Perehdytys: tuotteen määrittäminen

Tämä artikkeli on Quick Shopping Cart®-perehdytyssarjamme toinen osa, joka on suunniteltu opastamaan verkkomyymälän luonnissa Quick Shopping Cart-tuotteella. Palaa alkuun napsauttamalla tätä.

Perehdytyksen kesto: 5–10 minuuttia tuotetta kohden.

Tuotteiden määrittäminen on tärkein vaihe verkkomyymälän luomisessa. Tässä oppaassa neuvotaan nopeasti tuotteiden lisääminen valikoimaan. Voit määrittää lisätuotetietoja joidenkin ominaisuuksien käyttämistä varten, kuten alennusmyynteihin ja inventaarion määrittämiseen.

Tuotteiden lisääminen

Voit lisätä tuotteita valikoimaan nopeasti käyttämällä myyntiin tarvittavia perustietoja.

Tuotteen lisääminen

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart-luettelossa Hallitse sen Quick Shopping Cart-tilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Napsauta Hallitse-valikon Catalog (Valikoima) -osion kohtaa Lisää tuote.
  5. Jos Tuotteen tyyppi -ikkuna näytetään, valitse Älä näytä tätä ilmoitusta uudelleen ja napsauta sitten OK.
  6. Syötä Otsikko-kohdan viereen tuotteesi nimi.
  7. Valitse Tuotteen tyyppi -pudotusvalikosta jokin seuraavista:
    • Standalone (Itsenäinen) – Sisältää perustuotetoiminnot, jotka sopivat useimmille tuotteille.
    • Downloadable (Ladattava) – Mahdollistaa digitaalisten tiedostojen myymisen tuotteina.
    • Configurable (Määritettävä) – Mahdollistaa useiden versioiden ja vaihtoehtojen määrittämisen tuotteelle (esimerkiksi T-paitojen eri koot ja värit).
    • Bundle (Nippu) – Mahdollistaa tuotteiden niputtamisen yhteen valikoiman muiden tuotteiden kanssa.
  8. Lisää tuotteellesi kuvia valitsemalla jompikumpi seuraavista:
    • Select an image (Valitse kuva) – Voit valita mediagalleriaan ladattuja kuvia.
      • Valitse One-Image (Yksi kuva) tai Multi-Image (Monta kuvaa), vedä ja pudota kuvat Click & drag image here (Napsauta ja vedä kuvia tähän) -pikkukuvien päälle ja napsauta OK.
    • Upload New (Lataa palvelimelle uusi) – Voit ladata palvelimelle uusia kuvia tietokoneeltasi.
      • Valitse palvelimelle ladattava kuva ja napsauta Avaa.
  9. Syötä kohdan Price ($) (Hinta ($)) viereen hinta, joka tuotteesta veloitetaan asiakkaalta.
  10. Syötä kohdan Item #/SKU (Nimikkeen numero/SKU) viereen tuotteesi nimikenumero, jolla se tunnistetaan inventaariossa ja laskuissa.
  11. Jos haluat veloittaa tuotteesta verot, valitse Item is taxable (Nimike on veronalainen).
  12. Syötä kohdan Full Description (Täysi kuvaus) viereen tuotteesi kuvaus.
  13. Jos haluat, että syöttämäsi kuvaus näytetään tuotteesi lyhyenä kuvauksena kaupan julkisivulla, valitse Use this description as short description (Käytä tätä kuvausta lyhyenä kuvauksena).
  14. Valinnainen: Jos valitset Tuotteen tyyppi -kohdassa Ladattava, tee seuraavat:
    • Napsauta Downloadable Settings (Ladattavan asetukset) -osion kohtaa Lataa palvelimelle uusi, valitse ladattava tiedosto ja napsauta Avaa.
    • Jos haluat rajoittaa asiakkaan tuotteen latauskertojen määrää ja jaksoa, jolloin lataus on saatavilla, valitse Limit download number (Rajoita latauskertoja) ja Limit download time (Rajoita latausaikaa).
  15. Valinnainen: Jos valitset Tuotteen tyyppi -kohdassa Configurable (Määritettävä), tee seuraavat:
    • Napsauta Options (Vaihtoehdot) -välilehteä.
    • Valitse Configurable Options (Määritettävät vaihtoehdot) -osion Available Options (Saatavilla olevat vaihtoehdot) -pudotusvalikosta jokin vaihtoehto ja napsauta Lisää.
    • Kun olet valinnut vaihtoehdot, napsauta Generate Grid (Luo ruudukko) ja napsauta OK. Katso lisätietoja kohdasta
      .
  16. Valinnainen: Jos valitsit Tuotteen tyyppi -kohdassa Bundle (Nippu), tee seuraavat:
    • Napsauta Bundled Products (Niputetut tuotteet) -osiossa Lisää.
    • Valitse tuotteet, jotka haluat niputtaa yhteen tämän tuotteen kanssa, ja napsauta sitten OK.
  17. Napsauta OK.

Tuotteen lisätietojen määrittäminen

Voit määrittää tuotteelle lisätietoja milloin tahansa. Tuotteen lisätietoihin kuuluu alennusmyyntien, inventaarion määrittämisen ja Google-tuotehaun määrittämisen kaltaisia ominaisuuksia.

Tuotteen lisätietojen määrittäminen

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Napsauta Quick Shopping Cart.
  3. Napsauta Quick Shopping Cart-luettelossa Hallitse sen Quick Shopping Cart-tilin vierestä, jota haluat käyttää.
  4. Napsauta Hallitse-valikon Catalog (Valikoima) -osiosta kohta Tuotteet.
  5. Napsauta jotain muokattavaa tuotenimeä ja valitse jokin seuraavista välilehdistä:
    • Images (Kuvat) – Voit päivittää tuotteen kuvat.
      • Jos haluat päivittää tuotekuvia, napsauta Mediagalleria ja tee seuraavat:
        • Valitse One-Image (Yksi kuva) tai Multi-Image (Monta kuvaa), vedä ja pudota kuvat Click & drag image here (Napsauta ja vedä kuvia tähän) -pikkukuvien päälle ja napsauta OK.
      • Jos haluat näyttää tekstiä, kun asiakkaat vievät hiiren osoittimen kuvien päälle, syötä kohdan Image Alternate Text (Kuvan vaihtoehtoinen teksti) viereen näytettävä teksti.
      • Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Advanced Pricing (Lisähinnoittelu) – Voit määrittää tuotteille kestoltaan rajattuja alennuksia tai alennuksia asiakkaille, jotka ostavat tuotetta paljon.
      • Jos haluat määrittää alennusmyynnin rajoitetulle ajalle, napsauta Sales Prices (Myyntihinnat) -osiossa Lisää ja tee seuraavat:
        • Syötä joko Myyntihinta tai Percentage Discount (Prosenttialennus) ja syötä sitten Alkamispäivä ja Päättymispäivä.
      • Jos haluat määrittää alennuksia asiakkaille, jotka ostavat tuotetta paljon, napsauta Tiered Pricing (Porrastettu hinta) -osiossa Lisää ja tee seuraavat:
        • Syötä Minimum Quantity (Minimimäärä) ja sitten alennettu Hinta, jonka haluat velottaa asiakkailta.
      • Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Advanced Info/Display (Lisätiedot/näyttö) – Voit määrittää tuotteen kunnon, lisätä valmistajan nimen ja muuttaa tuotteen näyttämistä.
      • Valitse Condition (Kunto) -kohdan vieressä tuotteen tämänhetkinen kunto.
      • Jos haluat lisätä tuotteesi valmistajan nimen, napsauta Manufacturer (Valmistaja) -kohdan vierestä Lisää ja tee seuraavat:
        • Syötä valmistajan nimi ja napsauta OK.
        • Jos haluat antaa valmistajan tuotenumeron, syötä se kohdan Manufacturer's # (Valmistajan nro) viereen.
      • Jos haluat, että tuote näytetään kaupan julkisivun Featured Items (Tuote-esittely) -sivupalkissa, valitse Näyttö-osiossa Featured product (Esitelty tuote).
      • Jos haluat piilottaa tuotteen kaupan julkisivulta, valitse Näyttö-osiosta Piilota.
      • Jos haluat näyttää tuotteesi Google-tuotehaussa, valitse Näyttö-osiosta Show in Google Product Search (Näytä Google-tuotehaussa). Katso lisätietoja kohdasta
        .
      • Jos haluat syöttää myymillesi vähittäismyyntituotteille viivakooditietoja, syötä Identification numbers (Tunnistenumero) -osioon UPC-, ISBN- tai EAN-numerot.
      • Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Shipping/Inventory (Toimitus/inventaario) – Voit asettaa tuotteen toimitusmääritykset ja inventaarion.
      • Jos haluat veloittaa asiakkailta tuotteiden toimittamisesta, valitse Charge for shipping (Veloita toimituksesta).
      • Valitse Shipping Type (Toimituksen tyyppi) -osiossa, haluatko toimituksen tyypin olevan Paketti vai Rahti.
      • Syötä tuotteelle tiedot Weight (pounds) (Paino (paunaa)), Length (inches) (Pituus (tuumaa)), Width (inches) (Leveys (tuumaa)) ja Height (inches) (Korkeus (tuumaa)).
      • Jos et halua pakata tuotetta laatikkoon muiden tuotteiden kanssa, valitse Ships in separate box (Toimitetaan erillisessä laatikossa).
      • Jos myyt mediatuotteita, kuten CD- ja DVD-levyjä tai diskettejä, valitse Can ship as media mail (Voidaan toimittaa mediapostina).
      • Jos haluat ottaa tuotteelle käyttöön kansainvälisen toimituksen, napsauta Enable international shipping (Ota käyttöön kansainvälinen toimitus). Katso lisätietoja kohdasta
        .
      • Jos haluat ottaa inventaarioseurannan käyttöön tuotteelle, valitse Inventaarioseuranta-osiossa Kyllä ja tee seuraavat:
        • Jotta asiakkaat voivat tilata tuotetta sen ollessa loppu, valitse Allow backorder (Salli jälkitoimitus).
        • Syötä kohdan Qty. available (Saatavilla oleva määrä) viereen tuotteen saatavilla oleva lukumäärä.
        • Syötä kohdan Email if less than (Lähetä sähköpostia, jos alle) tuotteen saatavilla oleva minimimäärä, jonka jälkeen sinulle lähetetään sähköpostia alhaisesta määrästä.
      • Jos haluat lisätä varaston suoratoimitusta varten, napsauta Warehouse (Varasto) -kohdan vierestä Lisää. Katso lisätietoja kohdasta
        .

Warehouse (Varasto) näytetään vain, jos valitset Shipping Type (Toimituksen tyyppi) -kohdassa Paketti.

• Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Options (Vaihtoehdot) – Voit määrittää tuotteellesi vaihtoehtoja. (Voit esimerkiksi lisätä eri kokovaihtoehtoja.)
      • Jos haluat lisätä tuotteeseen vaihtoehtoja, tee seuraavat:
        • Syötä Available Options (Saatavilla olevat vaihtoehdot) -osiossa pudotusvalikosta olemassa oleva vaihtoehto ja napsauta Lisää.
        • Napsauta Add Option (Lisää vaihtoehto).

Huomautus: Katso lisätietoja tuotteiden vaihtoehdoista ja määritettävistä tuotteiden vaihtoehdoista kohdasta

.

• Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Categories (Luokat) – Voit järjestellä kauppasi julkisivulla näytettäviä tuotteita.
      • Lisää uusi luokka napsauttamalla New Category (Uusi luokka) tai valitse olemassa olevat luokat, joihin määrität tuotteen. Katso lisätietoja kohdasta
        .
      • Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Attributes (Ominaisuudet) – Voit lisätä tuotteellesi kuvaavia merkintöjä.
      • Jos haluat lisätä tuotteellesi ominaisuuksia, napsauta Lisää. Katso lisätietoja kohdasta
        .
      • Kun olet tehnyt tuotteen määritykset, napsauta OK.
    • Related Items (Liittyvät kohteet) – Voit myydä tuotettasi ristiin valikoiman muiden tuotteiden kanssa.
    • Best Values (Parhaat diilit) – Voit suorittaa tuotteellesi lisämyyntiä muiden tuotteiden kanssa.
    • Search Optimization (Hakukoneoptimointi) – Voit lisätä tuotteellesi metatietoja hakukoneoptimointia varten.
  6. Napsauta OK.

Jos haluat lisätä tai päivittää useita tuotteita kerrallaan, katso

.

Saat lisätietoja tuotteista täältä:

.

Mene takaisin ensimmäiseen osaan: Kaupan julkisivun suunnittelu.
Jatka kolmanteen osaan: Tilausten käsittelyn määritys.