Pakkaa kansiot SSH: ssa

Kun haluat pakata suuria kansioita tai jos et voi käyttää tiedostonhallintaa, sinun on käytettävä SSH (Secure Shell) -yhteyttä pakattujen tiedostojen luomiseen.

Vaaditaan: Tarvitset SSH -sovelluksen näiden vaiheiden suorittamiseen. Suosittelemme PuTTY -versiota Windowsille tai terminaalia macOS -käyttöjärjestelmälle.
  1. Muodosta yhteys webhotellitiliisi SSH: lla .
  2. Käytä tiedostojen ja kansioiden luetteloa komennolla ls ja selaa hakemistoja cd : llä ja ../ : llä, kunnes olet pakattavan kansiota korkeammassa hakemistossa. Jos esimerkiksi haluat pakata public_html-kansiossa olevan wp-content-kansion, sinun pitäisi olla public_html-kansiossa.
  3. Käytä yhtä seuraavista komennoista haluamasi pakkaustyypin mukaan:
    • Voit luoda .tar.gz -tiedoston seuraavasti:
      tar -czvf filename.tar.gz /foldername
    • Voit luoda .zip -tiedoston seuraavasti:
      zip –r tiedostonimi.zip /kansionimi
    Yllä olevissa komennoissa sinun pitäisi korvata tiedostonimi nimellä, jota haluat käyttää pakatulla tiedostolla, ja kansionimi sen kansion nimellä, jonka haluat pakata.
  4. Paina näppäimistön Enter-näppäintä.

Kansiosi on nyt pakattu, ja voit ladata tiedoston paikalliseen tietokoneeseesi tai siirtää sen toiseen sijaintiin.