Navigointivalikoiden mukauttaminen

Website Builder mahdollistaa verkkosivuston navigointilinkkien näyttötavan mukauttamisen. Mukautettavia ominaisuuksia ovat muun muassa linkkien näyttötapa, suunta ja tasaus. Lue myös Sivujen järjestely navigointivalikoilla, jossa on lisätietoja valikoiden järjestyksen muuttamisesta ja alivalikoiden lisäämisestä.

1. Kirjaudu sisään Website Builder-tilillesi.
  2. Valitse Muokkaa sivustoa.

Jos verkkosivustossasi ei vielä ole navigointivalikkoa, aloita vetämällä Navigointi-työkalu vasemmalla olevalta työkaluriviltä haluamallesi sivulle.
    Navigointikuvake

3. Napsauta verkkosivustosi valikko/navigointi-ruutua (ei sen linkkejä) ja valitse sitten Asetukset.
    Napsauta navigointiruutua (ei sen linkkejä) ja valitse sitten Asetukset.
  4. Siirtymisen asetukset -ikkunan Asetukset-kohdan valinnoilla voidaan tehdä seuraavia määrityksiä:
    Asetukset-kohdan valinnoilla määritetään valikon suunta, tasaus ja valikkokohtien välit.
    • Kahdella ensimmäisellä painikkeella määritetään navigointilinkkien suunnaksi Vaakavalikko tai Pystyvalikko.
    • Seuraavilla kahdella painikkeella voit määrittää navigointipainikkeiden tai tekstikenttien tasauksen.
      Valitse navigointipainikkeiden tasausasetus valikosta Valitse navigointiosion tekstikenttien tasausasetus valikosta

• Tämän kohdan viimeisellä painikkeella voit ottaa navigointipainikkeiden tai tekstikenttien tasavälistyksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä.
  5. Valitse Teema-valikosta teema, jota haluat käyttää sivustosi navigointiosiossa.
  6. Fontti-kohdassa voit muuttaa navigointivalikon tekstin fonttia ja kokoa.

Navigointiosion valintojen fontin tai tekstikoon muuttaminen ei vaikuta alivalikoihin. Alivalikoiden fonttia ei voida vaihtaa.

7. Napsauttamalla seuraavan kohdan valintaruutuja voit muuttaa valikkopainikkeiden tekstin väriä ja taustaelementtejä: Teksti, Yläpuolella (teksti) ja Valittu (teksti); Tausta, Yläpuolella (tausta) ja Valittu (tausta). Napsauta väriä, jota haluat käyttää kaikissa kuudessa painikkeessa (sinun ei tarvitse tehdä valintaa jokaiselle erikseen) ja valitse sitten Valitse.
    Valitse väri ja valitse sitten Valitse.

Valitsemalla Lisäasetukset voit määrittä värin heksa-, RGB- tai HSV-arvona.

8. Jos sinun on muutettava valikkokohteiden järjestystä, lisättävä alivalikoita (eli alanavigointi) tai lisättävä uusi valikon valinta, valitse Muokkaa valikkoa.
    Valitsemalla Muokkaa valikkoa voit muuttaa valikon järjestystä tai lisätä siihen kohteita.
  9. Valikoiden muokkaaminen (lisätietoja). Voit hylätä valikoiden muokkaukset ja palata aiempiin asetuksiin valitsemalla Palauta alkuperäiseen. Muussa tapauksessa valitse Tallenna ja sulje ikkuna.
  10. Tarkista, miltä uusi valikkosi näyttää.
    Valikko uusine asetuksineen.
  11. Jos haluat vielä tehdä muutoksia, palaa vaiheeseen 4. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, päivitä verkossa näkyvä sivustosi valitsemalla Julkaise.