Qmail-jonon viestien näyttäminen

Jotkin tämän artikkelin sisältämistä tiedoista edellyttävät erityistä tietämystä, ja ne tarjotaan lisämateriaalina. Huomaa, että alla kuvattujen menettelytapojen noudattaminen oikealla tavalla on omalla vastuullasi. Asiakastuki tarjoaa näihin aiheisiin liittyvää apua.

Voit näyttää Qmail-sähköpostijonon viestit.

Sähköpostijonon viestien näyttäminen

1. Muodosta yhteys palvelimeesi SSH:n kautta (lisätietoja).
  2. Vaihda käyttäjäksi pääkäyttäjä kirjoittamalla seuraava komento:
    su -
  3. Anna palvelimesi salasana.
  4. Näytä kaikki jonossa olevat viestit luettelona kirjoittamalla seuraava komento:
    /var/qmail/bin/qmail-qread
  5. Laske jonossa olevien viestien lukumäärä kirjoittamalla seuraava komento:
    /var/qmail/bin/qmail-qstat
  6. Lue jonossa olevan sähköpostiviestin koko sisältö, mukaan lukien otsaketiedot, kirjoittamalla seuraava komento:
    find /var/qmail/queue -name NNNN| xargs cat | less
    Jossa NNNN on ~8 numeron tunnus, joka määritettiin komennolla /var/qmail/bin/qmail-qread.