Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Monivaiheinen todennus (MFA) lisää Microsoft 365 -tiliesi tietoturvaa estämällä luvattoman pääsyn sähköpostiisi.

Vaaditaan: Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet, jos haluat muuttaa MFA-asetuksia. Lisätietoja on Microsoftin artikkelissa järjestelmänvalvojan rooleista.

Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön

1. Kirjaudu sisään Outlookin verkkoversioon Microsoft 365 -sähköpostiosoitteellasi ja -salasanallasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry monivaiheinen todennus -sivulle.
  3. Valitse valintaruutu sen käyttäjän vierestä, jolle MFA otetaan käyttöön.
    Valitse käyttäjän sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu
  4. Pikaohjeet näkyvät oikealla. Valitse Ota käyttöön.
    Ota pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käyttöön ja hallitse niitä
  5. Valitse vahvistusikkunassa Monivaiheisen todennuksen ottaminen käyttöön ja sen jälkeen Sulje.
  6. Valitse saman käyttäjän valintaruutu. Valitse sitten pikaohjeet-kohdassa Pakota.
    Poista pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käytöstä, pakota ne käytäntöön ja hallitse niitä
  7. Kirjaudu sisään Outlook-verkkoversioon käyttäen sähköpostitiliä, jolle MFS juuri pakotettiin käyttöön. Sinun täytyy antaa puhelinnumero, johon vahvistuskoodi tulee lähettää. Valitse sitten Seuraava.

Huomautus: Puhelinnumeron antamisen sijaan voit myös käyttää Microsoft Authenticator -sovellusta.

8. Kun olet määrittänyt MFA:n, saat sovelluksen salasanan sähköpostisovelluksille, joissa käytetään perustodennusta (kuten Outlook 2010). Kirjoita tämä muistiin ja valitse Valmis.

Monivaiheisen todennuksen poistaminen käytöstä

1. Kirjaudu sisään Outlookin verkkoversioon Microsoft 365 -sähköpostiosoitteellasi ja -salasanallasi.
  2. Kun olet kirjautunut sisään, siirry monivaiheinen todennus -sivulle.
  3. Valitse valintaruutu sen käyttäjän vierestä, jolta haluat poistaa MFA:n.
    Valitse käyttäjän sähköpostiosoitteen vasemmalla puolella oleva valintaruutu
  4. Pikaohjeet näkyvät oikealla. Valitse Poista käytöstä.
    Poista pikaohjeet-kohdassa käyttäjäasetusvalinnat käytöstä
  5. Valitse vahvistusikkunassa Kyllä ja sen jälkeen Sulje.

Lisätietoja

Huomautus: Vaikka linkitämmekin Azureen tätä prosessia varten, tukemme Azure Active Directorylle on rajoitettu. Tarjoamme tietoja tiettyjen kolmansien osapuolten tuotteiden käytöstä, mutta emme suosittele tai suoraan tue kyseisiä tuotteita emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta tai luotettavuudesta.