No jopas. Näyttää siltä, että hullut robotit ovat taas vauhdissa! Ne ovat ottaneet vallan – ja kääntäneet tämän sivun omalle kielellesi. Robotit tarkoittavat tosiasiassa vain hyvää, ja niiden metallisydän sykkii lämpimänä. Ne haluavat auttaa! Kerro meille, miten hyvin robotit ovat hoitaneet homman. Käytä sivun alalaidan painikkeita. Siirry englanninkieliseen versioon

Lähetä sivustokartta verkkomyymälää varten

Suuret hakukoneet, kuten Google ja Bing, indeksoivat useimmissa tapauksissa verkkokaupan verkkosivuston automaattisesti. Voit kuitenkin lähettää ns. Sivustokartan verkkomyymälääsi varten, mikä tarkoittaa, että sivustosi indeksoidaan nopeammin.

Sivustokartta on yksinkertaisesti tiedosto, joka näyttää kaikki sivustosi sivut ja sisältää tietoja siitä, milloin viimeksi muutit sivustoa, sekä sen sisältämien tiedostotyyppien, kuten tekstin, kuvat ja videot. Laajennetulla merkintäkielellä (XML) muotoiltu tiedosto auttaa hakukoneita arvioimaan nopeammin, mihin sivustosi listataan sivusijoituksissa.

Verkkomyymäläsi luo oman sivustokarttansa, jonka näet lisäämällä "/sitemap.xml" kaupan julkisivun osoitteen (URL) loppuun.

Huomautus: Jos haluat lähettää sivustosi Googlelle, sinun on luotava Google -tili, jos sinulla ei vielä ole tiliä. Googlen ohjeet opastavat sinut myös prosessin läpi.

1. Kirjaudu sisään Tilin hallintaan.
  2. Valitse Tuotteet -luettelosta Verkkomyymälä ja valitse sitten Hallitse sen verkkokauppatilin vierestä, jota haluat käyttää.
  3. Valitse Verkkomyymälä-näytön oikeassa yläkulmassa Näytä kauppa .

Huomautus: Jotta voit katsella sivustokarttaa, sinun on oltava jo julkaissut verkkokaupasi.

4. Kun kaupan julkisivu avautuu uuteen ikkunaan tai välilehteen, näet sen URL -osoitteen osoiterivillä. (Sinun on kopioitava tämä myöhemmin, kun noudatat Googlen ja Bingin ohjeita.)
  5. Avaa uusi verkkoselaimen ikkuna tai välilehti ja tee sitten seuraavat toimet: