ominaisuus ruudun yläosan kohdassa Lisäosat. Valitse Lisää enemmän ja vieritä kohtaan Automaattinen vastaustoiminto. Kytke asetus päälle ja napsauta Tee se valmiiksi. Kun olet aktivoinut lisäosan, se löytyy Lisäosat-valikon kohdasta Automaattiset vastaustoiminnot.
  3. Napsauta Uusi automaattinen vastaustoiminto ja määritä asetukset Luo uusi automaattinen vastaustoiminto -ruudulla. Näitä ovat:
    • Koko automaattisen vastaustoiminnon nimi
    • Automaattiseen vastaustoimintoon liittyvä luettelo (tätä EI VOI muokata)
    • Sähköpostien välinen vakioaikaväli (tätä VOI muokata)
    • Lähetetäänkö ensimmäinen sähköposti välittömästi
    • Lähetetäänkö automaattisella vastaustoiminnolla viestejä viikonloppuna
  4. Tallenna asetukset napsauttamalla Luo oma automaattinen vastaustoimintoni! Napsauta sitten Lisää ensimmäinen kampanja ja valitse Luo uusi yksittäisten sähköpostien luomiseksi. Tämä toiminto on täysin samanlainen kuin tavallisen kampanjan luominen.
  5. Määritä lähettämisen lisätiedot kullekin luomallesi sähköpostille. Tähän kuuluvat tavanomaiset sähköpostin lähetystiedot, lähetykseen käytettävä aikaväli ja se, lähetetäänkö ensimmäinen sähköposti välittömästi, kun joku rekisteröityy.
  6. Kun olet saanut ensimmäisen sähköpostin valmiiksi, napsauta Lisää toinen kampanja ja toista vaiheet, kunnes kaikki automaattisen vastaustoiminnon sähköpostisi on luotu. Voit milloin tahansa palata takaisin ja muuttaa niiden välistä aikaväliä.
  7. Tarkista, että kaikki on oikein, ja napsauta Käynnistä tai Suorita. Kaikkia liitettyyn luetteloon kuuluvia kohdellaan kuin he olisivat juuri rekisteröityneet, ja he alkavat saada kampanjaviestejä. Kaikille myöhemmin lisätyille käyttäjille kampanja käynnistetään liittymisen aikana.

Kuinka aikavälit toimivat?

Automaattisen vastaustoiminnon aikavälit määrittävät ajan, jonka GoDaddy Email Marketing odottaa ennen kampanjan seuraavan sähköpostin lähettämistä. Voit asettaa sähköpostien vakiovälin, kun määrität automaattisen vastaustoiminnon. Voit myös myöhemmin säätää niitä yksittäin.

Voit päättää automaattisen vastaustoimintosi ensimmäistä kampanjaa varten, haluatko lähettää viestin välittömästi, kun joku rekisteröityy. Muille sähköposteille aikaväli on aika, joka odotetaan sen JÄLKEEN, kun käyttäjä on vastaanottanut EDELLISEN sähköpostin.

Aikavälien vaihtaminen

1. Siirry Laajennukset-valikon kohtaan Automaattiset vastaustoiminnot.
  2. Napsauta yksittäisen automaattisen vastaustoiminnon Muokkaa-painiketta.
  3. Napsauta muutettavan kampanjan alla olevaa Asetukset-painiketta.
  4. Vaihda aikaväliä yläosassa olevilla painikkeilla. Vain automaattisen vastaustoiminnon ensimmäisen sähköpostin osalta voit valita, lähetetäänkö se välittömästi vai ei.

Automaattisen vastaustoiminnon käynnistäminen tai pysäyttäminen

Kun määrität automaattisen vastaustoiminnon ensimmäisen kerran, se on keskeytetty. Se täytyy käynnistää manuaalisesti, kun olet valmis näyttämään sen maailmalle. Voit käynnistää sen kahdesta eri paikasta:

Siirry Automaattiset vastaustoiminnot -alueellesi.

• Napsauta jonkin automaattisen vastaustoimintosi pikkukuvan alla olevaa Suorita-painiketta, TAI:
  • Jos olet jo jonkin automaattisen vastaustoiminnon sivulla, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Käynnistä-painiketta.

Jos kampanjasi on jo käynnissä, voit myös keskeyttää sen milloin tahansa. Tämä tehdään täysin samalla tavalla kuin käynnistäminen!

Siirry Automaattiset vastaustoiminnot -alueellesi.

• Napsauta jonkin kampanjan pikkukuvan alta Keskeytä, TAI:
  • Jos olet jo jonkin automaattisen vastaustoiminnon sivulla, napsauta oikean yläkulman Keskeytä-painiketta.

Automaattisen lähetystoiminnon tekeminen tavallisen kampanjan pohjalta

Voit kloonata minkä tahansa luomasi tavallisen kampanjan automaattiseksi lähetystoiminnoksi. Sinulla tulee olla valmiiksi luotu automaattinen lähetystoiminto, jotta kampanja voidaan kloonata siihen helposti.

1. Napsauta kampanjan pikkukuvan alla olevaa kloonipainiketta sen sähköpostin kohdalla, jonka perusteella halut luoda automaattisen vastaustoiminnon sähköpostin.
  2. Valitse Automaattinen lähetystoiminto -vaihtoehto ja valitse se, johon haluat kloonata kampanjan.
  3. Napsauta Kloonaa, niin toiminto on valmis!

Kuinka yhdistän rekisteröitymislomakkeen ja automaattisen vastaustoiminnon toisiinsa?

Tämä on luultavasti yleisin automaattisen lähetystoiminnon, tai yleisesti automaattisesti lähettävien ominaisuuksien, käyttökohde. Kun tapahtuu jotain kiinnostavaa (joku rekisteröityy luetteloosi), on aiheellista reagoida siihen (lähettää hänelle sähköposti)! Miksipä ei? Jotta voit varmistaa, että tervetuloviestikampanjasi lähetetään automaattisesti uusille rekisteröityjille, sinun tulee yhdistää rekisteröitymislomake siihen luetteloon, joka on yhdistetty automaattiseen lähetystoimintoosi. (Katso lisätietoja rekisteröitymislomakkeista kohdasta

.)

Rekisteröitymislomakkeeseesi yhdistäminen automaattisesta lähetystoiminnosta

Voit yhdistää vain yhden luettelon kuhunkin kampanjaan, mutta sinulla voi olla useampia luetteloja (tai ei yhtään!) yhdistettynä kuhinkin rekisteröitymislomakkeeseen:

1. Napsauta ruudun yläosan kohtaa Rekisteröitymislomakkeet.
  2. Napsauta haluamasi rekisteröitymislomakkeen alla olevaa Muokkaa-painiketta yhdistettävien luetteloiden määrittämiseksi.
  3. Tarkista, että automaattisen lähetystoiminnon luettelosi on yhdistetty rekisteröitymislomakkeeseesi ja että kampanjasi on käynnissä. Sitten kaikki on valmista!

Katso yksityiskohtaisemmat ohjeet kohdasta Rekisteröitymislomakkeiden ja automaattisten lähetystoimintojen yhdistämisen ohjeet vaihe vaiheelta.