Miten SSL-varmenne toimii?

SSL-varmenne mahdollistaa turvallisen, helpon ja kätevän tavan tehdä nettiostoksia. Kun Internet-käyttäjä siirtyy suojattuun osioon – esimerkiksi antaessaan luottokorttitiedot, sähköpostiosoitteen tai muita henkilökohtaisia tietoja – sivuston SSL-varmenne mahdollistaa sen, että selain ja www-palvelin pystyvät luomaan suojatun ja salatun yhteyden. SSL:n ”kättelyprosessi”, joka muodostaa suojatun yhteyden, tapahtuu huomaamatta kulissien takana vaikuttamatta mitenkään käyttäjän ostoskokemukseen. Selaimen tilapalkissa näkyvä riippulukkokuvake ja URL-osoitteen ”https://”-etuliite ovat ainoat näkyvät merkit siitä, että meneillään oleva istunto on suojattu.

Jos käyttäjä sitä vastoin yrittää antaa henkilökohtaisia tietoja epäturvallisessa sivustossa (eli sivustossa, joka ei ole voimassa olevan SSL-varmenteen suojaama), selaimen sisäänrakennettu suojausmekanismi näyttää käyttäjälle varoituksen. Varoitus muistuttaa käyttäjää siitä, että kyseinen sivusto on suojaamaton ja että arkaluonteiset tiedot saavat joutua vääriin käsiin. Tämänkaltaisen varoituksen nähtyään useimmat Internet-käyttäjät hakeutuvat todennäköisesti muualle ostostensa tekemistä varten.

Löydät tuotetiedot tutustumalla SSL-varmenne-sivuumme.