Nimipalvelimen DNS:n määrittäminen WebHost Managerilla (WHM)

Vaaditaan: Määritä verkkotunnuksellesi WHM-tili ennen aloittamista. Saat lisätietoja täältä: Tilien luominen cPanelissa / WebHost Managerissa.

Näiden ohjeiden avulla voit käyttää omaa verkkotunnustasi nimipalvelimena niille verkkosivustoille, joita palvelimesi isännöi.

1. Kirjaudu sisään WHM:ään. Käyttäjänimi on root ja salasana on sama kuin palvelimella https://palvelimeniposoite:2087, jossa palvelimeniposoite tarkoittaa palvelimesi IP-osoitetta.
  2. Valitse valikosta DNS-toiminnot kohta Muokkaa DNS-vyöhykettä.
    valitse muokkaa dns-vyöhykettä
  3. Valitse verkkotunnus, jota haluat käyttää, ja valitse sitten Muokkaa.
    valitse verkkotunnus
  4. Muokkaa kahdella rivillä, joiden kohdalla valikossa lukee NS (Nimipalvelin), viimeisenä oikealla olevien sarakkeiden tekstiksi ns1.verkkotunnuksesi. ja ns2.verkkotunnuksesi.

Huomautus: Muista lisätä näihin kenttiin nimipalvelimen jälkeen tuleva piste (.).

anna nimipalvelimen tiedot
  5. Tee seuraavat toimenpiteet ensimmäisen rivin kenttiin Add New Entries Below this Line (Lisää uudet merkinnät tämän viivan alle) -kohdan jälkeen:
    • Ensimmäinen kenttä: Kirjoita ns1
    • Toinen kenttä: Kirjoita 14400.
    • Kolmas kenttä: Valitse A.
    • Neljäs kenttä: Anna palvelimesi IP-osoite

Tee sitten toisen rivin kenttiin seuraavat toimenpiteet:

• Ensimmäinen kenttä: Kirjoita ns2
    • Toinen kenttä: Kirjoita 14400.
    • Kolmas kenttä: Valitse A.
    • Neljäs kenttä: Anna palvelimesi IP-osoite
    lisää uusia merkintöjä
  6. Valitse Tallenna.

Huomautus: DNS-muutoksien käyttöönotto voi kestää 24–48 tuntia.

Aiheeseen liittyvät vaiheet

Seuraavaksi on suoritettava seuraavat vaiheet, jotta voit käyttää verkkotunnustasi nimipalvelimena:

1. Lisää omat isäntänimet antaa sinun käyttää verkkotunnustasi nimipalvelimena.
  2. Vaihda verkkotunnusteni nimipalvelimia asettaa verkkotunnuksesi uuteen mukautettuun nimipalvelimeesi.