Taulukoiden lisääminen ja muokkaaminen

Taulukoissa tiedot voidaan näyttää riveinä ja sarakkeina, mikä helpottaa tiedonhakua. Voit muotoilla taulukon tekstiä laatiessasi taulukkoa tai jälkikäteen. Voit myös muokata taulukon elementtejä, kuten sen soluja, rivejä ja sarakkeita.

1. Kirjaudu sisään Website Builder-tilillesi.
  2. Valitse Muokkaa sivustoa.
  3. Voit lisätä taulukon vetämällä ja pudottamalla kuvakkeen Napsauta ja vedä Teksti-työkalua sivulle.
  4. Voit tuoda tekstiruudun muokkaimen näkyviin kaksoisnapsauttamalla pisteviivalla merkittyä tekstiruutua ja napsauttamalla sitten muokkaimen taulukkopainiketta.
    Napsauta tekstiruudun muokkaimen taulukkokuvaketta.

Poista teksti ”Type your paragraph here” tekstiruudusta.

5. Valitse, kuinka monta riviä ja saraketta tarvitset. Voit myös asettaa taulukon leveyden, korkeuden, otsikon, solujen välin ja täytön sekä taulukon reunuksen koon ja tasauksen. Halutessasi voit kirjoittaa taulukolle kuva- ja yhteenvetotekstin.
    Taulukon ominaisuudet -valintaikkuna

Otsikot-valikon oletusasetus on Ei mitään. Voit kuitenkin valita lihavointiasetukseksi Ensimmäinen rivi, Ensimmäinen sarake tai Molemmat.

6. Lisää taulukko sivullesi valitsemalla OK.
    Taulukko näytetään sivulla.

HUOMAUTUS: Kuten tässä näyttökuvassa näkyy, Tasaus-asetuksella määritetään taulukon sijainti sinisellä pisteviivalla merkityn tekstiruudun sisällä. Asetus ei koske taulukon sisältöä, kuten kuvatekstiä.

7. Lisää taulukkoon sisältöä napsauttamalla haluamaasi solua.

Taulukon muokkaaminen

1. Kirjaudu sisään Website Builder-tilillesi.
  2. Valitse Muokkaa sivustoa.
  3. Näytä tekstiruudun muokkain kaksoisnapsauttamalla taulukkoa.
    Voit tuoda tekstiruudun muokkaimen näkyviin kaksoisnapsauttamalla taulukkoa.
  4. Valitse taulukosta teksti, jota haluat muuttaa.
  5. Napsauta tekstiruudun muokkaimesta sen toiminnon painiketta, jota haluat käyttää valintaan tai poista valinta painamalla Delete-näppäintä.
    Muuta valintaa napsauttamalla tekstiruudun muokkaimesta sen toiminnon painiketta, jota haluat käyttää.

Verkkoselaimesi asetuksista riippuen tekstiruudun editorin Leikkaa-, Kopioi- tai Liitä-painikkeiden napsauttaminen näyttää ilmoituksen, jossa kehotetaan käyttämään pikavalintoja näppäimistöllä. (Katso myös kohta Tekstin lisääminen ja muokkaaminen.)
    Tekstiruudun editorin Leikkaa-, Kopioi- tai Liitä-painikkeiden napsauttaminen näyttää ilmoituksen, jossa kerrotaan, että verkkoselaimesi ei salli niiden käyttöä.

6. Jos haluat muuttaa muita taulukon ominaisuuksia kuin muotoilua, kaksoisnapsauta taulukkoa ja napsauta sitten taulukon elementtiä (kuten solua, riviä tai saraketta) hiiren kakkospainikkeella ja valitse haluamasi toiminto päävalikosta ja sen alivalikoista.
    Napsauta taulukon sisällä olevaa kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse haluamasi toiminto valikosta.
  7. Toista tämä muille taulukon elementeille. Voit käyttää seuraavia toimintoja:
    Taulukon elementti Valinnat
    Solu Lisää solu ennen tai jälkeen, poista solut, yhdistä solut, yhdistä oikealle tai vasemmalle, jaa solu vaaka- tai pystysuunnassa sekä solun ominaisuudet
    Rivi Lisää rivi ennen tai jälkeen, poista rivit
    Sarake Lisää sarake ennen tai jälkeen, poista sarakkeet

8. Päivitä sivustosi verkkoon valitsemalla Julkaise (valitse uudelleen, kun sinua kehotetaan vahvistamaan toiminto). Tarkista sitten muutokset napsauttamalla vahvistusikkunan linkkiä.
    Julkaise sivustosi ja tarkista, miten taulukko näytetään.