Kyselymerkkijonojen toiminta WordPressin URL-osoitteissa

WordPress-hallinnan tilisi poistaa tunnetut seurannan kyselymerkkijonot (kuten utm_*) vierailijan lataamalta sivulta, jos lataamisen yhteydessä suoritetaan palvelinpuolella tehtävä uudelleenohjaus. Esimerkkejä palvelinpuolella tehtävistä uudelleenohjauksista:

• tilanteet, joissa käyttäjien on pakko ladata verkkosivusto käyttämällä www-aliverkkotunnusta tai ilman sitä
  • 301-uudelleenohjaukset.

WordPress-hallintaa käytettäessä kyselymerkkijonot poistetaan useimmiten siksi, että sivuston omistaja linkittää sivustonsa sellaiseen versioon, joka ei käytä www-tunnusta oikein.

Esimerkki

Jos määrität WordPress-hallinnan tilisi osoitteeksi www.coolexample.com ja linkität vierailijan osoitteeseen coolexample.com/utm?_medium=Facebook (ilman www-aliverkkotunnusta), palvelin uudelleenohjaa hänet osoitteeseen www.coolexample.com.

Uudelleenohjauksen aikana kyselymerkkijono (”?utm_medium=Facebook”) poistetaan ja sivu www.coolexample.com ladataan vierailijan laitteella.

Kyselymerkkijono-ongelmien ratkaiseminen

Voit ratkaista ongelman lisäämällä tai poistamalla www-aliverkkotunnuksen johdonmukaisesti, kun linkität verkkotunnukseesi.

Jos haluat tarkistaa tai vaihtaa WordPress-hallinnan tilisi käyttämän version, saat lisätietoja täältä: Vaihda tilisi verkkotunnusta.

Teknisiä tietoja

Tämän aiheuttaa tapa, jolla WordPress-hallinta tallentaa verkkosivustosi sisällön välimuistiin. Tallennamme verkkosivuston sivut välimuistiin niiden URL-osoitteiden perusteella ja suljemme pois URL-osoitteet, joissa käytetään tunnettuja seurannan kyselymerkkijonoja.

Kun palvelinpuolen uudelleenohjaus suoritetaan, vierailijan laitteelle ladataan välimuistiin tallentamamme sivu, jonka URL-osoite ei sisällä kyselymerkkijonoa. Tällöin kyselymerkkijono siis poistetaan.

Jos sivu puolestaan ladataan ilman palvelinpuolella tehtävää uudelleenohjausta, ongelmia ei ole ja kyselymerkkijono säilyy paikallaan.