Nollaa WordPress -tiedostojen ja -kansioiden oikeudet SSH: lla

Turvallisuussyistä palvelinten tiedostoilla ja kansioilla on käyttöoikeudet, jotka määrittävät, kuka voi lukea, kirjoittaa, käyttää ja muokata näitä tiedostoja ja kansioita. Käyttöoikeudet esitetään numeerisina arvoina, ja WordPressille niiden pitäisi olla 755 kansioille ja 644 tiedostoille (vanhemmilla verkkohotellitileillä ja Managed WordPress nämä arvot ovat 705 kansioille ja 604 tiedostoille). Riittämättömät käyttöoikeudet voivat aiheuttaa virheitä sivustolle, ja kun niiden arvot ovat väärät, se voi olla mahdollinen tietoturvariski. Jos haluat lisätietoja näiden arvojen taustasta, voit tutustua tähän artikkeliin osoitteessa wordpress.org . Näin voit nollata käyttöoikeudet SSH: n kautta käyttämällä BASH -komentoja.

Vaaditaan: Tarvitset SSH -sovelluksen näiden vaiheiden suorittamiseen. Suosittelemme PuTTY -versiota Windowsille tai terminaalia macOS -käyttöjärjestelmälle.
Varoitus: Ole erityisen varovainen ja varmista, että olet oikeassa hakemistossa, kun muutat käyttöoikeuksia. Jos muutat palvelimen väärän kansion käyttöoikeuksia, muutoksen palauttaminen on vaikeaa ja se voi aiheuttaa ongelmia.
Huomautus: Hallitse WordPress -verkkohotellisopimuksia isännöi sivustoja, joilla on jo oikeat käyttöoikeudet, eikä niitä voida muuttaa turvallisuussyistä.
  1. Muodosta yhteys webhotellitiliisi SSH: lla .
  2. Käytä tiedostojen ja kansioiden luettelointikomentoa ls ja selaa hakemistoja cd : llä ja ../ : llä, kunnes olet hakemistossa WordPress -asennuksen kanssa.
  3. Etsi nykyisen kansion (hakemiston) polku komennolla pwd .
  4. Anna seuraavat komennot:
    • Kansioiden oikeuksien muuttaminen:
      find/path/to/current/directory/-type d -exec chmod 755{} \;
      Yllä olevassa komennossa sinun pitäisi korvata/path/to/current/directory/ varmenteen kanssa vaiheesta 3.
    • Tiedostojen käyttöoikeuksien muuttaminen:
      find/path/to/current/directory/-type f -exec chmod 644{} \;
      Yllä olevassa komennossa sinun pitäisi korvata/path/to/current/directory/ varmenteen kanssa vaiheesta 3.

Näet viestin, jossa vahvistetaan, että muutokset ovat onnistuneet.