No jopas. Näyttää siltä, että hullut robotit ovat taas vauhdissa! Ne ovat ottaneet vallan – ja kääntäneet tämän sivun omalle kielellesi. Robotit tarkoittavat tosiasiassa vain hyvää, ja niiden metallisydän sykkii lämpimänä. Ne haluavat auttaa! Kerro meille, miten hyvin robotit ovat hoitaneet homman. Käytä sivun alalaidan painikkeita. Siirry englanninkieliseen versioon

Mikä on toissijainen DNS?

Toissijainen DNS sallii verkkotunnuksesi vyöhyketiedoston automaattisen varmuuskopioinnin toiseen nimipalvelinsarjaan. Jos ensimmäinen nimipalvelinsarja lakkaa toimimasta, se lähettää automaattisesti pyynnöt varmuuskopioille, joiden vyöhyketiedosto on identtinen päänimipalvelimien kanssa. Sinulla on oltava Premium DNS -verkkotunnus, jotta voit käyttää toissijaista DNS: ää. Et voi käyttää DNSSEC: ää ja toissijaista DNS: ää samassa verkkotunnuksessa.

Huomautus: Toissijaisen DNS: n käyttö edellyttää perusteellista ymmärrystä omien nimipalvelimiesi määrittämisestä ja käytöstä.

Kun otat toissijaisen DNS: n käyttöön, valitse GoDaddy -nimipalvelimet master- (ensisijainen) tai slave- (toissijainen) nimipalvelimeksi. DNS -päivitykset riippuvat siitä, miten määrität toissijaisen DNS: n.

• GoDaddy -nimipalvelimet pääjoukkona: Kaikki DNS -päivitykset tehdään puolestasi, ja orjat (nimipalvelinasetuksesi) noutavat ne.
  • GoDaddy -nimipalvelimet orjaryhmänä: Omat isäntänimipalvelimesi tekevät DNS -päivitykset, ja sinun on määritettävä ne lähettämään ilmoituksia orja -nimipalvelimillemme muutosten saamiseksi.

Jotta voit käyttää toissijaista DNS: ää, sinun on käytettävä DNS -palvelinohjelmistoa omien nimipalvelinasetusten määrittämiseen. Olemme yhteensopivia tämän ohjelmiston kanssa:

• BIND v9.1.0 tai uudempi
  • NSD
  • Windows Server 2008 ja uudemmat
  • Virta DNS

Voit määrittää toissijaisen DNS: n joko tapahtumallekirjoitusten kanssa tai ilman niitä (TSIG), mikä suojaa viestintää nimipalvelinsarjojen välillä. Oman nimipalvelinasetuksesi täytyy tukea NOTIFY -pyyntöjä (vyöhykkeen muutosilmoitus) ja AXFR -pyyntöjä (täysi vyöhykkeen siirto). Käytä seuraavia siirtopalvelimen tietoja määrityksen aikana:

• xfr03.domaincontrol.com (97.74.112.1)
  • xfr04.domaincontrol.com (97.74.112.2)