URL-osoitteiden uudelleenohjaus webhotellitilin kautta

Uudelleenohjaus lähettää verkkosivuston kävijät automaattisesti valittuun kohteeseen samassa sivustossa tai jossakin toisessa sivustossa. Voit esimerkiksi uudelleenohjata kävijät verkkotunnuksen juuresta sisällön alihakemistoon, kuten blogiin.

Uudelleenohjatun polun sisältö (tiedostot ja kansiot) voidaan ohjata uudelleen kohteen verkkotunnuksen juureen tai samaan polkuun kohteen verkkotunnuksessa. Ohjaus voidaan myös jättää täysin tekemättä.

URL-osoitteiden uudelleenohjaaminen webhotellin kanssa

1. Kirjaudu sisään Tilin hallintaan.
  2. Napsauta Web Hosting (verkkohotellipalvelu).

Napsauta jotain seuraavista sen mukaan, minkä tyyppinen verkkohotellipalvelu sinulla on. Voit saada sen selville toisen sanan perusteella verkkohotellipalvelusi kuvauksessa verkkohotellitilin verkkotunnuksen nimen alla. Deluxe Web vastaa Web/Classic (Hosting Control Panel) -tiedostonhallintaversiota.

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Sen isännöitävän tilin vieressä, jota haluat käyttää, napsauta Launch (Käynnistä).

HUOMAUTUS: Windows-webhotellitilit eivät tarjoa URL-uudelleenohjausta.

2. Valitse Asetukset-valikosta URL uudelleenohjaukset.
  3. Napsauta Uusi uudelleenohjaus -painiketta.
  4. Kirjoita tililläsi olevan uudelleenohjattavan verkkotunnuksen nimi. Jos haluat uudelleenohjata kaikki webhotellitilisi verkkotunnukset, valitse Kaikki tämän tilin verkkotunnukset. Kirjoita muussa tapauksessa sivustot sisältävät hakemistot, jotka haluat uudelleenohjata.
  5. Valitse, haluatko kaikki sivustosi esiintymät www-etuliitteellä vai ilman.
  6. Valitse, onko kohdesivusto http vai https,. Kirjoita sen verkkotunnuksen nimi, jonka haluat uudelleenohjata, sekä polku, jos tämä on tarpeellista. Jos polku-kenttä jätetään tyhjäksi, uudelleenohjaus siirtää kirjoittamasi verkkotunnuksen juureen. Napsauta Seuraava. Kirjoita-ikkuna tulee näkyviin.
  7. Valitse, millaista uudelleenohjausta haluat käyttää.

HUOMAUTUS:Uudelleenohjaukset voivat olla pysyviä (301-uudelleenohjaus) tai tilapäisiä (302-uudelleenohjaus). Uudelleenohjauksen tyyppi kommunikoidaan selaimiin ja hakukoneisiin ohjaamalla sivuston HTTP-vastaus uudelleen. Hakukoneet kohtelevat 301- ja 302-uudelleenohjauksia eri tavalla. Katso lisätietoja uudelleenohjaussivuista kohdasta Mitä 301- ja 302-uudelleenohjaussivut ovat?.

8. Valitse sisällön uudelleenohjausasetus. Tämä asetus määrittää sivuston uudelleenohjauksen käyttäytymisen, kun kävijä siirtyy verkkotunnuksesi sisältöpolkuun, kuten http://coolexample.com/path.
    • Kohdista polkuun uudelleenohjaa kävijät samaan sisältöpolkuun kohdeverkkotunnuksen kanssa. Kun kävijä siirtyy esimerkiksi osoitteeseen http://coolexample.com/path, hänet uudelleenohjataan osoitteeseen http://mycoolestdomains.com/path.
    • ”Juuri”-uudelleenohjaus uudelleenohjaa kävijät kohdeverkkotunnuksen juureen. Sisältöpolkua ei huomioida. Kun kävijä siirtyy esimerkiksi osoitteeseen http://coolexample.com/path, hänet uudelleenohjataan osoitteeseen http://mycoolestdomains.com.
    • Ei uudelleenohjausta ei uudelleenohjaa kävijää hänen siirtyessään sisältöpolkuun. Kun kävijä siirtyy esimerkiksi osoitteeseen http://coolexample.com/path, häntä ei uudelleenohjata ja http://coolexample.com/path ladataan.

Verkkotunnuksesi uudelleenohjataan valitsemillasi vaihtoehdoilla. Uudelleenohjauksen asetusten toteuttaminen saattaa kestää enimmillään 24 tuntia. Jos haluat muuttaa uudelleenohjausta tai poistaa sen, voit valita sen ja napsauttaa työkalurivillä Muokkaa tai Poistaa.

Linux (cPanel)

1. Sen isännöitävän tilin vieressä, jota haluat käyttää, napsauta Launch (Käynnistä).
  2. Napsauta Verkkotunnukset-osiossa kohtaa Uudelleenohjaukset.
  3. Täytä seuraavat kentät ja napsauta sitten Lisää:
    • Kirjoita — valitse haluamasi uudelleenohjauksen tyyppi. Tällä on merkitystä pääasiassa hakukoneiden indeksointiin liittyen.
    • Valitse isännöity verkkotunnus, jonka haluat uudelleenohjata tai valitse Kaikki julkiset verkkotunnukset, ja kirjoita sitten polku, jonka haluat uudelleenohjata.
    • uudelleenohjaa osoitteeseen — Anna URL, johon haluat uudelleenohjata, esim. http://coolexample.com/directory/.
    • www. redirection — Valitse asetus sille, haluatko uudelleenohjata URL-osoitteen www-etuliitteellä vai sitä ilman. Jos haluat esimerkiksi uudelleenohjata osoitteen kivaesimerkki.com mutta et osoitetta www.kivaesimerkki.com, valitseÄlä uudelleenohjaa www..
    • Uudelleenohjaus yleismerkillä — Valitse Uudelleenohjaus yleismerkillä, jos haluat uudelleenohjata kaikki hakemistossa olevat tiedostot samaan tiedostonimeen uudessa hakemistossa. Esimerkiksi kivaesimerkki.com/photo.jpg ohjautuisi uudelleen osoitteeseen kivaesimerkki.net/photo.jpg. Jos et valitse uudelleenohjausta yleismerkillä, kivaesimerkki.com/photo.jpg ohjautuisi uudelleen osoitteeseen kivaesimerkki.net.

Windows (Plesk)

Plesk-tilit eivät voi edelleenohjata tiettyjä URL-osoitteita pois verkkotunnuksesta, esim. http://coolexample.com/test.html toiseen URL-osoitteeseen. Plesk voi kuitenkin edelleenohjata verkkotunnukset yksittäisiin URL-osoitteisiin.

1. Sen isännöitävän tilin vieressä, jota haluat käyttää, napsauta Launch (Käynnistä).
  2. Valitse Lisää uusi verkkotunnus.
  3. Valitse Webhotellin tyyppi -osiossa Edelleenohjaus.
  4. Kirjoita Kohdeosoite-kenttään URL-osoite johon haluat edelleenohjata verkkotunnuksen.
  5. Valitse muut haluamasi asetukset ja napsauta sitten OK.