Ota käyttöön toissijainen DNS ja GoDaddy -nimipalvelimet ensisijaisina nimipalvelimina

Toissijainen DNS mahdollistaa verkkotunnuksesi DNS -vyöhyketiedoston varmuuskopioinnin automaattisesti toiseen nimipalvelinsarjaan. Toissijaisella nimipalvelinsarjalla on vyöhyketiedosto, joka on identtinen ensisijaisten nimipalvelimien kanssa, ja jos ensisijainen joukko laskee, toissijainen DNS lähettää pyynnöt automaattisesti toissijaiselle joukolle. Sinulla on oltava Premium DNS -verkkotunnus, jotta voit käyttää toissijaista DNS: ää. Et voi käyttää DNSSEC : ää ja toissijaista DNS: ää samassa verkkotunnuksessa.

Jotta voit käyttää GoDaddy -nimipalvelimia ensisijaisina nimipalvelimina, sinun on varmistettava, että omat nimipalvelimesi on asetettu toissijaisiksi nimipalvelimiksi. Sinun on määritettävä omat nimipalvelimesi toissijaisiksi ja määritettävä tekemään AXFR -kyselyitä kohdista 97.74.112.1 ja/tai 97.74.112.2.

1. Kirjaudu sisään GoDaddy -verkkotunnussalkkuun . (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi .)
  2. Valitsekuvan nimi Verkkotunnuksen muokkausasetukset verkkotunnuksesi vieressä ja valitse sitten Muokkaa DNS . Sinun täytyy ehkä vierittää alas nähdäksesi Muokkaa DNS -vaihtoehtoa.
    näyttökuva, joka näyttää vaihtoehdon dns: n muokkaamiseksi
  3. Valitse Toissijainen DNSlisää valikkokuvaketta Lisää -valikko.
    valitse toissijaiset verkkotunnukset
  4. Alle Käytössä, valitse Käytössä.
  5. Valitse avattavasta Määritä vyöhyke nimellä -valikosta Ensisijainen.
  6. Valitse Määritä toissijaiset -kohdan alapuolelta LISÄÄ .
  7. Anna kunkin osion tiedot:
    • Aloita IP -osoite : Anna toissijaisten nimipalvelimiesi IPV4 -IP -alueiden alku.
    • Lopeta IP -osoite : Anna toissijaisten nimipalvelimiesi IPV4 -IP -alueiden loppu.
    • TSIG -tyyppi : Valitse algoritmi (hajautusfunktio), jota käytetään tapahtumien todentamiseen. Jos et halua käyttää TSIG -tunnusta, valitse Ei mitään .
    • TSIG -nimi : Anna yksilöllinen nimi TSIG -avaimelle.
    • TSIG -arvo : Anna arvo TSIG -avaimelle. Tämä arvo on salasana, jonka molemmat nimipalvelimet määrittävät jaon ja käyttävät pyyntöjen todennukseen.
  8. Tallenna muutokset valitsemalla Päivitä ja sitten Käytä.

Useimmat DNS -päivitykset tulevat voimaan tunnin sisällä, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.

Aiheeseen liittyvät vaiheet

• Sinun kannattaa testata toissijaiset DNS -palvelimesi varmistaaksesi, että ne siirtävät vyöhykkeen meiltä onnistuneesti, ja että ne vastaavat arvovaltaisesti DNS -vyöhyketietueeseesi, kun niitä kysytään suoraan.
  • Jos muutat mieltäsi, voit poistaa toissijaisen DNS : n käytöstä milloin tahansa.