Windows-verkkohotelli (Plesk) Ohje

Yritimme kääntää tämän sivun puolestasi. Englanninkielinen sivu on myös saatavilla.

Mikä tiedosto tulee näkyviin, kun joku siirtyy selaimella verkkotunnukseni osoitteeseen?

Kun vierailija kirjoittaa verkkotunnuksesi selaimeesi, hänet ohjataan automaattisesti verkkosivustosi oletustiedostoon. Jos esimerkiksi haluat siirtyä Yahoo! -Palveluun, kirjoita yahoo.com. Se ei näy selaimessasi, mutta tarkastelet itse asiassa index.html -sivua. Kokeile itse: kirjoita selaimeesi yahoo.com/index.html.

Arvasitkin varmaan, että index.html on oletustiedosto. Jos se on ainoa oletushakemisto juurihakemistossa, se tulee automaattisesti näkyviin, kun joku siirtyy verkkotunnuksesi osoitteeseen.

Jos hakemistossa on useampia kuin yksi oletustiedosto, palvelin päättää, mikä niistä on ensisijainen ja näyttää sitten tämän tiedoston. On tärkeää ymmärtää, missä järjestyksessä tiedostoja tarjotaan, kun haluat varmistaa, että verkkosivustollasi näkyy oikea sivu.

1. Index.html
  2. Index.htm
  3. Index.cfm
  4. Index.shtml
  5. Index.shtm
  6. Index.stm
  7. Index.php
  8. Index.php3
  9. Index.asp
  10. Index.aspx
  11. Default.htm
  12. Default.asp
  13. Default.aspx

Voit myös vaihtaa verkkohotellitilin oletustiedoston (lisätietoa).

Huomautus: Jotkin Pleskissä luetellut tiedostot, kuten Index.cfm, eivät todellakaan toimi, koska emme tue tiedostojen taustalla olevaa tekniikkaa.