Mikä on sivustokartta?

Sivustokartta kertoo hakukoneille, että sivustosi yksittäiset sivut ovat uusia tai että niitä on päivitetty ja ne ovat valmiita indeksointia varten. Sivustokartan protokolla koostuu XML-tiedostosta, joka sisältää verkkosivustosi URL-osoitteet ja kolme muuta valinnaista tietoa kullekin sivulle:

• Miten usein URL-osoitetta päivitetään.
  • Milloin URL-osoite viimeksi päivitettiin.
  • URL-osoitteen prioriteetti sivuston muihin sivuihin nähden.

Sivustokartat auttavat varmistamaan, että kaikki uudet ja vaikeasti löydettävät sivut indeksoidaan nopeasti ja täydellisesti. Ne ovat erityisen hyödyllisiä verkkosivustoille, joiden tehokas indeksoiminen on hakukoneille vaikeaa. Verkkosivustosi hyötyy sivustokartan käytöstä seuraavissa tilanteissa:

• Sitä muokataan usein.
  • Se käyttää Javascriptiä tai Flashia® navigointiin tai sisällön näyttämiseen.
  • Se sisältää suuren tietokannan tai arkiston sivuista, joihin pääsee mahdollisesti käsiksi vain hakutoiminnon kautta.

Huomautus: Sivukartan käyttäminen ei takaa, että hakukoneet löytävät sivustosi jokaisen sivun, mutta ne antavat vihjeitä, joiden avulla hakukoneet voivat indeksoida sivustosi älykkäämmin.

Lisätietoja sivukartoista on osoitteessa sitemaps.org.