Korjaa WordPressin sisäisen palvelimen virhe

Huomautus: Tässä artikkelissa kuvataan 500 sisäisen palvelinvirheen vianmääritysprosessi. Jos et ole varma siitä, mikä virhe aiheuttaa ongelmia sivustollasi, tutustu artikkeliin, joka sisältää yleisimmät WordPress -virheet ja ehdotettuja ratkaisuja .

Sisäinen palvelinvirhe (ISE), joka tunnetaan myös nimellä 500 -virhe, on yleinen virheilmoitus, joka tulee näkyviin, kun WordPress -sivustoasi ei voida näyttää. WordPressin vanhemmissa versioissa ISE voi näkyä myös tyhjänä valkoisena sivuna ilman virheitä. Virhe voi johtua useista eri syistä, mutta yleensä se johtuu ristiriidasta WordPressin kanssa, laajennuksesta, teemasta tai jostakin sivuston ohjaustiedostosta. Tämä tapahtuu yleisimmin päivityksen jälkeen.

ISE: n syyn löytäminen ja korjaaminen tapahtuu usein kokeilemalla. Alla on joitakin tapoja, joilla voit löytää virheen syyn, sekä linkit artikkeleihin, jotka opastavat sinua jokaisessa prosessissa ja kuvaavat, kuinka voit korjata ongelman.

Huomautus: Sisäisen palvelinvirheen selvittäminen edellyttää edistyneitä vianmääritysmenetelmiä, joihin kuuluvat yhteyden muodostaminen verkkohotelliin FTP -sovelluksella, tiedostojen muokkaaminen tai poistaminen käytöstä sekä muutosten tekeminen tietokantaan. Jos et halua korjata tätä virhettä itse, WordPress Premium -tukitiimimme voi tehdä sen puolestasi.

Varoitus: Tee aina varmuuskopio sivustostasi ennen vianmääritystä tai muutoksia.

Ensimmäinen vaihe ISE -vianmäärityksessä on muodostaa yhteys palvelimeesi FTP: n (File Transfer Protocol) avulla. Sen avulla voit käyttää ja muokata sivustosi tiedostoja. Kun sivustosi ISE on 500, WordPress -hallintapaneeli ja työkalut, kuten tiedostonhallinta, eivät toimi. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä FTP -sovellusta sivustotiedostojen muokkaamiseen.

Voit käyttää monia erilaisia FTP -sovelluksia, mutta suosittelemme FileZillaa . Valitse webhotellityyppi alla olevasta luettelosta saadaksesi lisätietoja FTP -tunnistetietojen hankkimisesta ja yhteyden muodostamisesta sivustoosi:

Kun yhteys on muodostettu, etsi kansio, josta WordPress-sivustosi sijaitsee. Sen pitäisi sisältää tiedostoja ja kansioita, joissa on wp- etuliite, kuten wp-admin, wp-content ja wp-config.php. Nyt voit aloittaa vianmäärityksen ja poistaa mahdolliset syyt yksitellen, kunnes saat selville, mikä aiheuttaa ISE: n.

Poista .htaccess -tiedostosi käytöstä

Yksi yleisimmistä ISE -syistä on vioittunut .htaccess -tiedosto. .Htaccess on ohjaustiedosto, jota WordPress käyttää viestinnässä palvelimen kanssa. WordPress, laajennukset ja teemat tekevät usein muutoksia tähän tiedostoon, mikä voi toisinaan vioittaa tiedostoa.

Tiedoston tulisi sijaita pääkansiona, joka sisältää WordPress -asennuksesi (juurikansio). Eri kansioissa voi olla muita .htacess -tiedostoja, mutta poista tämä käytöstä ISE -vianmääritystä varten.

.Htaccess -tiedosto on oletuksena piilotettu, joten jos et näe tiedostoa, varmista, että olet ottanut käyttöön vaihtoehdon näyttää piilotetut tiedostot FileZillassa tai missä tahansa muussa käyttämässäsi FTP -sovelluksessa.

Kun löydät tiedoston, nimeä se uudelleen .htaccess.disabled -tilaan ja vieraile sitten sivustossasi yksityisessä selaustilassa Chromessa , Firefoxissa tai Edgessä :

• Jos virhe on poissa, palauta pysyvät linkit luomalla uusi .htaccess -tiedosto automaattisesti.
  • Jos virhe ei poistu, nimeä tiedosto uudelleen .htacess -tiedostoksi ja jatka tämän artikkelin suositusten noudattamista.

Lisää muistirajoja

Webhotellitilisi määrittää tietyn määrän muistia käynnissä olevaan PHP: hen, mikä on tarpeen WordPress -sivustosi toiminnan kannalta. Sivustosi koon tai käyttämien laajennusten määrän vuoksi sivusto saattaa tarvita enemmän kuin oletuksena olevan PHP -muistin.

Voit tehdä tämän etsimällä wp-config.php -tiedoston kansiosta, jossa on WordPress-asennuksesi, ja seuraamalla tämän artikkelin vaiheita 3-7 voit lisätä WordPressin muistirajaa . Käy sivustossasi yksityisessä selaustilassa, ja jos WordPress -muistirajan korottaminen ei auttanut, yritä nostaa PHP -muistiraja 256 tai 512 miljoonaan.

Poista kaikki laajennukset käytöstä

WordPress -laajennukset voivat aiheuttaa ristiriitoja toistensa kanssa, aktiivisen teeman tai WordPress -versiosi kanssa, mikä voi johtaa ISE: hen. Tämä tapahtuu todennäköisemmin sen jälkeen, kun olet päivittänyt WordPressin, aktiivisen teeman tai jonkin laajennuksestasi.

Jos haluat tarkistaa, johtuuko ongelma laajennuksista, nimeä laajennusten kansio uudelleen plugins.renamed -nimiseksi ja vieraile sivustossasi yksityisessä selaustilassa wp-content- kansiossa:

Lataa WordPress-ydintiedostot uudelleen

Huomautus: Jos sivustosi käyttää WordPress -hallintaa (WordPress -hallinta), ohita tämä osio, koska WordPressin ydintiedostoihin on valmiiksi asennettu webhotellipaketti. Ne päivitetään automaattisesti sivustosi suojaamiseksi, etkä voi korvata niitä FTP: llä.

Joissain tilanteissa WordPress -ydintiedostosi voivat vioittua päivityksen aikana, mikä aiheuttaa ISE: n. Yritä ladata WordPress-ydintiedostot uudelleen varmistaaksesi, että ne eivät aiheuta ongelmaa.

Lataa WordPress- tietovarastosta sama WordPress-versio, jota käytät tällä hetkellä, pura se paikalliseen tietokoneeseesi ja siirrä (korvaa) wp-admin- ja wp-includes-kansiot paikalliselta tietokoneeltasi FTP: n avulla.

Huomautus: Jos et ole varma, mitä WordPress-versiota sivustosi käyttää, voit tarkistaa wp-version.php- tiedoston, joka löytyy kansiosta wp-includes .

Vaihda WordPressin oletusteemaan

Jos yllä olevat vaihtoehdot eivät auttaneet ongelman korjaamisessa, teemasi saattaa olla ristiriidassa tämän ongelman kanssa. Testattavaksi voit vaihtaa johonkin WordPress -oletusteemoista, kuten TwentyTwenty tai TwentyTwentyOne . Sinun on vaihdettava tietokannan teema, koska WordPress -hallintapaneelisi ei ole käytettävissä, kun sivustosi ISE on 500.

Huomautus: Jos sinulla ei ole WordPress -oletusteemaa asennettuna, voit asentaa sen FTP: llä ja aktivoida sen sitten tietokannassa .

Jos sivustosi latautuu oletusteemaan vaihtamisen jälkeen, voit päivittää normaalin teeman uusimpaan versioon ja aktivoida sen.

Jos teeman päivittäminen ei onnistu, kokeile seuraavaa: