Ota käyttöön toissijainen DNS ja GoDaddy -nimipalvelimet toissijaisina nimipalvelimina

Toissijainen DNS mahdollistaa verkkotunnuksesi DNS -vyöhyketiedoston varmuuskopioinnin automaattisesti toiseen nimipalvelinsarjaan. Toissijaisella nimipalvelinsarjalla on vyöhyketiedosto, joka on identtinen ensisijaisten nimipalvelimien kanssa, ja jos ensisijainen joukko laskee, toissijainen DNS lähettää pyynnöt automaattisesti toissijaiselle joukolle. Sinulla on oltava Premium DNS -verkkotunnus, jotta voit käyttää toissijaista DNS: ää. Et voi käyttää DNSSEC : ää ja toissijaista DNS: ää samassa verkkotunnuksessa.

Jotta voit käyttää GoDaddy -nimipalvelimia toissijaisina nimipalvelimina, sinun on varmistettava, että omat nimipalvelimesi on määritetty ensisijaisiksi nimipalvelimiksi. Sinun täytyy ottaa käyttöön ensisijainen nimipalvelinjoukko salliaksesi AXFR-pyynnöt IP-alueilta 50.63.22.0-50.63.22.255 ja 208.109.132.0-208.109.132.255. Saat parhaan mahdollisen suorituskyvyn asettamalla ensisijaisen lähettämään NOTIFY -viestejä asetuksiin 97.74.112.1 ja/tai 97.74.112.2.

Huomautus: Jos määrität GoDaddy-nimipalvelimet toissijaisiksi, vyöhyketiedostostasi tulee vain luku -tilassa. Kaikki DNS -muutokset on tehtävä ensisijaiseen nimipalvelinsarjaan.

1. Kirjaudu sisään GoDaddy -verkkotunnussalkkuun . (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi .)
  2. Valitsekuvan nimi Verkkotunnuksen muokkausasetukset verkkotunnuksesi vieressä ja valitse sitten Muokkaa DNS . Sinun täytyy ehkä vierittää alas nähdäksesi Muokkaa DNS -vaihtoehtoa.
    näyttökuva, joka näyttää vaihtoehdon dns: n muokkaamiseksi
  3. Valitse Toissijainen DNSlisää valikkokuvaketta Lisää -valikko.
    valitse toissijaiset verkkotunnukset
  4. Alle Käytössä, valitse Käytössä.
  5. Valitse Toissijainen avattavasta Määritä vyöhyke nimellä -valikosta.
  6. Valitse Lisää alla nimeävät Ensiöosat, kirjoita tiedot kunkin osan:
    • Käynnistä IP -osoite : Anna IPV4 -IP -osoitealueen alku ensisijaisille nimipalvelimillesi.
    • Lopeta IP -osoite : Anna ensisijaisten nimipalvelimiesi IPV4 -IP -osoitealueen loppu.
    • TSIG -tyyppi : Valitse algoritmi (hajautusfunktio), jota käytetään tapahtumien todentamiseen. Jos et halua käyttää TSIG -tunnusta, valitse Ei mitään .
    • TSIG -nimi : Anna yksilöllinen nimi TSIG -avaimelle.
    • TSIG -arvo : Anna arvo TSIG -avaimelle. Tämä arvo on salasana, jonka molemmat nimipalvelimet määrittävät jaon ja käyttävät pyyntöjen todennukseen.
  7. Valitse LISÄÄ alla -kohdassa Salli ilmoitukset: ja anna sitten kunkin osion tiedot:
    • Käynnistä IP -osoite : Anna IPV4 -IP -osoitealueen alku ensisijaisille nimipalvelimillesi.
    • Lopeta IP -osoite : Anna ensisijaisten nimipalvelimiesi IPV4 -IP -osoitealueen loppu.
  8. Tallenna muutokset valitsemalla Päivitä ja sitten Käytä.

Useimmat DNS -päivitykset tulevat voimaan tunnin sisällä, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.