Siirrä cPanel-verkkosivustoni FTP:llä ja FileZillalla

Voit ladata tai varmuuskopioida verkkosivustosi siirtämällä tiedostojesi kopiot tietokoneesi ja verkkohotellisi välillä FTP:n (File Transfer Protocol) avulla. Käytettävissäsi on monia eri ohjelmia, mutta me suosittelemme FileZillaa.

Verkkosivustosi tai koko verkkohotellitilisi lataaminen palvelimeen ja tietokoneellesi voi kestää hetken sivustosi koosta ja internetyhteydestäsi riippuen.

Varoitus: Jos verkkosivustosi käyttää tietokantaa (esim. MySql tai MSSQL), muista tehdä varmuuskopio myös tietokannoista, jotta varmuuskopiosi olisi täydellinen.

Yhteyden muodostamiseksi FileZillaan sinulla on oltava tiedossasi:

Kenttä Annettavat tiedot...
Isäntä Verkkotunnuksesi tai IP-osoitteesi (Lisätietoja alla)
Käyttäjänimi FTP-käyttäjänimesi (Lisätietoja alla)
Salasana FTP-salasanasi (Lisätietoja alla)
Portti 21

1. Lataa, asenna ja käynnistä FileZilla.
  2. Täytä seuraavat kentät:‌‌ FileZilla Quickconnect
  3. Napsauta Quickconnect
  4. Avaa verkkosivustosi juurihakemisto Etäsivusto-alueella.
  5. Avaa Paikallinen sivusto -alueella kansio, johon haluat tallentaa verkkosivustosi tiedostot tietokoneellasi.
    Verkkohotellitiedostojen tallentaminen FileZillalla
  6. Tiedostojen lataaminen palvelimeen Lataa tiedostosi
    Valitse verkkosivustosi kaikki tiedostot ja hakemistot ja vedä ne Paikallinen sivusto -alueelta Etäsivusto-alueelle. Valitse verkkosivustosi kaikki tiedostot ja hakemistot ja vedä ne Etäsivusto-alueelta Paikallinen sivusto-alueelle.

Jos siirrät verkkosivustoasi palvelimelle, sivustosi on toiminnassa heti kun tiedostojen siirtäminen on suoritettu. Jos lataat verkkosivustoasi tietokoneellesi, verkkosivustosi varmuuskopio on tallennettu tietokoneellesi, kun tiedostojen siirtäminen on suoritettu.

Näin löydät IP-osoitteesi

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Napsauta Verkkohotelli.
  3. Napsauta Hallitse sen cPanel-tilin vieressä, jota haluat käyttää.
  4. IP-osoitteesi näkyy Tili-osiossa.
  5. Kirjoita IP-osoitteesi Isäntä-kenttään yhdistääksesi FileZillaan yllä kuvatun 2. vaiheen mukaisesti.

Näin löydät FTP-käyttäjätunnuksesi

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Siirry Omat tuotteet -sivulle ja napsauta Verkkohotelli-kohdan vieressä olevaa kolmiota nähdäksesi luettelon verkkohotellitileistäsi. Napsauta sitten Hallitse sen cPanel-verkkohotellitilin vieressä, jota haluat käyttää.
  3. Napsauta cPanel-hallinta.
  4. Napsauta Tiedostot-osiossa FTP-tilit.
  5. Ensisijainen cPanel-käyttäjäsi näkyy ensimmäisenä tilinä Erityiset FTP-tilit -osiossa.
  6. Kunkin FTP-tilisi kirjautumis- tai käyttäjätunnus näkyy käyttäjän vieressä olevassa Kirjautuminen-sarakkeessa.
  7. Anna FTP-käyttäjätunnuksesi sille varattuun kenttään yhdistääksesi FileZillaan yllä kuvatun 2. vaiheen mukaisesti.

FTP:n salasanan vaihtaminen

1. Kirjaudu sisään GoDaddy-tilillesi.
  2. Napsauta Verkkohotelli.
  3. Napsauta Hallitse sen cPanel-tilin vieressä, jota haluat käyttää.
  4. Napsauta salasanan vieressä olevaa Vaihda-painiketta Asetukset-kohdassa.
  5. Anna uusi cPanel-salasana ja napsauta sitten Vaihda salasana.
  6. Anna FTP-salasanasi sille varattuun kenttään yhdistääksesi FileZillaan yllä kuvatun 2. vaiheen mukaisesti.

Lisätietoja

Huomautus: Tarjoamme tietoja tiettyjen kolmansien osapuolien tuotteiden käytöstä, mutta emme suosittele tai suoraan tue niitä emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta tai luotettavuudesta. Kolmansien osapuolten merkit ja logot ovat omistajiensa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki oikeudet pidätetään.