Palvelimen määrittäminen

Olet jo ostanut palvelimen – nyt sinun on valmisteltava se käyttöä varten. Tähän liittyy ylläpitotehtäviä, kuten käyttäjätunnuksen ja salasanan määritys.

Yksityisen virtuaalipalvelimen asetusten määritys

1. Kirjaudu Tilinhallintaan.
  2. Napsauta Palvelimet.

Valitse jokin seuraavista sen mukaan, minkätyyppistä hallintaliittymää palvelimesi käyttää (lisätietoja).

Gateway

1. Valitse Hallitse sen palvelimen kohdalla, jota haluat käyttää.
  2. Valitse Aseta sen palvelimen osiosta, jota haluat käyttää.
  3. Täytä seuraavat kentät ja napsauta sitten Luo:
    Kenttä Mitä tehdä...
    Palvelinnimi Anna nimi, jolla palvelimeen viitataan.
    Käyttäjätunnus Anna käyttäjänimi, jota käytetään sisäänkirjautumisessa palvelimeen.
    Salasana &
    Vahvista salasana
    Anna salasana, jota käytetään sisäänkirjautumisessa palvelimeen.
    Datakeskuksen alue [Tulossa pian] Valitse sijainti, johon haluat luoda palvelimen.
    Näköistiedosto Valitse haluamasi käyttöjärjestelmä.
    Ohjauspaneeli Valitse haluamasi ohjauspaneeli.1
    Sivustojen tuominen Valitse kaikki jaetut cPanel-webhotellitilit, jotka haluat tuoda järjestelmään (lisätietoja).

1 Kaikki ohjauspaneelit eivät ole käytettävissä kaikkien näköistiedostojen/käyttöjärjestelmien kohdalla. Et esimerkiksi voi valita cPanel-vaihtoehtoa, jos haluat käyttää Fedoraa VPS-palvelimessasi. Jotta voisit käyttää ohjauspaneelia, sinun täytyy valita yhteensopiva näköistiedosto/käyttöjärjestelmä.

Hosting Control Panel

1. Valitse sen tilin, jota haluat käyttää, kohdalta Hallitse.
  2. Lue käyttöoikeussopimus ja napsauta sitten Hyväksy.
  3. Täytä seuraavat kentät:
    • Anna palvelinnimi – Palvelinnimi (eli tilisi nimi) auttaa sinua tunnistamaan tämän tilin tililuettelossasi.
    • Valitse käyttöjärjestelmä – Valitse käyttöjärjestelmä, jota haluat käyttää palvelimessa.
    • Määritä ylityssuojaus – Kaistanleveyden ylityssuojaus estää kalliit kaistanleveyden ylittämismaksut keskeyttämällä tilisi automaattisesti, kun sille määritetty kaistanleveys on ylitetty. Tilisi asetetaan uudelleen käyttöön seuraavan laskutusjakson alussa tai kun olet hankkinut lisää kaistanleveyttä.
    • Anna käyttäjätunnus – Tässä luotu käyttäjänimi on sama tunnus, jota käytät kirjautuessasi palvelimeesi. Linux®-palvelimien kohdalla et voi kirjautua palvelimeesi pääkäyttäjänä (”root”). Jos tarvitset pääkäyttäjän oikeudet, tutustu seuraavaan: Pääkäyttäjäksi vaihtaminen Linux-palvelimessa.
    • Anna uusi salasana – Käytä tätä salasanaa, kun muodostat yhteyden palvelimeen käyttäjätunnuksella tai kun käytät sitä pääkäyttäjänä.
    • Vahvista uusi salasana – Vahvista salasanasi.
  4. Napsauta Jatka.
  5. Vahvista asetuksesi ja napsauta sitten Lähetä.

Jos ostit FTP-varmuuskopiopalveluita palvelimesi kanssa, täytä FTP-varmuuskopion sisäänkirjautumistiedot:

• FTP-käyttäjätunnus – Käyttäjätunnus, jota käytetään FTP-varmuuskopiotiliisi pääsyyn palvelimesta
  • FTP-salasana – Käytä tätä salasanaa, kun muodostat yhteyden FTP-varmuuskopiotiliisi palvelimestasi käyttäen FTP-käyttäjätunnusta
  • Vahvista FTP-salasana – Vahvista salasanasi

Napsautettuasi Lähetä-kohtaa palvelimesi pitäisi olla käyttövalmis noin 5 tunnin kuluessa. Saat tästä tiedon sähköpostitse.