Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Monivaiheinen todennus (MFA) estää luvattoman pääsyn Microsoft 365-tilillesi. Monivaiheinen todennus edellyttää aina tilille kirjautumisen yhteydessä todennusmenetelmää, kuten tekstiviestinä lähetettävää koodia. Jos salasanasi joskus vaarantuu, hyökkääjät eivät pysty toistamaan tätä toista todennusmenetelmää, eivätkä he siten pääse tilillesi.

Huomautus: Tämä artikkeli on tarkoitettu Microsoft 365 -asiakkaille, jotka haluavat ottaa käyttöön monivaiheisen todennuksen sähköpostitileillään. Jos haluat lisätä kaksivaiheisen todennuksen GoDaddy-tilillesi, tutustu sen sijaan tähän artikkeliin.

Pakollinen: Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet, jos haluat muuttaa MFA-asetuksia. Lisätietoja on Microsoftin artikkelissa järjestelmänvalvojan rooleista.

Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön ja käytön vaatiminen

Jos haluat vaatia käyttäjiä käyttämään kirjautumisen todennusmenetelmää aina heidän kirjautuessaan tileilleen, kytke MFA päälle.

1. Kirjaudu sisään Outlookin verkkoversioon Microsoft 365 -sähköpostiosoitteellasi ja -salasanallasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry monivaiheinen todennus -sivulle.
    Huomautus: Jos et ole järjestelmänvalvoja mutta yrität käyttää sivua, näet virheilmoituksen: ”Sinulla ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia tätä sivua varten.”
  3. Ota monivaiheinen todennus käyttöön tietylle käyttäjälle valitsemalla käyttäjän näyttönimen vieressä oleva valintaruutu. Voit valita useamman kuin yhden käyttäjän.
    Käyttäjän sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu
  4. Valitse sivun oikeassa reunassa pikaohjeet-kohdasta Ota käyttöön.
    Ota pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käyttöön ja hallitse niitä
  5. Valitse vahvistusikkunassa Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön ja sen jälkeen valitse Sulje. MFA otetaan käyttöön valituille käyttäjille.
  6. Valitse samojen käyttäjien valintaruutu. Valitse pikaohjeet-kohdassa Pakota.
    Poista pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käytöstä, pakota ne käytäntöön ja hallitse niitä
  7. Valitse monivaiheisen todennuksen käytön vaatiminen ja valitse sitten sulje. Monivaiheisen todennuksen käyttöä edellytetään valituilta käyttäjiltä.
  8. Määritä sisäänkirjautumisen todennusmenetelmä kullekin käyttäjälle, jolta vaaditaan monivaiheista todennusta. Voit lähettää nämä ohjeet kullekin käyttäjälle, jos sinulla ei ole pääsyä heidän tileihinsä:
    1. Kirjaudu ulos Outlookin verkkoversiosta.
    2. Kirjaudu sisään Turvallisuustiedot-sivulle. Jos näet viestin, jossa pyydetään lisätietoja, valitse Seuraava.
    3. Määritä kirjautumismenetelmä. Löydät apua vaiheisiin tästä artikkelista.
  9. Kun olet ottanut monivaiheisen todennuksen käyttöön, saat sovelluksen salasanan sähköpostisovelluksille, joissa käytetään perustodennusta. Kirjoita salasana muistiin ja valitse Valmis.

Kaikki on valmista! MFA on otettu käyttöön, ja sen käyttöä vaaditaan valituilta käyttäjiltä. Suosittelemme lisäämään toisen kirjautumismenetelmän siltä varalta, että et enää voi käyttää ensisijaista menetelmääsi.

Monivaiheisen todennuksen poistaminen käytöstä

Voit kytkeä MFA:n pois päältä, jotta valittujen käyttäjien ei enää tarvitse käyttää todennusmenetelmää. MFA:n käytöstä poistamisen jälkeen käyttäjät tarvitsevat enää pelkän sähköpostiosoitteen ja salasanan sisäänkirjautumiseen.

1. Kirjaudu sisään Outlookin verkkoversioon Microsoft 365 -sähköpostiosoitteellasi ja -salasanallasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry monivaiheinen todennus -sivulle.
  3. Poista MFA käytöstä tietyiltä käyttäjiltä valitsemalla käyttäjien näyttönimen vieressä oleva valintaruutu. Voit valita useamman kuin yhden käyttäjän.
    Käyttäjän sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu
  4. Valitse sivun oikeassa reunassa pikaohjeet-kohdasta Poista käytöstä.
    Poista pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käytöstä
  5. Valitse vahvistusikkunassa Kyllä ja sen jälkeen valitse Sulje. MFA poistetaan käytöstä valituilta käyttäjiltä.