Poista liialliset inodit

Levytilaan liittyvät ongelmat voivat johtua suurista tiedostoista tai liian monista inodeista. Inodes tallentaa tiedostoja ja hakemistoja (kansioita) koskevia tietoja, kuten tiedoston omistajuuden, käyttöoikeustilan (luku-, kirjoitus- ja suoritusoikeudet) ja tiedostotyypin. Inodien enimmäismäärä, kuten levytila, asetetaan palvelimen luomisen yhteydessä.

Jos et ole vielä löytänyt alueita, joissa inode on paljon käytössä, katso lisätietoja täältä .

Varoitus: Tämä artikkeli on tarkoitettu edistyneille SSH -käyttäjille. Jos et tiedä tiedoston tai kansion tarkoitusta, älä poista sitä. Järjestelmätiedostojen tai hakemistojen poistaminen on peruuttamatonta ja saattaa rikkoa palvelimen (viedä kaikki sivustot toimintaan).

Älä yritä poistaa tiedostoja hakemistosta /home /virtfs. Tämä hakemisto on virtuaalinen tiedostojärjestelmä, jota WHM/cPanel käyttää, eikä se todellisuudessa käytä levytilaa.

1. Ota käyttöön järjestelmänvalvojan oikeudet sukupolven 3 tai 4 palvelimellesi, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Palvelinyhteyden muodostaminen SSH:lla (Secure Shell).
  3. Vaihda pääkäyttäjäksi .
  4. Siirry cd: llä hakemistoon, jossa on inode -ongelma, ennen kuin suoritat komentoja tiedostojen poistamiseksi.
  5. Voit poistaa useita tiedostoja useilla tavoilla. Seuraavassa on muutamia yleisiä menetelmiä.

Jos suoritat komennon ja saat virheilmoituksen, kuten /bin /rm: Argumenttiluettelo on liian pitkä , sinun on määritettävä komentosi tarkemmin (ts. Yli 14 päivää vanhemmat tiedostot kaikkien tiedostojen sijaan).

Kaikkien hakemistossa olevien tiedostojen poistaminen :

etsi/polku/hakemistoon -type f -exec rm -f{} \;

Käytä -mtime -sovellusta tiettyjen yli 14 päivää vanhojen tiedostojen etsimiseen ja poistamiseen:

find /tmp -type f -mtime +14 -exec rm -f{} \;

Käytä -name poistaaksesi tiedostoja, jotka käyttävät nimeämistapaa 'sess_{randomstring} ":

etsi/var/cpanel/php/session/ea -php73 -type f -name 'sess*' -exec rm -f{} \;

Käytä -mmin -toimintoa kaikkien yli 30 minuuttia vanhojen tiedostojen poistamiseen:

etsi/var/cpanel/php/session/ea -php73 -type f -mmin +30 -name 'sess*' -exec rm -f{} \;

Hakemiston ja sen kaiken sisällön poistaminen kokonaan (käytä erittäin varovaisesti) :

rm -rf/polku/hakemistoon
  6. Käynnistä uudelleen sukupolven 3 tai 4 palvelimesi.