Verkkohotelli ja perinteinen ylläpito Ohje

Missä on verkkosivustoni päähakemisto?

Verkkosivustosi päähakemisto tarkoittaa sisältöä, joka ladataan silloin, kun sivustollasi kävijä avaa verkkotunnuksesi verkkoselaimellaan. Näkyvin seuraus tästä on, että "indeksointitiedosto" on sijoitettava verkkosivuston päähakemistoon, jotta sivusto voidaan ylipäätään näyttää (lisätietoja).

Verkkosivustoon liitettyjen sovelluksien on ehkä myös tiedettävä, mikä sivuston päähakemisto on.

Verkkosivuston päähakemistoon vaikuttavia tekijöitä:

• Verkkohotellitilin tyyppi (lisätietoja)
  • Onko verkkotunnus pääasiallinen verkkotunnus vai jonkin muun tyyppinen (lisätietoja)

Web/Classic (Hosting Control Panel)

Ensisijaisen verkkotunnuksesi päähakemisto on verkkohotellitilin niin sanottu juurihakemisto, jonka symbolina voidaan käyttää yhtä vinoviivaa ("/" ilman lainausmerkkejä) tai kokonaan tyhjää kenttää.

Toissijaisien verkkotunnuksien ja aliverkkotunnuksien päähakemistot on määritetty silloin, kun ne on otettu käyttöön. Niiden luettelo löytyy Hosting Control Panel:stä.

Toissijaisien verkkotunnuksien ja aliverkkotunnuksien päähakemiston etsiminen

1. Kirjaudu Tilinhallintaan.
  2. Valitse Verkkohotelli.
  3. Valitse Käynnistä sen tilin vieressä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Settings (Asetukset) -kohdasta Hosted Domains (Verkkohotellitilin verkkotunnukset).

Toissijaisien verkkotunnuksien päähakemistot näkyvät Folder (Kansio) -kentässä.

Voit selvittää aliverkkotunnuksen päähakemiston napsauttamalla pääverkkotunnusta. Kaikki kyseisen verkkotunnuksen aliverkkotunnukset ja niiden päähakemistot näkyvät Folder (Kansio) -kentässä.

Linux (cPanel)

Ensisijaisen verkkotunnuksesi päähakemisto on /public_html.

Toissijaisien verkkotunnuksien ja aliverkkotunnuksien päähakemistot on määritetty silloin, kun ne on otettu käyttöön. Niiden luettelo löytyy cPanelista.

Toissijaisien verkkotunnuksien (lisäverkkotunnuksien) ja aliverkkotunnuksien päähakemiston etsiminen

1. Kirjaudu Tilinhallintaan.
  2. Valitse Verkkohotelli.
  3. Valitse Käynnistä sen tilin vieressä, jota haluat käyttää.
  4. Valitse Domains (Verkkotunnukset) -osiosta joko Subdomains (Aliverkkotunnukset) tai Addon Domains (Lisäverkkotunnukset) verkkotunnuksiesi tyypin mukaisesti.

Päähakemisto näkyy Document Root (Asiakirjan päähakemisto) -kentässä.

Windows (Plesk)

Ensisijaisen verkkotunnuksesi päähakemisto on httpdocs/.

Toissijaisien verkkotunnuksien ja aliverkkotunnuksien päähakemistot on määritetty silloin, kun ne on otettu käyttöön. Niiden luettelo löytyy Pleskistä.

Toissijaisien verkkotunnuksien (lisäverkkotunnuksien) ja aliverkkotunnuksien päähakemiston etsiminen

1. Kirjaudu Tilinhallintaan.
  2. Valitse Verkkohotelli.
  3. Valitse Käynnistä sen tilin vieressä, jota haluat käyttää.

Kunkin verkkotunnuksen omassa osiossa päähakemisto näkyy Website at (Verkkosivusto osoitteessa) -kentässä. Oletuksena päähakemisto on itse verkkotunnus, jonka perässä on vinoviiva (esim. aliverkkotunnus.coolexample.com/

WordPress-hallinta

WordPress-hallintasivustoilla päähakemiston muoto on /html/[sFTP-käyttäjänimesi] (voit etsiä käyttäjänimesi näiden ohjeiden avulla).