Ota käyttöön toissijainen DNS ja GoDaddy -nimipalvelimet ensisijaisina nimipalvelimina

Toissijainen DNS sallii verkkotunnuksesi vyöhyketiedoston automaattisen varmuuskopioinnin toiseen nimipalvelinsarjaan. Jos ensimmäinen nimipalvelinsarja laskee, se lähettää automaattisesti pyynnöt varmuuskopioille, joilla on vyöhyketiedosto, joka on identtinen ensisijaisten nimipalvelimien kanssa. Sinulla on oltava Premium DNS -verkkotunnus, jotta voit käyttää toissijaista DNS: ää. Et voi käyttää DNSSEC: ää ja toissijaista DNS: ää samassa verkkotunnuksessa.

Jotta voit käyttää GoDaddy -nimipalvelimia ensisijaisina nimipalvelimina, sinun on varmistettava, että omat nimipalvelimesi on asetettu toissijaisiksi nimipalvelimiksi. Sinun on määritettävä omat nimipalvelimesi toissijaisiksi ja määritettävä tekemään AXFR -kyselyitä kohdista 97.74.112.1 ja/tai 97.74.112.2.

1. Kirjaudu GoDaddy-palvelun verkkotunnusten hallintakeskukseen. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Valitse verkkotunnuksesi luettelosta päästäksesi Verkkotunnuksen asetukset -sivulle.
  3. Valitse Lisäasetukset-kohdasta DNS-hallinta.
  4. Valitse Lisäominaisuudet -kohdasta Toissijainen DNS .
  5. Alle Käytössä, valitse Käytössä.
  6. Valitse avattavasta Määritä vyöhyke nimellä -valikosta Ensisijainen.
  7. Valitse Määritä toissijaiset -kohdan alapuolelta LISÄÄ .
  8. Anna kunkin osion tiedot:
    • Aloita IP -osoite : Anna toissijaisten nimipalvelimiesi IPV4 -IP -alueiden alku.
    • Lopeta IP -osoite : Anna toissijaisten nimipalvelimiesi IPV4 -IP -alueiden loppu.
    • TSIG -tyyppi : Valitse algoritmi (hajautusfunktio), jota käytetään tapahtumien todentamiseen. Jos et halua käyttää TSIG -tunnusta, valitse Ei mitään .
    • TSIG -nimi : Anna yksilöllinen nimi TSIG -avaimelle.
    • TSIG -arvo : Anna arvo TSIG -avaimelle. Tämä arvo on salasana, jonka molemmat nimipalvelimet määrittävät jaon ja käyttävät pyyntöjen todennukseen.
  9. Tallenna muutokset valitsemalla Päivitä ja sitten Käytä.

Kaikkien DNS -muutosten päivittyminen maailmanlaajuisesti voi kestää 24–48 tuntia.

Tähän liittyvä vaihe

• Sinun kannattaa testata toissijaiset DNS -palvelimesi varmistaaksesi, että ne siirtävät vyöhykkeen meiltä onnistuneesti, ja että ne vastaavat arvovaltaisesti DNS -vyöhyketietueeseesi, kun niitä kysytään suoraan.