Ohjeita sähköpostiohjelmien käyttämiseen: Työpöytä ja mobiili

Näin se toimii: On hyödyllistä käyttää ja hallita sähköpostia tietokoneella tai mobiililaitteella, mutta tekniset asetukset voivat olla hämmentäviä. Tässä artikkelissa pyritään selkeyttämään tärkeitä SMTP- ja porttiasetuksia sekä yleisten sähköpostiohjelmien/mobiililaitteiden käyttöä IMAP-, POP- ja Exchange-protokollien avulla.

Mitä eroa on IMAPilla, POPilla ja Exchangella?

Nämä sähköpostiprotokollat toimivat verkkopohjaisella järjestelmällä viestien siirtämiseksi palvelimelta. Lisäksi ne tukevat useimpia, elleivät jopa kaikkia, sähköpostiohjelmia. Valitsitpa siis minkä tahansa sähköpostiohjelman, voit käyttää etäpalvelimella olevaa sähköpostia.

IMAP tukee sekä tilien online- että offline-käyttöä. Se tarjoaa kehittyneitä synkronointiominaisuuksia ja mahdollistaa viestien näyttämisen ja hallinnan poistamatta niitä palvelimelta. Näin ollen kaikki tekemäsi muutokset tallentuvat ja ovat näkyvillä kaikissa sijainneissa.

POP-protokolla mahdollistaa sähköpostien lukemisen ilman jatkuvaa Internet-yhteyttä. POP lataa viestit palvelimelta paikalliselle tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Voit tallentaa viesteistä kopiot palvelimelle, mutta paikalliselta laitteelta tehdyt muutokset eivät tallennu palvelimelle.

Exchange ActiveSync® -protokolla mahdollistaa mobiilisähköpostin, -kalenterin ja -yhteystietojen sekä muun viestinnän tehokkaan synkronoinnin tietokoneen ja mobiililaitteen välillä Internet-yhteydellä. Hosted Exchange -sähköpostitilin ja Exchange ActiveSynciä tukevan matkapuhelimen avulla voit käyttää suojattua viestintää missä tahansa.

Huomautus: Sähköpostitiliesi helppoa ja turvallista käyttöä varten suositellaan IMAPia. Jos olet pienyritysasiakas tai sinun tarvitsee käyttää useampaa kuin yhtä sähköpostitiliä, Exchange tarjoaa tehokkaimman tiedonsiirron ja synkronoinnin.

Katso yleisiä ohjeita osioista Setting up Your Email with IMAP (IMAP-sähköpostin määritys) tai Setting up Your Email with POP (POP-sähköpostin määritys) tai katso ohjelmakohtaisia määritysohjeita alta.

Huomautus: Varmista, että palvelimella säilytetään kopiot sähköposteistasi, muokkaamalla sähköpostiohjelman asetuksia.

Kuinka määritän sähköpostin PC:lläni?

Seuraavassa on ohjeet sähköpostitilin määrittämiseksi suosituilla PC-sähköpostiohjelmilla.

POP- tai IMAP-sähköpostiosoitteen määrittäminen seuraavissa:

• Microsoft Outlook. Voit määrittää POP- tai IMAP-sähköpostin nopeasti Microsoft Outlookissa. Aloita valitsemalla Sähköpostitilit-valikosta Työkalut.
  • MS Outlook Express. Katso tästä oppaasta helpot Outlook Expressin määritysohjeet. Aloita napsauttamalla Työkalut-valikon kohtaa Tilit.
  • Mozilla Thunderbird. Voit määrittää POP- tai IMAP-sähköpostin muutamalla napsautuksella Thunderbirdissä. Aloita valitsemalla Työkalut-valikosta Tilien asetukset.

Kuinka määritän sähköpostin Macilläni?

Seuraavassa on ohjeet sähköpostitilin määrittämiseksi suosituilla Mac-sähköpostiohjelmilla.

POP- tai IMAP-sähköpostiosoitteen määrittäminen seuraavissa:

• Outlook 2011. Voit määrittää POP- tai IMAP-osoitteesi Microsoft Outlookilla. Siihen menee vain muutama minuutti, joten lue lisää seuraamalla tätä linkkiä.
  • Apple Mail. IMAP-tilisi määrittäminen Apple Maililla käy nopeasti. Aloita valitsemalla Mail-valikon kohta Asetukset.
  • Mozilla Thunderbird. Voit määrittää POP- tai IMAP-sähköpostin muutamalla napsautuksella Thunderbirdissä. Aloita valitsemalla Työkalut-valikosta Tilien asetukset.
  • Eudora. Eudora-sähköpostiohjelman ensisijaisen personality-määrityksen muuttaminen toimimaan sähköpostimme kanssa on helppoa. Napsauta Eudoran Tools-valikon kohtaa Personalities. Jatka lukemista, niin voit pysyä yhteydessä.

Kuinka määritän sähköpostin matkapuhelimellani tai mobiililaitteellani?

Seuraavassa on ohjeet sähköpostitilin määrittämiseksi suosituilla matkapuhelimilla ja mobiililaitteilla.

POP- tai IMAP-sähköpostiosoitteen määrittäminen seuraavissa:

• Matkapuhelimet. Määritä POP- tai IMAP-tili nopeasti matkapuhelimellasi. Aloita luomalla matkapuhelimellasi tili.
  • iPhone. Ohjeartikkelimme tekee IMAPin määrittämisestä iPhonella entistä helpompaa. HUOMAUTUS: Kun olet määrittänyt sähköpostin iPhonellasi, voit ottaa SSL:n käyttöön.
  • Android. Määritä POP- tai IMAP-sähköpostisi nopeasti ja helposti toimimaan Android-mobiililaitteellasi. Napauta Android-laitteen kotiruudun Sovellus-painiketta.

Huomautus: Käytä POP- tai IMAP-mobiilisähköpostiasi osoitteen mobilemail.secureserver.net tai mobilemail.domainname.com kautta, missä domainname on verkkotunnuksesi.

SMTP-vianmääritys

Yleisiä sähköpostiongelmia ovat SMTP:n ongelmat. Nämä ongelmat on yleensä helppo löytää ja korjata, mutta ne voivat usein aiheuttaa päänsärkyä sähköpostitilin hallinnassa. Ensimmäinen vaihe on tunnistaa virhe tai ongelma. Sitten voit etsiä tietoa mahdollisista ratkaisuista ja palata sähköpostin pariin.

Jos et voi lähettää sähköpostia, sinun kannattaa kokeilla seuraavia:

• Tarkista SMTP:n ja tilisi asetukset, mukaan lukien käyttäjänimi ja salasana. Katso Mitkä ovat sähköpostiohjelmani SMTP-välitysasetukset? VIHJE: Käyttäjänimi on koko sähköpostiosoitteesi.
  • Varmista, että palomuurisi, virustorjuntasi ja Internet-palveluntarjoajasi eivät estä porttien liikennettä. Wi-Fillä käytettynä SMTP-palvelintamme koskevat Internet-palveluntarjoajan rajoitukset, joten sinun tulee muokata porttiasetuksia näiden ohjeiden mukaisesti.
  • Tarkista takaisinpalautustiedot täältä ja täältä. Viestin takaisin palautumiseen voi olla useita eri syitä. Jos virheviestissä on linkki, napsauta sitä, niin saat tietoja ongelman ratkaisua varten.

Yllä olevan luettelon lisäksi voit hakea apua kohdasta Entä jos minulla on ongelmia yhteyden muodostamisessa sähköpostitiliini?

Huomautus: Monet mobiilipalveluntarjoajat käyttävät SMTP-palvelintaan oletuksena. Useimmissa tapauksissa tätä ei tarvitse muuttaa.

Huomautus: Tarjoamme tietoja tiettyjen kolmansien osapuolien tuotteiden käytöstä, mutta emme suosittele tai suoraan tue niitä emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta tai luotettavuudesta. Apple Mail® ja iPhone® ovat Applen rekisteröityjä tavaramerkkejä. Entourage®, Outlook®, Exchange® ja Outlook Express® ovat Microsoftin rekisteröityjä tavaramerkkejä. Thunderbird® on Mozillan rekisteröity tavaramerkki. Kaikki oikeudet pidätetään.