Mitä SSL-varmennetta tarvitsen?

Jotkin verkkosivustot tai palvelimet vaativat tietyntyyppistä SSL-varmennetta. Käytä näitä kysymyksiä apua päättäessäsi, mitä SSL-varmennetta sinun pitäisi käyttää.

Missä olet?

SSL-varmenteitamme annetaan yksilöille ja yrityksille ympäri maailman, mutta niihin liittyy muutamia rajoituksia. Jos haluat lisätietoja, katso Mitä maita tuetaan tällä hetkellä varmenteiden myöntämistä varten?

Onko tämä yrityksen vai henkilökohtaista verkkosivustoa varten?

Kuinka haluat näyttää vierailijoille, että sivustosi on turvallinen? Haluatko vierailijoiden näkevän, että SSL-varmenne kuuluu todennetulle organisaatiolle vai riittääkö HTTPS osoitteessa?

Kaikissa SSL-suojatuissa sivustoissa on HTTPS osoitteessa. Myös Premium Extended Validation (EV) SSL -varmenteet näyttävät helposti havaittavan kohteen, yleensä vihreän osoitepalkin, josta vierailijat voivat nopeasti nähdä, että organisaatio on laillinen ja että sen fyysinen olemassaolo on varmistettu tiukkojen alan standardien mukaisesti. Jos haluat lisätietoja, katso

Minkä tyyppistä palvelinta tai verkkohotellia käytät?

SSL-varmenteemme toimivat kaikentyyppisissä verkkohotelli- ja palvelinkonfiguraatioissa, mutta näiden erityisten palvelimien täytyy käyttää seuraavassa mainittuja varmenteita:

• Pikaostoskori (Quick Shopping Cart®) -verkkokauppojen on käytettävä yhden verkkotunnuksen Vakio- tai Premium SSL -vamennetta.
  • Intel vPron täytyy käyttää Deluxe High Assurance SSL -varmennetta.
  • Exchange Server 2007 ja 2010 -palvelinten täytyy käyttää Multiple Domain (UCC) SSL -varmennetta useiden palvelujen (verkkotunnuksien) suojaamiseen.

Kaikki verkkotunnukset luetellaan UCC-varmenteessa. Jos haluat suojata sekä täydellisen (esimerkiksi: www.coolexample.com) että osittaisen (esimerkiksi: coolexample.com) verkkotunnuksen UCC-varmenteella, varmista, että valitset verkkotunnuksen kummallekin. Tiedä, mitkä verkkotunnukset sinun pitää kattaa, kun ostat, sillä et voi päivittää.

Kuinka monta yksilöllistä verkkotunnusta haluat suojata HTTPS:llä?

Onko kaikilla sivustoilla täydelliset verkkotunnuksien nimet vai pitääkö sinun lisätä muutama aliverkkotunnus (katso Mikä on aliverkkotunnus?)?

• Wildcard SSL -varmenteet kattavat useita aliverkkotunnuksia. Voit esimerkiksi suojata *.coolexample.com-tunnuksen, mikä suojaisi tunnukset shop.coolexample.com, www.coolexample.com ja kaikki muut aliverkkotunnukset.
  • UCC SSL -varmenteet voivat kattaa useita aliverkkotunnuksia, ainutlaatuiset verkkotunnuksien nimet sekä verkkosivustot. Voit esimerkiksi suojata tunnukset www.coolexample.com, mail.coolexample.com ja www.awesomeexample.com.

UCC SSL -varmenteet edustavat kaikkia toissijaisia verkkotunnuksia, joissa on ensisijainen yrityksen nimi, joten kaikkien sivustojen pitäisi liittyä toisiinsa. UCC-sivustosinetti näyttää vain ensisijaisen verkkotunnuksen nimen (varmenteen saaja), ja kaikki toissijaiset sivustot on mainittu varmenteen tiedoissa.

Katso seuraavista artikkeleista lisätietoja kustakin SSL-vaihtoehdosta:
Mitä usean verkkotunnuksen (UCC) SSL-varmenteella tarkoitetaan?