Mikä DNS on?

Verkkotunnusjärjestelmä (DNS) hallinnoi verkkotunnuksesi verkkosivuston ja sähköpostin asetuksia. Kun verkkotunnuksessasi vieraillaan, sen DNS-asetukset määrittävät, minkä yrityksen palvelimeen otetaan yhteyttä.

Jos käytät esimerkiksi GoDaddyn DNS-asetuksia, vierailijat päätyvät GoDaddy-palvelimille siirtyessään verkkotunnukseesi. Jos vaihdat nämä asetukset käyttämään jonkin toisen yrityksen palvelimia, vierailijat päätyvät kyseisen yrityksen palvelimille vieraillessaan verkkotunnuksessasi.

Tämä on jotain monimutkaisempaa...

DNS voi olla monimutkainen käsite. Se käsittää eri asioita, jotka hallinnoivat verkkotunnuksesi eri osa-alueita. Tässä lyhyt selostus kustakin osa-alueesta:

DNS-elementti Kuvaus
Nimipalvelin Nimipalvelimet "ohjaavat" verkkotunnuksesi yritykseen, joka hallinnoi kyseisen verkkotunnuksen DNS-asetuksia. Yleensä tämä on se yritys, jonka kautta olet rekisteröinyt verkkotunnuksesi.

Jos verkkosivustosi on kuitenkin jonkin toisen yrityksen verkkohotellissa, kyseinen yritys saattaa tarjota nimipalvelimet, joihin sinun on käytettävä.
Vyöhyketiedosto Vyöhyketiedostot ovat tiedostoja, joihin kaikki verkkotunnuksesi DNS-asetukset on tallennettu.

Verkkotunnuksesi vyöhyketiedosto tallennetaan yrityksen nimipalvelimeen.
A-tietue A-tietueet ohjaavat verkkotunnuksesi yksittäiseen palvelimeen käyttämällä IP-osoitetta. Esimerkki IP-osoitteesta: 123.4.67.5.

Jokaisella verkkotunnuksella on ensisijainen A-tietue, jonka nimi on "@,". Se hallinnoi verkkotunnuksesi toimintaa silloin, kun joku vierailee siinä suoraan.

Voit käyttää A-tietueita myös ohjaamaan aliverkkotunnuksia (esimerkiksi aliverkkotunnus.kivaesimerkki.com) palvelimen IP-osoitteeseen.

CNAME CNAME-tietueet ohjaavat aliverkkotunnuksesi toiseen palvelimeen käyttämällä palvelimen nimeä, kuten server1.godaddy.com.

Useimmilla verkkotunnuksilla on useita CNAME-tietueita.

A-tietueista poiketen CNAME-tietueet eivät voi käyttää IP-osoitteita.
MX-tietueet MX-tietueet ohjaavat verkkotunnuksesi sähköpostiliikenteen sähköpostipalvelun tarjoajalle.

Jos verkkotunnuksesi käyttää nimipalvelimiamme, voit tarkistaa tai muuttaa verkkotunnuksesi DNS-palvelimen meidän kauttamme.