Tekstin lisääminen ja muokkaaminen

HUOMAUTUS: Tämä artikkeli koskee kotisivukoneen versiota 7. Versiosi numero näkyy näytön yläreunassa, kun kirjaudut sisään kotisivukoneen tilillesi. Eikö käytössäsi ole versio 7? Etsi artikkeleja kotisivukoneen versiolle 6.

Website Builder v7 mahdollistaa tekstin lisäämisen ja muokkaamisen milloin tahansa. Tekstieditorilla voit muuttaa minkä tahansa tekstiruudun sisällä olevan tekstin tyyliä, väriä ja tasausta. Tekstieditorilla voit myös lisätä hyperlinkkejä (lisätietoja) ja taulukoita (lisätietoja). Tekstin asetukset -ruudun muokkaaminen on selitetty toisessa osiossa alla. Tämän toiminnon avulla voit käyttää tehosteita koko tekstiruutuun.

Tekstin lisääminen ja muokkaaminen

1. Kirjaudu sisään Website Builder-tilillesi.
  2. Valitse Muokkaa sivustoa.
  3. Voit vaihtaa verkkosivua napsauttamalla Sivu-valikkoa ja valitsemalla haluamasi sivun valikosta.
  4. Napsauta vasemmalla olevan työkalurivin Teksti-työkalua ja vedä se sivulle.
    Vedä Teksti-työkalu sivulle.
  5. Voit aloittaa tekstin kirjoittamisen ruutuun heti.
    Aloita tekstin kirjoittaminen ikkunaan.

HUOMAUTUS: Voit myös kopioida ja liittää tekstiä tekstiruutuun muista asiakirjoista. Kun Microsoft Word -asiakirja kopioidaan ja liitetään tekstiruutuun, fonttityyli (fontin koko, väri ja lihavointi, kursivointi, jne.) menetetään.

6. Jos haluat muuttaa ruudussa olevan tekstin ulkoasua, napsauta hiiren kakkospainiketta tekstiruudun sisäpuolella tai napsauta tekstiruutua kerran ja tuo tekstieditori näyttöön valitsemalla Muokkaa.
    Tuo tekstieditori esiin napsauttamalla Muokkaa.
  7. Valitse tekstiruudusta teksti, jota haluat muuttaa, ja napsauta asianmukaista tekstieditorin painiketta.
    Käytä tekstieditoria valitun tekstin muuttamiseen.

HUOMAUTUS: Sen lisäksi että voit käyttää tekstin lihavointia ja kursivointia sekä toista väriä ja kokoa, voit muuttaa tekstin fonttia ja tasausta, lisätä luettelomerkkejä tai numeroita kappaleisiin sekä muuttaa kappaletyylistä tekstiä otsikko- tai isokirjaintyyliseksi tekstiksi. (Katso myös Tekstin tai kuvien linkittäminen ja Taulukoiden lisääminen ja muokkaaminen.

8. Jos haluat tehdä muutoksia itse tekstiruutuun, napsauta ruutua ja napsauta sitten jotain tekstiruudun työkalurivin painiketta:
    Tuo esiin kuvatyökalupalkki napsauttamalla kuvaa.
    Tekstiruudun työkalurivi
    PainikeNimiToimet
    Korvaa-kuvapainikeMuokkaa tekstiäTuo esiin tekstieditorin
    Asetukset-painikeAsetuksetAvaa Tekstiasetukset-ikkunan – selitetty alla kohdassaAsetuksien muokkaaminen koko tekstiruudulle.
    Monista-kuvapainikeTee kopioMonistaa tekstiruudun ja sijoittaa kaksoiskappaleen sivulle alkuperäisen päälle.
    Poista-kuvapainikePoistaPoistaa tekstiruudun
    Enemmän valintoja -painikeLisääNäyttää valikon valitun tekstiruudun kerroksen sijainnin hallintaa varten, lukitsee tai avaa lukituksesta sen sivun sijainnin, näyttää sen kaikilla sivuston sivuilla tai piilottaa sen mobiilisivustostasi.
  9. Tallenna työsi napsauttamalla Napsauta Tallenna-painiketta.
.
  10. Päivitä verkossa oleva sivustosi napsauttamalla Julkaise.

Asetuksien muokkaaminen koko tekstiruudulle

1. Kirjaudu sisään Website Builder-tilillesi.
  2. Valitse Muokkaa sivustoa.
  3. Voit vaihtaa verkkosivua napsauttamalla Sivu-valikkoa ja valitsemalla haluamasi sivun avattavasta valikosta.
  4. Napsauta tekstiruutua, jota haluat muokata, ja napsauta sitten Asetukset.
    Napsauta Asetukset tuodaksesi tekstitehoste-editorin esiin.
  5. Käytä Tekstiasetukset-ruutua, kun haluat lisätä tai muokata tehosteita valitsemallesi tekstiruudulle:
    Tekstiasetukset-ruudussa valittuja tehosteita sovelletaan koko tekstiruutuun.
    • Taustaväri: Sen lisäksi, että voit asettaa värin ensimmäisen ruudun avulla, voit sekoittaa ko. värin läpinäkyvän värin tai toisen värin kanssa valitsemalla Liukuvärjäys. Napsauttamalla pientä vaihda värialuetta -nuolta voit vahtaa sekoituksen suuntaa pystysuoran ja vaakasuoran välillä.
      Voit käyttää Taustaväri-osiota pääruutuvärin määrittämiseen tai sen sekoittamiseen toisen värin kanssa.
    • Reuna: Valitse väri napsauttamalla ruutua (asetettu läpinäkyväksi oletuksena), valitse reunan tyyli napsauttamalla keskinuolta ja aseta sitten reunan leveys antamalla numero px-kentässä.
    • Varjostus: Käytä yhtä neljästä valotehosteesta tekstiruudun reunaan.
    • Pyöristetyt kulmat: Lisää pyöristystä vetämällä liukusäädintä oikealle.
    • Läpinäkyvyys: Tee koko ruutu – ja siinä olevan teksti – läpinäkyvämmäksi vetämällä liukusäädintä oikealle.
    • Reunus: Lisää enemmän tilaa tekstin ympärille ruudussa vetämällä liukusäädintä oikealle.
    • Koko: Vaikka tekstiruudun kokoa voidaan muuttaa vetämällä sen mitä tahansa kulmaa, numeroiden antaminen Leveys- ja Korkeus-kentissä tekee tietyn kokoisen tekstiruudun määrittämisestä helppoa.
  6. Tallenna työsi napsauttamalla Napsauta Tallenna-painiketta.
.
  7. Päivitä verkossa oleva sivustosi napsauttamalla Julkaise.

HUOMAUTUS: Yksi kätevä tekstiruutujen käyttösovellutus on selitteiden antaminen kuville. Vedä ja pudota tekstiruutu kuvan viereen (tai jopa sen yläpuolelle). Voit tämän jälkeen muokata tai siirtää tekstiä milloin vain. (Yritys tason ja Yritys plus -tason Kotisivukonepaketit antavat myös mahdollisuuden tekstin sijoittamiseen kuvan sisään editorilla. Tekstiä ei voida kuitenkaan muuttaa tai poistaa sen jälkeen kun se on tallennettu.

HUOMAUTUS: Kotisivukone v7:n linkitetty luettelo muista tärkeistä tehtävistä löytyy kohdasta Kotisivukoneen käyttö.