Mikä on FTP?

File Transfer Protocol (FTP) on yleinen tiedonsiirtoprotokolla, jolla voidaan siirtää tiedostoja tietokoneellasi olevan sovelluksen ja muualla sijaitsevan palvelimen välillä. Voit käyttää tavallista FTP:tä Verkkohotelli-, Verkkohotelli Plus- ja Windows-verkkohotellipaketeissa.

Managed WordPress-paketeissa on käytössä Secure File Transfer Protocol (SFTP), joka käyttää tiedostojen siirtoon FTP:n sijaan SSH-protokollaa. Se on käytännössä sama kuin FTP, mutta sisältää vankemman tietosuojan, jossa sekä komennot että tiedot salataan. Tämä ominaisuus estää salasanojen ja arkaluonteisen tiedon siirtymisen suojaamattomana Internetissä.

Jotta voit käyttää FTP:tä, tarvitset FTP-sovelluksen. Käytettävissäsi on monia eri ohjelmia, mutta me suosittelemme FileZillaa. FTP-sovellus FileZilla on myös SFTP-yhteensopiva. Sitä varten on määritettävä käyttöön portti 22 FTP:n käyttämän portin 21 sijaan.

Huomautus: Verkkohotelli-, Verkkohotelli Plus- ja Windows-verkkohotellipaketit tukevat FTP:n passiivista tilaa. Tämä asetus voidaan määrittää useimmissa FTP-sovelluksissa ja verkkosivujen suunnitteluohjelmistoissa, jotka tukevat sisällön julkaisemista FTP:n avulla. Managed WordPress käyttää SFTP:tä, joka tukee vain aktiivista tilaa, joten FTP-sovelluksen aktiivisen tilan asetuksia ei ole tarpeen muuttaa.

Seuraavat vaiheet

Tiedostojen siirtotapa riippuu käyttämäsi verkkohotellitilin tyypistä.