Palvelimen paikkaus

Suojautuaksesi tietoturvan haavoittuvuuksilta sinun on paikattava palvelimesi säännöllisesti. Vältät paljon huolta ja vaivaa, kun teet tästä pikku tehtävästä kuukausittaisen tai viikoittaisen rutiinin.

Verkkohotellin hallintapalveluiden ja avustettujen palvelupakettien asiakkaiden ei tarvitse paikata omia palvelimiaan.

Palvelimen paikkausprosessi riippuu palvelimesi käyttöjärjestelmästä:

Fedora tai Cent OS

1. Muodosta yhteys palvelimeen SSH:n kautta (lisätietoja).
  2. Vaihda pääkäyttäjäksi (lisätietoja).
  3. Suorita seuraava:
    yum clean all
    yum update

Ubuntu

1. Muodosta yhteys palvelimeen SSH:n kautta (lisätietoja).
  2. Vaihda pääkäyttäjäksi (lisätietoja).
  3. Suorita seuraava:
    apt-get upgrade

Windows-palvelin

1. Muodosta yhteys palvelimeen RDC:n kautta (lisätietoja).
  2. Valitse Käynnistä-valikosta Ohjauspaneeli.
  3. Valitse Windows Update.
  4. Valitse Tarkista päivitykset ja suorita sitten palvelimen päivittämisen vaatimat vaiheet.