Mediagallerian käyttö

Mediagalleriassa hallinnoidaan kuvia sekä PDF- ja SWF-tiedostoja, joita lataat Quick Shopping Cart®-koriin. Sitä voidaan käyttää Storefront (Kaupan julkisivu) -valikon ja Tuote-sivun kautta. Mediagallerian avulla voit näyttää yhden kuvan tuotetta kohden One-Image (Yksi kuva) -vaihtoehdolla tai jopa kymmenen kuvaa tuotetta kohden Multi-Image (Monta kuvaa) -vaihtoehdolla.

Huomautus: Monen kuvan ominaisuus on saatavilla vain Quick Shopping Cart-tuotteen luksus ja -premium-tileille. Sen avulla voit näyttää tuotetta kohden jopa viisi kuvaa Luksus-tilillä ja jopa kymmenen kuvaa Premium-tilillä.

Lisäksi voit hakea palvelimelle ladattuja tiedostoja, hakea linkkejä palvelimelle ladattuihin tiedostoihin ja poistaa tiedostoja.

Saatavilla on kaksi videota, jotka ohjaavat mediagallerioiden käytössä:

Käytä mediagalleriaa Kaupan julkisivu -valikon kautta PDF- ja SWF-tiedostojen lataamiseksi palvelimelle ja linkkien hakemiseksi palvelimelle ladattuihin tiedostoihin. Käytä mediagalleriaa Tuote-sivun kautta kuvien lisäämiseksi tuotteille.

Mediagallerian käyttäminen Storefront (Kaupan julkisivu) -valikon kautta

Storefront (Kaupan julkisivu) -valikon mediagallerian kautta voit ladata palvelimelle kuvia sekä PDF- ja SWF-tiedostoja. Lisäksi voit hakea palvelimelle ladattuja tiedostojasi ja saada linkit niiden upottamiseksi tai linkittämiseksi kenttiin, jotka hyväksyvät Quick Shopping Cart-ominaisuudessa HTML:ää.

Huomautus: Jos sinun tarvitsee määrittää tuotteelle kuva, käytä Tuote-sivun kautta saatavilla olevaa mediagalleriaa.

Kuvien lataaminen omaan mediagalleriaan

Voit ladata mediagalleriaan kerrallaan jopa 100 kuvaa. Voit myös lisätä kullekin kuvalle otsikon ja hakusanoja.

Huomautus: Jotta voit ladata palvelimelle useamman kuvan kerralla, tarvitset Adobe Flash® Playerin uusimman version. Sinulle näytetään hälytys, jos napsautat Upload Images (Lataa kuvia palvelimelle) -kohtaa ilman, että sinulla on uusin Flash-versio. Lataa uusin versio napsauttamalla hälytyksessä olevaa linkkiä.

Kuvien lataaminen omaan mediagalleriaan

1. Kirjaudu sisään Tilisi hallintaan.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart Account (Quick Shopping Cart-tili) -luettelossa Hallitse sen pikaostoskoritilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Määritä-valikon Suunnittele-osiosta Mediagalleria.
  5. Napsauta Upload Images (Lataa kuvia palvelimelle).
  6. Paikanna paikalliselta tallennusvälineeltä kuvat, jotka haluat ladata palvelimelle, ja napsauta Avaa.

Huomautus: Valitse useita kuvia pitämällä painettuna Komento- (Mac) tai CTRL-näppäintä (PC).

7. (Valinnainen) Päivitä kunkin kuvan otsikko ja lisää hakusanoiksi tunnisteita. Tämä vaihe auttaa sinua käyttämään Excel-työkirjaa kuvien määritysten päivittämiseen.
  8. Napsauta OK.

Huomautus: Mediagalleriaan lisätään kuvat, jotka ladataan palvelimelle Name, Logo, Contact Info (Nimi, logo, yhteystiedot) -sivulla tai Default Product Images (Oletustuotekuvat) -sivulla.

Kuvien paikantaminen omassa mediagalleriassa

Jos haluat päivittää tietyn kuvan tiedot, paikanna kuva selaamalla kaikkia palvelimelle ladattuja kuvia vierittämällä tai hae kuvaa otsikolla tai hakusanalla.

Kuvien paikantaminen omassa mediagalleriassa

1. Kirjaudu sisään Tilisi hallintaan.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart Account (Quick Shopping Cart-tili) -luettelossa Hallitse sen pikaostoskoritilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Määritä-valikon Suunnittele-osiosta Mediagalleria.
  5. Syötä hakukenttään tunnistustermi ja napsauta Haku.

Huomautus: Voit peruuttaa hakusi ja katsoa kaikkia mediagallerian kuvia napsauttamalla Näytä kaikki.

Kuvia näytetään oletuksena sivua kohden 10. Jos olet ladannut palvelimelle yli 10 kuvaa, voit kasvattaa Tuloksia sivulla -arvoa tai käyttää painikkeita Edellinen ja Seuraava.

PDF-tiedostojen, Flash-tiedostojen ja/tai kuvien linkittäminen ja upottaminen

Voit linkittää tai upottaa mediagalleriasi PDF- ja SWF-tiedostoja kenttiin, jotka hyväksyvät HTML:ää. Lisäksi voit näyttää HTML:ää hyväksyvissä kentissä mediagalleriasi kuvia käyttämällä img src -tunnistetta.

Katso lisätietoja kohdasta Linking to Your Images in Quick Shopping Cart (Kuvien linkittäminen pikaostoskoriisi).

Mediagallerian käyttäminen tuotesivulla

Käytä Tuote-sivulle käytettävissä olevaa mediagalleriaa kuvien määrittämiseen tuotteelle, tuotetta kohden näytettävien kuvien määrän asettamiseen ja tuotekuvien lataamiseen palvelimelle.

Huomautus: Jos sinun tarvitsee ladata palvelimelle PDF- tai SWF-tiedosto tai linkittää ja/tai upottaa mediagallerian sisältöä HTML-kenttään, käytä Storefront (Kaupan julkisivu) -valikon kautta käytettävissä olevaa mediagalleriaa.

Kuvakkeiden määrittäminen tuotteelle

Voit määrittää eri kuvia näytettäväksi kullekin tuotteelle. Tuotteen mediagalleriasivulla voit määrittää kuvia tuotteelle käyttämällä joko vaihtoehtoa One-Image (Yksi kuva) tai Multi-Image (Monta kuvaa). Nämä ovat kolme tuotekuvien näyttöpaikkaa: Pikkukuva, Vakio ja Zoom.

Pikkukuva
Näyttää pikkukuvan, joka näytetään Tuotteet-sivullasi tuotteen vieressä ja kun tuote näytetään Featured Item (Tuote-esittely) -kohdassa. Napsauta Pikkukuva-asetuksen nuolta pikkukuvan näyttöasetuksen määrittämiseksi tilaan Scale to fit (Sovita) tai Täysi koko.
Scale to fit (Sovita) – Näyttää kuvasta version, jonka koko on 60 x 60.
Täysi koko – Näyttää kuvan täysikokoisena. Kuvan näyttökokoon kaupan julkisivulla vaikuttaa sen säiliöelementti. Jos esimerkiksi kaupan osio, jossa kuva näytetään, on kooltaan enintään 256 x 256 pikseliä, alkuperäinen kuva sovitetaan 256 x 256 -laatikkoon.

Huomautus: Kun Luokka-sivun tyyli 3 on valittuna, vakiokuvaa (175 x 175) käytetään, jos tuote on One-Image (Yksi kuva) -tilassa. Jos tuote on Multi-Image (Monta kuvaa) -tilassa, käytetään pikkukuvan versiota, jonka koko on 175 x 175.

Vakio
Näyttää tuotteen tietosivulla kuvan enintään 175 x 175 pikselin kokoisena.
Zoom
Näyttää kuvan täysikokoisen version, kun vakiokuvaa napsautetaan.

Huomautus: Järjestelmä ei automaattisesti suurenna näytettävää kuvaa. Zoomausominaisuuden tehokasta käyttöä varten sinun tulee ladata palvelimelle suurempi versio kuvasta.

Aiemmin kullekin tuotteelle piti olla määritettynä vähintään yksi kuva. Nyt on mahdollista jättää tuotteen kuva määrittämättä.

One-Image (Yksi kuva) -asetuksen käyttäminen

Tällä asetuksella voit määrittää yhden kuvan kuhunkin näyttöpaikkaan.

Kuvien määrittäminen One-Image (Yksi kuva) -asetuksella

1. Kirjaudu sisään Tilisi hallintaan.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart Account (Quick Shopping Cart-tili) -luettelossa Hallitse sen pikaostoskoritilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Hallitse-valikon Catalog (Valikoima) -osion kohta Tuotteet.
  5. Napsauta päivitettävän tuotteen viereistä Assign Images (Määritä kuvat) -kuvaketta.
  6. Tarvittaessa jatka mediagalleriaan napsauttamalla Sulje.
  7. Valitse One-Image (Yksi kuva) -välilehti.
  8. Napsauta kullekin näyttövaihtoehdolle kuvaa luettelosta ja vedä ja pudota se asianmukaiseen paikkaan.
  9. Napsauta OK.

Multi-Image (Monta kuvaa) -asetuksen käyttäminen

Tällä asetuksella voit määrittää enintään viisi näytettävää kuvaa tuotetta kohden Luksus-tilillä ja enintään kymmenen kuvaa Premium-tilillä.

Kuvien määrittäminen Multi-Image (Monta kuvaa) -asetuksella

1. Kirjaudu sisään Tilisi hallintaan.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart Account (Quick Shopping Cart-tili) -luettelossa Hallitse sen pikaostoskoritilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Hallitse-valikon Catalog (Valikoima) -osion kohta Tuotteet.
  5. Napsauta päivitettävän tuotteen viereistä Assign Images (Määritä kuvat) -kuvaketta.
  6. Tarvittaessa jatka mediagalleriaan napsauttamalla Sulje.
  7. Valitse Multi-Image (Monta kuvaa) -välilehti.
  8. Napsauta kunkin Pikkukuva- ja Tuotekuvat-osion näyttöpaikan kohdalla kuvaa luettelosta ja vedä ja pudota se asianmukaiseen paikkaan.
  9. Napsauta OK.

Add Images (Lisää kuvia) -ominaisuuden käyttäminen

Voit ladata mediagalleriaan kuvia suoraan Storefront (Kaupan julkisivu) -valikossa sekä lisätä niitä mediagalleriaan, kun määrität kuvia tietylle tuotteelle. Tällä ominaisuudella voit lisätä kuviisi otsikkoja ja hakusanatunnisteita.

Kuvien lisääminen mediagalleriaan

1. Kirjaudu sisään Tilisi hallintaan.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart Account (Quick Shopping Cart-tili) -luettelossa Hallitse sen pikaostoskoritilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Hallitse-valikon Catalog (Valikoima) -osion kohta Tuotteet.
  5. Napsauta päivitettävän tuotteen viereistä Assign Images (Määritä kuvat) -kuvaketta.
  6. Tarvittaessa jatka mediagalleriaan napsauttamalla Sulje.
  7. Valitse Add Images (Lisää kuvia) -välilehti.
  8. Napsauta Selaa.
  9. Paikanna paikalliselta tallennusvälineeltä kuvat, jotka haluat ladata palvelimelle, ja napsauta Avaa.

Huomautus: Voit valita jopa 100 kuvaa pitämällä painettuna Komento- (Mac) tai CTRL-näppäintä (PC).

10. (Valinnainen) Päivitä kunkin kuvan otsikko ja lisää hakusanoiksi tunnisteita.
  11. Napsauta Upload (Siirrä/lataa).