Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Monivaiheinen todennus (MFA) estää luvattoman pääsyn Microsoft 365-tilillesi. Kun MFA on määritetty, käytät sisäänkirjautumisen yhteydessä ylimääräistä todennusmenetelmää, kuten tekstiviestinä lähetettävää koodia. Jos salasanasi joskus vaarantuu, hyökkääjät eivät pysty toistamaan tätä toista todennusmenetelmää, eivätkä he siten pääse tilillesi.

Tämän artikkelin vaiheet sopivat parhaiten yksittäisille käyttäjille. Jos haluat ottaa MFA:n automaattisesti käyttöön tai pois käytöstä kaikille organisaatiosi käyttäjille, hallitse suojauksen oletusasetuksiasi.

Vaaditaan: Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet, jos haluat muuttaa MFA-asetuksia. Lisätietoja on Microsoftin artikkelissa järjestelmänvalvojan rooleista.

Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön

MFA:n kytkeminen päälle vaatii kaikkia valittuja käyttäjiä lisäämään todennusmenetelmän.

1. Kirjaudu sisään Outlookin verkkoversioon Microsoft 365 -sähköpostiosoitteellasi ja -salasanallasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry monivaiheinen todennus -sivulle.
  3. Valitse valintaruutu sen käyttäjän vierestä, jolle MFA otetaan käyttöön.
    Käyttäjän sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu
  4. Pikaohjeet näkyvät oikealla. Valitse Ota käyttöön.
    Ota pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käyttöön ja hallitse niitä
  5. Valitse vahvistusikkunassa Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön ja sen jälkeen Sulje.
  6. Valitse saman käyttäjän valintaruutu. Valitse sitten pikaohjeet-kohdassa Pakota.
    Poista pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käytöstä, pakota ne käytäntöön ja hallitse niitä
  7. Kirjaudu sisään Outlook-verkkoversioon käyttäen sähköpostitiliä, jolle MFA juuri pakotettiin käyttöön. Sinun täytyy antaa puhelinnumero, johon vahvistuskoodi tulee lähettää. Valitse sitten Seuraava.

Huomautus: Puhelinnumeron antamisen sijaan voit myös käyttää Microsoft Authenticator -sovellusta.

8. Kun olet määrittänyt MFA:n, saat sovelluksen salasanan sähköpostisovelluksille, joissa käytetään perustodennusta (kuten Outlook 2010). Kirjoita tämä muistiin ja valitse Valmis.

Suosittelemme lisäämään toisen kirjautumismenetelmän siltä varalta, että et enää voi käyttää ensisijaista menetelmääsi.

Monivaiheisen todennuksen poistaminen käytöstä

Jos MFA kytketään pois päältä, valittujen käyttäjien ei enää tarvitse käyttää todennusmenetelmää. He tarvitsevat enää pelkän sähköpostiosoitteen ja salasanan sisäänkirjautumiseen.

1. Kirjaudu sisään Outlookin verkkoversioon Microsoft 365-sähköpostiosoitteellasi ja -salasanallasi. Jos et enää voi käyttää kirjautumismenetelmää, palauta ensin MFA:n oletusasetukset.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry monivaiheinen todennus -sivulle.
  3. Valitse valintaruutu sen käyttäjän vierestä, jolta haluat poistaa MFA:n.
    Käyttäjän sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu
  4. Pikaohjeet näkyvät oikealla. Valitse Poista käytöstä.
    Poista pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käytöstä
  5. Valitse vahvistusikkunassa Kyllä ja sen jälkeen Sulje.