SPF-tietueen lisääminen

SPF-tietue (Sender Policy Framework) on tietyn tyyppinen TXT-tietue DNS-vyöhyketiedostossasi. SPF-tietueet auttavat tunnistamaan, millä postipalvelimilla on lupa lähettää sähköpostia verkkotunnuksesi puolesta. SPF-tietueen lisääminen voi auttaa havaitsemaan ja estämään sähköpostihuijauksia.

1. Kirjaudu GoDaddy-palvelun verkkotunnusten hallintakeskukseen. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Siirry Verkkotunnuksen asetukset -sivulle valitsemalla verkkotunnuksesi.
    valitse verkkotunnus
  3. Käytä vyöhyketiedostoasi valitsemalla DNS-hallinta.
  4. Lisää uusi tietue valitsemalla Lisää.
    valitse lisää uusi tietue
  5. Valitse TXT-vaihtoehto Tyyppi-valikosta. Muista, että SPF-tietueet ovat TXT-tietueen tyyppi.
  6. Anna SPF-tietueesi tiedot:
    • Nimi: Tietueen isäntänimi. Kirjoita @, jos haluat asettaa SPF-tietueen verkkotunnuksesi juureen, tai lisää jokin etuliite, kuten mail.
    • Arvo: Käytettävä SPF-sääntö. Ilmaise esimerkiksi, että sähköpostiviestit ovat sallittuja omalta sähköpostipalvelimeltasi mutta eivät muilta, kirjoittamalla v=spf1 mx -all. SPF-tietueessa on oltava alle 512 merkkiä, ja vain UTF-8-merkkejä tuetaan.
    • TTL: Kuinka pitkäksi aikaa palvelin tallentaa tiedot välimuistiin. Oletusasetus on 1 tunti.
  7. Tallenna uusi SPF-tietue valitsemalla Lisää tietue.

Useimmat DNS -päivitykset tulevat voimaan tunnin sisällä, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.