MySQL- tai MSSQL-tietokantojen varmuuskopiointi ja palautus

Voit varmuuskopioida ja palauttaa tietokantoja niin usein kun haluat, mutta voit aloittaa palautuksen vain, kun edellinen varmuuskopiointi- tai palautuspyyntö on suoritettu.

Jos haluat tuoda kolmansien osapuolten MySQL-tiedostoja, katso MySQL-tietokannan palauttaminen toisesta verkkohotellista.

MySQL- tai MSSQL-tietokannan varmuuskopiointi

Voit varmuuskopioida MySQL- ja MSSQL-tietokantoja Hosting Control Panel:n Tietokanta-osiosta.

Toiminto luo ja tallentaa varmuuskopiot verkkohotellitilillesi kansioon nimeltä _db_backups.

Huomautus: Jos havaitset virheen, kun yrität ensimmäistä kertaa luoda varmuuskopiota, varmista, että hakemisto _db_backups on olemassa. Tätä hakemistoa ei näytetä Tiedostonhallinnassa, sillä alaviivalla alkavat tiedostot piilotetaan. Voit kuitenkin valita FTP-asiakasohjelmalla vaihtoehdon, joka näyttää piilotetut tiedostot ja hakemistot.

MySQL- tai MSSQL-tietokannan varmuuskopiointi

1. Kirjaudu sisään Tilin hallintaan.
  2. Napsauta Web Hosting (verkkohotellipalvelu).
  3. Valitse sen verkkohotellitilin, jota haluat käyttää, kohdalta Hallitse.
  4. Napsauta Hosting Control Panel:n Tietokannat-osiossa sen tietokannan tyypin kuvaketta, jonka haluat varmuuskopioida.
  5. Napsauta Toiminnot sen tietokannan vierestä, jonka haluat varmuuskopioida, niin sen muokkaustoiminnot avautuvat.
  6. Napsauta Back Up (Varmuuskopioi).
  7. Varmuuskopioi tietokantasi napsauttamalla OK.

Huomautus: Kun luot varmuuskopiotiedoston Hosting Control Panel:llä, järjestelmämme nimeää tiedoston käyttämällä olemassa olevan tietokannan nimeä. Et voi määrittää tiedostonimeä varmuuskopiointiprosessin yhteydessä, mutta voit nimetä tiedoston uudelleen jälkeenpäin.

Voit tarkistaa varmuuskopiointisi tilan Tietokannan tiedot -ruudussa.

Huomautus: Jos tietokannan varmuuskopiointi epäonnistuu, napsauta varmuuskopioinnin Re-try (Yritä uudelleen) -vaihtoehtoa.

MySQL- tai MSSQL-tietokannan palauttaminen

Voit palauttaa MySQL- ja MSSQL-tietokantoja Hosting Control Panel:n Tietokanta-osiosta.

Huomautus: Jos MySQL-tietokannan varmuuskopioinnissa tapahtuu virheitä, varmista, että viedyssä tietokannan varmuuskopiointitiedostossa Create Database (Luo tietokanta) -rivi on poistettu tai muutettu kommentiksi. Normaalisti tämä koodi löytyy noin 10–15 rivin päässä alusta. Kohta voidaan poistaa tai muuttaa kommentiksi haluamallasi tekstieditorilla (esimerkiksi Notepad++).

MySQL- tai MSSQL-tietokannan palauttaminen

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Napsauta Web Hosting (verkkohotellipalvelu).
  3. Valitse sen verkkohotellitilin, jota haluat käyttää, kohdalta Hallitse.
  4. Napsauta Hosting Control Panel:n Tietokannat-osiossa sen tietokannan tyypin kuvaketta, jonka haluat palauttaa.
  5. Napsauta Toiminnot sen tietokannan vierestä, jonka haluat palauttaa, niin sen muokkaustoiminnot avautuvat.
  6. Napsauta Palauta.
  7. Valitse palautettava varmuuskopiointitiedosto napsauttamalla tiedoston nimen vieressä olevaa valintapainiketta.
  8. Napsauta Palauta.

Voit tarkistaa palauttamisen edistymisen Tietokannan tiedot -ruudussa.

Huomautus: Jos tietokannan varmuuskopiointi epäonnistuu, napsauta varmuuskopioinnin Re-try (Yritä uudelleen) -vaihtoehtoa.

Näiden ominaisuuksien käyttäminen kahdella erillisellä tilillä

Kun teet tietokannasta varmuuskopion, varmuuskopiotiedosto luodaan hakemistoon _db_backups, joka sijaitsee verkkohotellitilin juuressa.

Kun palautat tietokannan, voit valita vain _db_backups-hakemiston sisältämiä varmuuskopiotiedostoja.

Jos siis haluat siirtää tietokannan varmuuskopion yhden verkkohotellitilin tietokannasta toiselle tilille, sinun pitää ladata vanhalla tilillä luotu varmuuskopio (_db_backups-hakemistosta) uudelle tilille (_db_backups-hakemistoon).

Huomautus: Nämä vaiheet koskevat vain tietokannan siirtämistä kahden verkkohotellitilin välillä järjestelmässämme. Ne eivät välttämättä toimi järjestelmämme ulkopuolella tehtyjen varmuuskopioiden kohdalla.

Katso lisätietoja tiedostojen lataamisesta omalle tietokoneelle tai palvelimelle: