Järjestelmänvalvojaksi vaihtaminen Linux-palvelimessa

Saadaksesi täyden hyödyn Linux-palvelimestasi sinun on luultavasti jossain vaiheessa asennettava jotakin tai muutettava jotakin määritystiedostoa, ja kyseiset toiminnot vaativat järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet päähakemistoon. Tämä saavutetaan ryhtymällä sijaiskäyttäjäksi (substitute user), pääkäyttäjäksi (super user) tai vaihtokäyttäjäksi (switch user).

Varoitus: Koska sinulla on järjestelmänvalvojana valtuudet tehdä mitä tahansa, voit helposti tehdä myös vahinkoa palvelimesi asetuksiin. Ole varovainen.
  1. Ota käyttöön järjestelmänvalvojan pääsy palvelimesi päähakemistoon.
  2. Luo SSH-yhteys palvelimeesi ja suorita tämä komento:
    ‌sudo su -
  3. Anna palvelimesi salasana. Sinulla pitäisi nyt olla pääsy palvelimen päähakemistoon.