Painikkeen lisääminen ja linkittäminen ladattavaan tiedostoon

Tässä videossa ja alla olevissa ohjeissa selitetään, kuinka Kotisivukone 7:llä luotavaan sivustoon voidaan lisätä painike ja linkittää se ladattavaan tiedostoon, jonka sivustosi vierailijat voivat tallentaa tai tulostaa.

Voit ladata Kotisivukoneen avulla palvelimeen tiedostoja, kuten laskentataulukoita tai Word- ja PDF-asiakirjoja. Tämän jälkeen sivustosi vierailijat voivat ladata kyseisen asiakirjan offline-käyttöä varten napsauttamalla sen latauspainiketta. Voit halutessasi myös määrittää tiedostolle latauspainikkeen sijaan linkkitekstin.

Huomautus: Tiedostojen enimmäiskoko on 30 Mt, eikä tätä menetelmää ole tarkoitettu kuvien tai äänitiedostojen lataamiseen. Saat lisätietoja niistä täältä: Kuvien lisääminen ja muokkaaminen ja Audiosoittimen lisääminen. Et voi siirtää tiedostoja, joiden tiedostopääte on htm, html, htmlx, js, asp, aspx, mht, php, exe, gem, xpi tai dll.

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Napsauta Tuotteet-listassasi Kotisivukone ja napsauta sitten Hallitse sen tilin vieressä, jota haluat käyttää.
  3. Sen jälkeen kun Kotisivukone on käynnistynyt, napsauta Muokkaa sivustoa.
  4. Käytä sivun valikkoa valitaksesi sivun, johon haluat luoda linkitetyn painikkeen.
  5. Napsauta vasemmanpuoleisessa työkalurivissä Painike, ja painike lisätään sivulle.
    Valitse Painike vasemmanpuoleisessa työkalurivissä.
  6. Napsauta sivulla olevaa painiketta ja valitse Asetukset.
    Napsauta painiketta ja valitse Asetukset.
  7. Anna Asetukset-ikkunassa Selite-kohdan vieressä se teksti, jonka haluat näkyvän painikkeessa.
    Kirjoita latauspainikkeen seliteteksti.
  8. Napsauta Linkki-kohdan vieressä punaista nuolta ja valitse sitten Lataa
    Valitse Lataa

Muut vaihtoehdot punaisen nuolen napsauttamisen jälkeen:
    • Valitse aikaisemmin ladattu tiedosto Linkitä-luettelosta.
    • Poista aikaisemmin ladattu tiedosto napsauttamalla Lataa ja napsauta sitten tiedoston roskakoripainiketta Tiedostonhallinnassa (File Manager).

9. Napsauta Tiedostonhallinnassa (File Manager) Selaa etsiäksesi tiedoston paikallisesta levyasemasta.
  10. Sen jälkeen kun tiedosto on lisätty Tiedostonhallintaan (File Manager), napsauta sitä. Kun vihreä valintamerkki tulee esiin, napsauta Lisää.
    Valitse lataamisen jälkeen Lisää
  11. Sulje Tiedostonhallinta (File Manager) valitsemalla oikeassa yläkulmassa oleva x ja palaa sivullesi.

Huomautus: Jos lataat palvelimeen teksti- tai PDF-tiedoston, voit määrittää sen avautumaan uuteen ikkunaan valitsemalla Linkki-kentän alapuolella olevan valintaruudun. (Laskentataulukot ja muut tiedostotyypit eivät avaudu uuteen ikkunaan, vaan ne yksinkertaisesti ladataan käyttäjän laitteelle.)
    Valitse Avaa linkki uudessa ikkunassa.

12. Kun olet tehnyt valintasi, valitse Asetukset-ikkunan alaosasta Tallenna.
  13. Napsauttamalla Esikatsele näet, miltä painike näyttää verkkosivustollasi.
    Kuinka latauspainike näkyy asiakkaille
  14. Kun olet valmis, napsauta Julkaise ja vahvista valintasi napsauttamalla Julkaise uudelleen.
  15. Ikkunassa näkyy linkki sivustollesi, jota napsauttamalla voit näyttää julkaistut muutokset. Voit myös valita Sulje.
  16. Kun sivusi tulee uudelleen näkyviin, valitse Poistu esikatselusta.