Verkkosivustoni ei ole näkyvissä

Jos verkkosivustosi ei näy, autamme sinua! Suorita yleisimpien syiden vianmääritys noudattamalla näitä vaiheita (järjestyksessä).

Huomaa: Annamme mielellämme yleistä sivuston vianmääritykseen liittyvää tietoa, mutta emme tarjoa tukea sivuston asiakasohjelmiin, komentosarjoihin, sovelluksiin tai sisältöön. Lisätietoja on tukilausunnossa.

1. Tyhjennä välimuistisi

Tyhjennä verkkoselaimesi välimuisti ja tarkista sitten, näkyykö sivustosi. Jos käytät sisältöverkostoa (CDN) tai virtuaalista yksityisverkkoa (VPN), myös näiden välimuistit on ehkä tyhjennettävä.

2. Tarkista, onko verkkotunnuksen rekisteröintisi tai verkkohotellisi vanhentunut

1. Siirry GoDaddy-palvelun Uusinta ja laskutus -sivullesi.
  2. Jos tuotteitasi tai palveluitasi on vanhentunut, sinun on ehkä lisättävä tai päivitettävä maksutapasi ja sitten uusittava manuaalisesti.

Suosittelemme lisäämään varamaksutavan ja kytkemään automaattisen uusimisen päälle, jottei tuotteita pääse enää vanhenemaan.

3. Varmista, että verkkotunnuksesi DNS osoittaa oikeaan sijaintiin

Varmista ennen sivuston tiedostojen ja koodin vianmääritystä, että DNS on määritetty oikein. Jos huomaat ongelman ja teet DNS-muutoksen, se näkyy yleensä tunnin sisällä, mutta päivityksen näkymisessä kaikkialla voi kestää jopa 48 tuntia.

4. Varmista, että verkkosivustosi tiedostot ovat oikeassa hakemistossa

5. Tarkista oletustiedostosi nimi

Varmista, että oletustiedostollasi on asianmukainen nimi. Jos sinulla on useita oletustiedostoja, varmista, että haluamallasi tiedostolla on oikea prioriteetti:

6. Tarkista tiedoston ja hakemiston käyttöoikeudet

Liian tiukat tai virheelliset tiedoston käyttöoikeudet voivat aiheuttaa sen, että sivustosi ei ole käytettävissä. Tarkista kehittäjältä tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) vaatimuksista, mitkä käyttöoikeudet tiedostoillesi ja hakemistoillesi tarvitaan:

7. Tarkista tiedoston ja hakemiston omistajuus

Jos olet rakentanut sivustosi paikallisesti tai siirtänyt sen toiselta palvelimelta, omistajuus on ehkä päivitettävä. Tiedoston ja hakemiston omistajuuden päivittämiseen käytetään chown-komentoa, joka asiantuntijan tulee suorittaa. Tarkista kehittäjältäsi, mikä omistajuus tiedostoillesi ja hakemistoillesi tarvitaan:

8. Luo testitiedosto ja tarkista sen saatavuus

• Linux-verkkohotelli: siirry tiedostonhallinnassa oikeaan juurihakemistoon ja luo sitten testitiedosto (esimerkiksi /public_html/test.txt). Kirjoita tiedostoon vähän tekstiä ja tallenna muutokset ja yritä sitten avata se verkkoselaimessa (esimerkiksi mycoolexample.com/text.txt).
  • Windows-verkkohotelli: siirry tiedostonhallinnassa oikeaan juurihakemistoon ja luo testitiedosto (esimerkiksi httpdocs/test.txt). Kirjoita tiedostoon vähän tekstiä ja tallenna muutokset ja yritä sitten avata se verkkoselaimessa (esimerkiksi mycoolexample.com/text.txt).
    testitiedosto

Jos näet testitiedoston, verkkotunnuksesi pitäisi olla käytettävissä.

9. Tee vianmääritys sivustollesi

Jos olet tässä vaiheessa, kehittäjän on todennäköisesti tarkistettava sivustosi tiedostot, koodi, sovellukset, tietokanta jne. sivuston näyttämättömyyden syyn määrittämiseksi. Tämä ei sisälly tukilausuntoon, mutta tässä on joitain yleisiä vianmääritysvaiheita:

• Plugin-laajennusten ja widget-sovellusten poistaminen väliaikaisesti käytöstä
  • Oletusteemaan vaihtaminen
  • .htaccess-tiedoston poistaminen väliaikaisesti käytöstä
  • CMS-version päivittäminen
  • URL-osoitteiden, kuvapolkujen ja tietokantanimien päivittäminen kovakoodauksesta suhteellisiin polkuihin
  • Kuvapolkujen päivittäminen vastaamaan täysin (kirjainkoko on merkitsevä)

Lisätietoja

• Katso Järjestelmän tila -sivulta ajantasaiset tiedot mahdollisista käyttökatkoksista palvelussa.
  • Näetkö virheviestejä WordPress-sivustolla? WordPress-vianmääritys-sivulla kerrotaan yleisistä virheistä ja niiden ratkaisuista.