Verkkohotelli ja perinteinen ylläpito Ohje

MySQL- tai SQL Server -tietokantojen luominen webhotellitiliäsi varten

Kaikki webhotellitilimme tukevat MySQL-tietokantoja. Windows-tilit (Hosting Control Panel ja Plesk) tukevat myös MS SQL -järjestelmää. Windows Hosting Control Panel -tilit tukevat lisäksi Access-tietokantoja. Tämä artikkeli kattaa MySQL- ja MS SQL -järjestelmät;

Jos haluat luoda tietokannan sivustoasi varten, käytettävissä oleva tyyppi riippuu siitä, minkätyyppinen webhotellitili sinulla on (lisätietoja):

MySQL MS SQL Käyttö
cPanel
Plesk
Hosting Control Panel Linux
Hosting Control Panel Windows

Jos haluat käyttää Access-tietokantaa, tarvittavat vaiheet ovat täällä.

Jos olet luomassa tietokantaa asentaaksesi jonkin sovelluksen (kuten WordPress), voit vaihtoehtoisesti asentaa sen ohjauspaneelisi kautta luomatta itse tietokantaa (lisätietoja).

Tietokannan määritys sivustoasi varten

1. Kirjaudu Tilinhallintaan.
  2. Napsauta Web Hosting (verkkohotellipalvelu).

Napsauta jotain seuraavista sen mukaan, minkä tyyppinen verkkohotellipalvelu sinulla on. Voit saada sen selville toisen sanan perusteella verkkohotellipalvelusi kuvauksessa verkkohotellitilin verkkotunnuksen nimen alla. Deluxe Web vastaa Web/Classic (Hosting Control Panel) -tiedostonhallintaversiota.

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Sen isännöitävän tilin vieressä, jota haluat käyttää, napsauta Launch (Käynnistä).
  2. Napsauta Hosting Control Panel:n Tietokannat-osiossa haluamaasi tietokantaa vastaavaa kuvaketta.
  3. Napsauta Lisää.
  4. Täytä kentät. Jos haluat sallia suorakäytön, valitse Lisäasetukset.

HUOMAUTUS: Jos sinun täytyy sallia tietokannan suorakäyttö mutta et näe tätä kenttää, ota yhteyttä asiakastukeen. Tietokannan suorakäyttö on käytettävissä vain maksullisissa webhotellipaketeissa. Jos et ole varma, mitä tietokannan suorakäytöllä tarkoitetaan, tutustu seuraavaan:

5. Tarkista asetukset ja napsauta OK.

Tietokannan luominen voi kestää enimmillään 1 tunnin.

Kun tietokanta on luotu, voit valita Toiminnot ja sen jälkeen Tiedot, jos haluat hakea lisätietoja, kuten esimerkiksi sen isäntänimen.

Linux (cPanel)

1. Sen isännöitävän tilin vieressä, jota haluat käyttää, napsauta Launch (Käynnistä).
  2. Napsauta Tietokannat-osiossa Ohjattu MySQL-tietokantatoiminto.
  3. Anna Uusi tietokanta -kentässä nimi tietokannallesi ja napsauta sitten Seuraava vaihe.
  4. Täytä Käyttäjänimi, Salasana ja Salasana (uudelleen) -kentät ja napsauta sitten Luo käyttäjä.
  5. Valitse käyttäjälle myönnettävät valtuudet ja napsauta sitten Seuraava vaihe.

Windows (Plesk)

Parallels Plesk Panel -paneelissa voit luoda tietokantoja ja sen jälkeen joko luoda tietokannalle uusia käyttäjiä tai myöntää olemassa oleville käyttäjille käyttöoikeuksia.

1. Sen isännöitävän tilin vieressä, jota haluat käyttää, napsauta Launch (Käynnistä).
  2. Siirry Sivustot ja verkkotunnukset -välilehteen.
  3. Napsauta Tietokannat.
  4. Valitse Lisää uusi tietokanta.
  5. Täytä Tietokannan nimi- ja tyyppi-kentät ja napsauta sitten OK.
  6. Valitse Luo uusi tietokannan käyttäjä, jos haluat luoda uuden käyttäjän tätä tietokantaa varten, ja määritä käyttäjänimi ja salasana. Poista muussa tapauksessa tämän vaihtoehdon valinta.
  7. Napsauta OK.

Tietokannan käyttäjien käyttöoikeuksien hallinta

1. Siirry Käyttäjät-välilehteen.
  2. Valitse Nimi-sarakkeesta tietokannan käyttäjä, jota haluat hallita.
  3. Valitse Tietokanta-valikosta joko yksittäinen tietokanta, jota käyttäjä voi käyttää, tai valitse Kaikki, jos haluat myöntää käyttäjälle pääsyn kaikkiin tämäntyyppisiin tietokantoihin.
  4. HUOMAUTUS: Plesk Shared Hosting -tileillä on kaksi tietokantakäyttäjien ryhmää: yksi MySQL-järjestelmälle ja yksi Microsoft SQL Server -järjestelmälle. Jos haluat myöntää käyttäjälle pääsyn johonkin tietokantaan mutta se ei ole käytettävissä, syynä on todennäköisesti se, että kyseinen käyttäjä on määritetty eri tietokantatyyppiä varten. Voit kuitenkin luoda samalla nimellä uuden tietokantakäyttäjän tälle tietokantatyypille ja myöntää hänelle käyttöoikeudet.

5. Napsauta OK.

Jos sinun on luotava lisää käyttäjiä, siirry Käyttäjät-välilehteen ja valitse Luo uusi tietokannan käyttäjä. Kukin tietokannan käyttäjä voi käyttää vain yhtä tietokantatyyppiä. Voit kuitenkin luoda samalla nimellä käyttäjiä kullekin tietokantatyypille.