SPF-tietueen lisääminen

SPF-tietue (Sender Policy Framework) on TXT-tietueen tyyppi, joka auttaa tunnistamaan, millä postipalvelimilla on lupa lähettää sähköpostia verkkotunnuksesi puolesta. SPF-tietueen lisääminen voi auttaa havaitsemaan ja estämään sähköpostihuijauksia. Vain yksi SPF-tietue kerrallaan toimii verkkotunnuksessasi, emmekä voi antaa ohjeita mukautetuista SPF-tietueista. Verkkotunnuksesi on käytettävä GoDaddy-nimipalvelimia, jotta SPF-tietue voidaan lisätä GoDaddy-tililläsi.

Esimerkki: jos sähköpostisi palveluntarjoaja on Professional Email, Microsoft 365 GoDaddylta, Linux-verkkohotelli, 4. sukupolven VPS ja oma verkkohotelli tai Media Temple -sähköposti, SPF-tietueella on oltava arvona v=spf1 include:secureserver.net -all, jotta se toimii oikein.

1. Kirjaudu GoDaddy-verkkotunnuksen portfolioon. (Tarvitsetko apua sisäänkirjautumisessa? Etsi käyttäjätunnuksesi tai salasanasi.)
  2. Valitse yksittäinen verkkotunnus päästäksesi Verkkotunnuksen asetukset -sivulle.
    valitse yksi verkkotunnus
  3. Valitse DNS nähdäksesi DNS -tietueesi.
    valitse dns -välilehti
  4. Valitse Lisää uusi tietue ja valitse sitten Tyyppi-valikosta TXT.
  5. Anna uuden SPF-tietueesi tiedot.
    • Nimi: Tietueen isäntänimi tai etuliite ilman verkkotunnusta. Kirjoita @, jos haluat asettaa tietueen verkkotunnuksesi juureen, tai lisää jokin etuliite, kuten mail.
    • Arvo: SPF-sääntö, joka ilmaisee, että sähköpostit ovat sallittuja vain postipalvelimestasi. Arvo-kentän sisällön on noudatettava seuraavia sääntöjä:
      • enintään 512 merkkiä
      • vain ASCII-merkit sallittuja.
      • Professional Email, Microsoft 365 GoDaddylta, Linux-verkkohotelli, 4. sukupolven VPS ja oma verkkohotelli sekä Media Temple -sähköposti käyttävät seuraavaa SPF-tietuetta:

v=spf1 include:secureserver.net -all

• Jos sinulla on Microsoft 365 käytössäsi GoDaddy -yhtiön tarjoamana ja Sähköpostin lisäsuojaus -lisäosa, käytä seuraavaa SPF-tietuetta:

v=spf1 a:dispatch-us.ppe-hosted.com include:secureserver.net -all

Vaaditaan: Kun kopioit SPF -tietuetta, varo lisäämästä ylimääräisiä välilyöntejä tietueen eteen tai jälkeen. Tämä mitätöi tietueen.
    • TTL (Time to Live, aikaa julkaisuun): Palvelimen tietojen tallentamiseen välimuistiin käyttämä aika ennen päivittämistä. Oletusasetus on 1 tunti.
  6. (Valinnainen) Lisää useita DNS-tietueita samanaikaisesti valitsemalla Lisää muita tietueita. Jos muutat mielesi, voit poistaa vielä tallentamattomat tietueet valitsemalla näyttökuva dns-tietueen poistamisen kuvakkeesta Poista.
  7. Lisää uusi tietue valitsemalla Tallenna . Jos lisäsit useita tietueita samanaikaisesti, valitse Tallenna kaikki tietueet .
    • Jos verkkotunnuksessasi on käytössä verkkotunnussuojaus, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi. Jos kaksivaiheinen todennus (2SV) on ollut kytkettynä päälle vähintään 24 tunnin ajan, anna tekstiviestitse lähettämämme koodi tai todennussovelluksen näyttämä koodi. Muussa tapauksessa anna rekisteröijän sähköpostiosoitteeseen lähettämämme kertakäyttöinen salasana.

Useimmat DNS -päivitykset tulevat voimaan tunnin kuluessa, mutta päivitys maailmanlaajuisesti voi kestää jopa 48 tuntia.