Kotisivukone Ohje

Lisää tai korvaa kuva

Hyvät verkkosivuston kuvat herättävät vierailijoiden mielenkiinnon ja rohkaisevat heitä tutkimaan sivuston sisältöä. Kuten alla kerrotaan, voit lisätä kuvia otsikkoalueelle sekä muihin sivun osioihin. Ladattavalla kuvalla ei ole kokorajaa, mutta sen pitää olla .png- tai .jpeg/.jpg-tiedostomuodossa.

Huomautus: Näitä ohjeita voidaan käyttää kuvan lisäämiseen tai olemassa olevan kuvan korvaamiseen. Jos haluat sen sijaan käyttää ensimmäisessä osiossa pelkkää väriä, katso kohta Kansikuvan korvaaminen tasaisella värillä.

1. Valitse Muokkaa tai Muokkaa sivustoa.
  2. Napsauta mitä tahansa muuta osaa kuin Ota yhteyttä- tai alatunnisteosaa.
  3. Jos napsautat ensimmäistä osiota (otsikko), napsauta Otsikko-paneelissa
    kohtaa Kansikuva. napsauta kansikuvapainiketta
  4. Napsauta muissa kuvia sisältävissä osioissa kuvaa, jonka haluat korvata.
    napsauta osion kuvaa
  5. Oikeanpuoleisen paneelin toiminnot:
    • Lisää uusi kuva valitsemalla Omat kuvat -paneeli, napsauttamalla Lisää-painiketta ja siirtymällä haluamasi kuvan kohdalle. (Voit myös lisätä useita kuvia samanaikaisesti napauttamalla (matkapuhelin tai tabletti) tai napsauttamalla kutakin kuvaa samalla, kun painat Ctrl/Command-näppäintä (pöytätietokone).
    • Valitse vanhan kuvan tilalle valmiiksi lataamasi kuva napsauttamalla Omat kuvat -valokuvaruudukkoa.
      napsauta korvaavaa kuvaa

Huomautus: Voit myös napsauttaa Omat kuvat -painikkeen alla olevaa Kuvapankkikuvat-kohtaa, jos haluat valita tekijänoikeusvapaan kuvan. Katso Kuvapankkikuvan valitseminen.

6. Palaa vasemmalle osoittavaa nuolta napsauttamalla kuvanmuokkauspaneeliin, jossa voit rajata tai kiertää kuvaa. Katso Kuvan muokkaaminen.
  7. Tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti. Kun olet valmis, voit katsella tuloksia napsauttamalla Esikatsele ja siirtyä halutessasi käyttämään muita verkkotunnuksiasi tai ostamaan uuden verkkotunnuksen.
  8. Kun olet valmis julkaisemaan muutokset, napsauta Julkaise sivusto (puhelimella) tai Julkaise (tietokoneella tai tabletilla).