Poista sähköpostini verkkotunnus Microsoftista

Tämä artikkeli koskee sinua, jos olet siirtymässä Workspace Email -palvelusta tai kolmannen osapuolen sähköposti Microsoft 365-palveluun GoDaddy-palvelusta ja sinulla on verkkotunnus Microsoftin kanssa . Ennen kuin voimme määrittää sähköpostitilisi GoDaddy -palvelussa, sinun on poistettava olemassa oleva verkkotunnuksesi aiemmasta Microsoft 365 -tilistäsi Microsoftissa.

Vaaditaan: Sinun on oltava järjestelmänvalvoja, jotta voit seurata alla olevia ohjeita. Saat lisätietoja Microsoftin järjestelmänvalvojan rooleista .

Vaihe 1: Siirrä käyttäjät toiseen verkkotunnukseen

Ennen kuin voimme poistaa verkkotunnuksen Microsoft 365: stä, meidän on siirrettävä käyttäjät eri verkkotunnukseen.

1. Kirjaudu sisään Microsoft 365 -hallintakeskukseen . Käytä Microsoft 365 -sähköpostiosoitettasi ja -salasanaasi (GoDaddy -käyttäjänimesi ja -salasanasi eivät toimi tässä).
    Huomautus: Jos et voi kirjautua tilillesi, pyydä apua Microsoftilta .
  2. Valitse vasemman reunan Käyttäjät -kohdasta Aktiiviset käyttäjät . Näet luettelon kaikista käyttäjistä.
    valitse aktiiviset käyttäjät
  3. Valitse käyttäjä, jonka verkkotunnusta haluat muuttaa. Valikko avautuu oikeanpuoleiseen reunaan.
  4. Riippuen siitä, onko käyttäjällä lisenssi Exchange -tilille, Tili -kohdassa näet hänen tilinsä luetteloitavaksi kahdella tavalla:
    • Käyttäjänimi
    • Käyttäjätunnus ja sähköpostiosoite
  5. Valitse tilille määritettyjen tietojen perusteella sopiva välilehti ja noudata sitten ohjeita:

1. Valitse Käyttäjänimi -kohdasta Hallitse käyttäjänimeä .
      valitse hallitse käyttäjänimeä
    2. Valitse onmicrosoft.com -verkkotunnus kohdassa Verkkotunnukset.
      Huomautus: Merkitse muistiin koko onmicrosoft.com -verkkotunnus (se sisältää verkkotunnukseesi liittyvän numerosarjan). Tarvitset sitä, jotta voit kirjautua takaisin käyttäjänä myöhemmin.
      valitse onmicrosoft.com -verkkotunnus avattavasta valikosta
    3. Valitse Tallenna muutokset . Jos olet kirjautunut sisään käyttäjänä, sinut kirjataan ulos. Kirjaudu takaisin sisään uudella käyttäjänimellä käyttämällä onmicrosoft.com -verkkotunnusta.
    1. Valitse Käyttäjänimi ja sähköposti -kohdassa Hallitse käyttäjänimeä ja sähköpostia .
      valitse Hallitse käyttäjänimeä ja sähköpostia
    2. Valitse Ensisijainen sähköpostiosoite ja käyttäjänimi -kohdastalyijykynäkuvake Muokkaa .
      valitse Muokkaa ensisijaisen sähköpostiosoitteen ja käyttäjänimen vierestä
    3. Valitse onmicrosoft.com -verkkotunnus kohdassa Verkkotunnukset.
      Huomautus: Merkitse muistiin koko onmicrosoft.com -verkkotunnus (se sisältää verkkotunnukseesi liittyvän numerosarjan). Tarvitset sitä, jotta voit kirjautua takaisin käyttäjänä myöhemmin.
      valitse onmicrosoft.com -verkkotunnus
    4. Valitse Valmis .
    5. Valitse Tallenna muutokset . Jos olet kirjautunut sisään käyttäjänä, sinut kirjataan ulos. Kirjaudu takaisin sisään uudella käyttäjänimellä käyttämällä onmicrosoft.com -verkkotunnusta.
    6. Valitse juuri päivitetty käyttäjä onmicrosoft.com -verkkotunnuksella.
    7. Valitse Hallitse käyttäjänimeä ja sähköpostia . Aliaksen pitäisi näkyä verkkotunnuksessa, jota yrität poistaa kohteesta Microsoft 365.
    8. Valitse alias -kohdan vierestäkolmen pisteen kuvake Asetukset ja valitse sitten Poista alias .
      poistaa aliaksen
    9. Valitse Tallenna muutokset.

Toista nämä vaiheet kaikille verkkotunnuksen käyttäjille. Kun olet valmis, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 2: Poista tiimit ja ryhmät verkkotunnuksesta

Seuraavaksi poistamme kaikki ryhmät tai ryhmät verkkotunnuksesta.

Vaaditaan: Ennen kuin jatkat, varmista tiimiesi tietojen varmuuskopiointi ja kirjoita muistiin kaikki ryhmät, jotka sinun on luotava myöhemmin. Voit luoda ryhmiä uudelleen sen jälkeen, kun GoDaddy on määrittänyt sähköpostisi.
  1. Vasemmalla puolella, Teams & ryhmät , valitse Aktiiviset tiimit & ryhmille .
    valitse Aktiiviset tiimit ja ryhmät
  2. Valitse Microsoft 365 .
    valitse jokin osista
  3. Valitse valintaruutu niiden tiimien tai ryhmien vierestä, jotka käyttävät poistettavaa verkkotunnusta, ja valitse sitten Poista . Tiimi tai ryhmä sekä siihen liittyvä sisältö poistetaan.
    valitse poista joukkue
  4. Toista muiden osioiden kanssa ( Jakeluluettelo , Mail-suojattu suojaus ja Suojaus ), kunnes kaikki verkkotunnustasi käyttävät tiimit tai ryhmät on poistettu.

Kun kaikki tiimit ja ryhmät on poistettu verkkotunnuksesta, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Poista vanha verkkotunnus

Lopuksi poistamme verkkotunnuksen Microsoftin Microsoft 365 -tililtäsi.

1. Valitse vasemmasta reunasta Asetukset ja sitten Verkkotunnukset . Sinun on ehkä valittava Näytä kaikki , jotta näet asetukset .
  2. Valitse verkkotunnuksen vierestä oleva valintaruutu ja valitse sitten Poista verkkotunnus .
    valitse poista verkkotunnus
  3. Jos verkkotunnus on asetettu tilisi oletusasetukseksi, sinua pyydetään asettamaan uusi oletus. Valitse uusi verkkotunnus ja valitse sitten Päivitä ja jatka .
    valitse uusi verkkotunnus ja päivitä sitten ja jatka
  4. Valitse Poista verkkotunnus .
    valitse poista verkkotunnus
  5. Jos sinua pyydetään poistamaan verkkotunnusriippuvuudet, valitse Poista automaattisesti .
    • Jos riippuvuuksia ei voida poistaa automaattisesti, sinua pyydetään tarkistamaan ongelmalliset käyttäjät.

Verkkotunnuksesi poistaminen onnistui. Saattaa kestää jopa 5 minuuttia, ennen kuin verkkotunnus poistetaan kokonaan aiemmalta Microsoftin Microsoft 365 -tililtäsi. Jos se kuitenkin liittyy useisiin kohteisiin, kuten ryhmiin, suojausryhmiin, käyttäjiin tai jakeluluetteloihin, se voi kestää useita tunteja.

Varmista, että verkkotunnuksesi on poistettu Microsoftista

Voit tarkistaa, toimiiko verkkotunnuksesi edelleen Microsoftilla, siirtymällä seuraavaan: Poista verkkotunnuksesi Microsoftista -sivulta. Anna verkkotunnuksesi kohdassa Tarkista, onko verkkotunnuksesi yhä Microsoftin käytössä. Työkalu kertoo, onko verkkotunnuksesi poistaminen onnistunut eikä se ole enää Microsoftin kanssa.
verkkotunnusten tarkistustyökalu sähköpostin ja toimiston koontinäytöllä