SPF-tietueen lisääminen

SPF-tietue (Sender Policy Framework) on tietyn tyyppinen TXT-tietue DNS-vyöhyketiedostossasi. SPF-tietueet auttavat tunnistamaan, millä postipalvelimilla on lupa lähettää sähköpostia verkkotunnuksesi puolesta. SPF-tietueen lisääminen saattaa auttaa tunnistamaan roskapostin lähettäjät ja estää heitä lähettämästä sähköpostiviestejä, joissa on väärennetty Lähettäjä, joka käyttää osoitteissaan verkkotunnustasi.

1. Kirjaudu GoDaddy-palvelun verkkotunnusten hallintakeskukseen. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Siirry Verkkotunnuksen asetukset -sivulle valitsemalla verkkotunnuksesi.
  3. Valitse DNS-hallinta kohdasta Lisäasetukset.
  4. Valitse tietuetaulukosta Lisää.
  5. Valitse Tyyppi-kohdasta TXT.
  6. Anna SPF-tietueesi tiedot:
    • Isäntä: Verkkotunnus tai aliverkkotunnus SPF-tietueelle. Aseta tietue pääverkkotunnukseesi syöttämällä Isäntä-kenttään @.
    • TXT-arvo: Käytettävä SPF-sääntö. Ilmaise esimerkiksi, että sähköpostiviestit ovat sallittuja omalta sähköpostipalvelimeltasi mutta eivät muilta, kirjoittamalla v=spf1 mx -all. Lue lisätietoja SPF-tietueen syntaksista.
    • TTL: Kuinka pitkäksi aikaa palvelin tallentaa tiedot välimuistiin. Oletusasetus on 1 tunti.
  7. Tallenna uusi SPF-tietue valitsemalla Tallenna.

Muutosten tuleminen voimaan maailmanlaajuisesti voi kestää 48 tuntia.

Lisätietoja

• SPF-tietueessa on oltava alle 512 merkkiä, ja vain UTF-8-merkkejä tuetaan.
  • Tarvitseeko sinun tehdä muutoksia TXT-tietueisiisi? Tee tarvitsemasi muokkaukset milloin tahansa.
  • Luo mallipohja, niin voit määrittää DNS-tietueita verkkotunnuksillesi nopeasti.