MX-tietueen muokkaaminen

Muokkaamalla MX (Mail Exchanger) -tietueita DNS-vyöhyketiedostossasi voit muuttaa sitä, miten verkkotunnuksesi hallitsee sähköpostin toimitusta. Muutosten tekeminen MX-tietueisiisi saattaa aiheuttaa tilapäisen katkoksen sähköpostipalvelusi toimintaan.

1. Kirjaudu GoDaddy-palvelun verkkotunnusten hallintakeskukseen. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Siirry Verkkotunnuksen asetukset -sivulle valitsemalla verkkotunnuksesi.
    valitse verkkotunnus
  3. Käytä vyöhyketiedostoasi valitsemalla DNS-hallinta.
  4. Valitse Muokkaa sen MX-tietueen kohdalla, jota haluat muokata. Verkkotunnus voi käyttää vain yhtä sähköpostipalvelua kerrallaan. Voit esimerkiksi käyttää Microsoft 365 -palvelua tai Gmail-sähköpostia verkkotunnuksessa, mutta et voi käyttää molempia sähköpostipalveluita samassa verkkotunnuksessa.
  5. MX-tietueesi tietojen muokkaaminen:
    • Nimi: Verkkotunnus tai aliverkkotunnus MX-tietueelle. Käytä @-merkkiä sähköpostin toimittamiseksi juuriverkkotunnukseesi, tai käytä aliverkkotunnusta, kuten www tai mail.
    • Prioriteetti: Tietueen arviointi- ja käyttöjärjestys. Alemmat prioriteetit luetaan ennen korkeampia prioriteetteja.
    • Arvo: Postipalvelimen osoite, kuten smtp.secureserver.net.
    • TTL: Kuinka pitkäksi aikaa palvelin tallentaa tiedot välimuistiin. Oletusasetus on 1 tunti.
  6. Päivitä asetukset valitsemalla Tallenna.

Useimmat DNS -päivitykset tulevat voimaan tunnin sisällä, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.

Aiheeseen liittyvät vaiheet

• Vahvista, että MX-tietueesi on määritetty oikein lähettämällä itsellesi testisähköpostiviesti. Muista, että DNS-muutosten tuleminen voimaan saattaa kestää jopa 48 tuntia.
  • Poista tai lisää MX-tietue milloin tahansa.